Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü Sandalye Alımı için önceden SGK'ya sormak şart mı?!

haci0661

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bugün 04.11.2013 de binbir zorlukla akülü sandalye icin bütün evrakları eksiksiz Sgk'ya teslim icin giden oğluma demişlerki bize sormadan nicin aldınız birde akülü sandalyeyi buraya getirin demişler. Evrakları almamışlar. Böyle bir uygulama varmı. Bilgilendirirseniz memnun olurum. Saygılarımla

Evet, teorik olarak bu şart söz konusu. "Elimizde senin kullanımına uygun bir sandalye varsa onu veririz" diyorlar... Ama aslında hepsi işgüzarlık! Ellerinde hiç bir zaman olmaz, olsa da kullanılmış ve işe yaramazdır.
Onun için, rapor ve reçete ile beraber SGK'ya gidip "bu ürünün dışarıdan temini uygundur" diye bir onay almanız gerekir...

Aldığınız sandalyeyi de evet, onlara götürmeniz şart koşuluyor!

Tüm bunları yaparken amaç insanları canlarından bezdirmek ve akülü sandalye almamaları için baskı uygulamaktır. Hiç kimse gitmesin onlara, kimse ürün talep etmesin, onlar da gururla mesai tamamlasınlar! Amaç bu!

16.12.2016 tarihinde HT+KAPAK HASTALIĞI+KOAH+SENİLİTE teşhis ve %85 özür oranıyla "akülü sandalye kullanması uygundur" görüşlü ve bir yıl süreli kurul raporu aldım. Bu raporla birlikte SGK'ya gittim, rapor üzerine 23.01.2017 tarihli "TIBBEN UYGUNDUR" kaşesi vurarak tasdik ettiler. Bana orada bulunan çok eski hatta metal aksamları paslanmış 3 sandalyeden bir tanesini almamı söylediler ve rapor geçerlilik süresinin kendilerinin onay tarihi olan 23.01.2017'den itibaren 2 ay olduğunu belirttiler. Ben de devlete 9000 gün prim ve vergi ödediğimi, gösterilen sandalyeden hiçbirini alamıyacağımı ve bana 5 yıllığına verilecek sandalyenin belkide beni eve varmadan yarı yolda bırakabileceğini belirterek oradan ayrıldım. Çok yıpranmış bir şey 5 yıllığına bana zimmetlenebilirmi? Bu durumda yenisinin alınması gerekmezmi? Rapor üzerinde geçerlilik süresi 1 yıllık yazarken kendi tasdiklerinden sonra 2 ay olurmu? BİMER'e yazsam sonuç alma ihtimalim varmı? Bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim.

mubutu

küfür, küfür, küfür.

Maalesef ellerinde akülü sandalye olduğu sürece bu dayatmayı yapmaya devam edecekler.

Konuyu 09.01.2017 tarihinde BİMER'e bütün detayları ile ilettim ve 10.01.2017'de başvurum gereği için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına iletildi, nasıl bir sonuç alacağımı merak ediyorum.

Üst Alt