Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü sandalye aldım. Ödediğim KDV'yi geri alabilir miyim?

polat0537

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar ben bi akülü tekerli sandalye aldım 6.000TL ye OttoBock B400 şimdi fatura kesilirken %18 olması lazım KDV. Eklenmiş fiyatı bende acaba sandalyeyi aldığım medikalcinin bağlı olduğu vergi dairesine şu yazıya istinaden
(7/7/2005 tarihli ve 25868 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 5378 sayılı “Özürlüler ve bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun” ile özürlünün tarifi yapılmış, özürlüler sınıflandırmış, onların rehabilitasyon, istihdam , eğitim ve öğretimleriyle ilgili bir takım yaptırımlar getirilmiş, ayrıca bazı yasalara ek maddeler ilave edilerek özürlülerin yaşamları kolaylaştırılmak istenilmiştir. Bu yasanın 32. maddesi ile , 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17. maddesinin (4) numaralı fıkrasına s bendi eklenmiş, eklenen bu bent; özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç ve özel bilgisayar programlarının KDV den istisna olduğunu hüküm altına almıştır.)​
KDV nin geri ödenmesini talep etsem geri alabilirmiyim?

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sos...sgkya-basvuru-arasinda-zaman-sinirlamasi.html

Kesinlikle Geri alabilirsin onlar hata yapmış senin ihtiyacını karşılamış raporunu sunucaksın ve tekerlekli sandalyeye neden ihtiyacın olduğunu gösterir bir belge sunucaksın o zaman öderler

İhtiyacın derken 2 ayağım diz altı kesik protez kullanamıyorum güdük uçlarındaki yaralardan dolayı sol elimide kullanmıyorum onun için mecbur akülü tekerlekli sandalye kullanıyorum...

bende akülü sandalye KDV siz aldım

Merhaba Arkadaşım,

Sanırım akülü tekerlekli sandalyeyi aldığınız medikalci bir yanlışlık yaptı. 2005 yılının 7. ayından itibaren akülü tekerlekli sandalyelerin KDVsi %0'dır. KDV kanunun 17. maddesinin (s) bendine göre KDV'den tam istisna edilmiştir. KDV iade talebinizi vergi dairesine değil de satın aldığınız medikalciye yapmanız gerekmektedir. Yasal olarak KDV'li fatura kesemezler.

Saygılarımızla.

Üst Alt