Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü sandalye mi ayağa kaldıran akülü sandalye mi almalıyım?

i_brahi_m

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
4
Merhaba arkadaşlar bişey soracaktım bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi yürümede zorluk çekiyorum vede oturup kalkmada akülü sandalye almayı düşünüyorum

sizce ayağa kaldıran sandalye mi iyi iş görür yoksa normal elektrikli olanı mi bu arada arabanın bagajına da koymak istiyorum bu ikiside katlanır mi.

Bilen var mı şimdiden herkese teşekkür ederim.

i_brahi_m eğer ayakta durabiliyorsan ayağa kaldıran sandalyeye heves etme çünkü ayakta iken gezmeyi düşünüyorsan zeminin düz olması gerek.ayrıca çok iyi olan markalar pahalı.ben 2.el levo marka 5.000 tl gibi bir fiyata aldım.katlanma işi kesinlikle yok.ağırlığı aküsüz 105 kg.

not:çin malından uzak dur

Hocam ayakta durabiliyorum Allaha şükür sandalye yi de ayakta kullanmayı düşünmüyorum sadece ayaga kalkarken kolaylık olsun diye düşünmüştüm. Yinede bilgi için teşekkür ederim. Peki hiç biri mi katlanmıyor ayağa kaldıranların.

Peki bir de deneyip almak istiyorum örnekleri olan yerler var mı Ankara, istanbul veya Adapazarı görüp deneyip alabileceğim.

i_brahi_m akülü olanların katlananını hiç görmedim.manuel olanlar var ayağa kaldıran belki o modellerde bulursun ama bulacağını sanmam.çünkü koltuğun altında kaldırma mekanizması var.

deneme işine gelince ankarada otto bock markasının showroom var.orayı arayıp sor dükkanda ayağa kaldıran sandalyeniz varmı diye.fiyat yüksek olduğu için ellerinde olmayabilir.başka yer bilmiyorum inan

@i_brahi_m bendeki sandalye levo marka comfort 2 modeli ikinci el 5000 lira civarına almıştım çok memnunum.bildiğim markalar vassilli-invacare bunlar çok pahalı tabi kaliteli.birde polonya üretimi var ben bunu almayı planlıyordum.sonradan ikinci el aldım.

çin mallarından kesinlikle uzak dur.imc-wollex-belmo

@i_brahi_m

Joystick, kumanda ünitesi, akü, tekerlekler vs... Hepsi ithal olunca Belmo da Türk malı olmuyor aslında.

Ama şunu söyleyeyim: Günün birinde arıza yaparsa Belmo malına sahip çıkıyor.

Peki bu poylin p209 varmış çok hafif diyorlar kullanımı nasıldır .
268 model de güzele benziyor fiyatlarını sordum 8 bin tl

i_brahi_m

Bu ürünleri yakında inceleme ve test etme şansım olmadı. Ama akülü grubunda Meyra, Ottobock, Puma, Paravan ürünlerini biliyorum. Çok sağlamlar. Ancak teknik servisleri konusunda tecrüben pek yok.

Meyra yi sordum en ucuzu 14 bin dediler diğer markaları bilmiyorum siz hangisini kullanıyorsunuz.

Peki bu sandalyeler dolu akü ile tahmini kaç km gider birde nasıl şarj oluyor telefon gibi kablo ile mi.
Birde lidyum pilli olanlar varmış ortalama 25 30 km gider deniyor nasıl acaba .

Bu işin satıcısı varken niye sormuyorsunuz? oturanboga

@i_brahi_m

Ben bu güne kadar Belmo, Invacare ve Puma kulladım. Kısa süreli başka araçlar da kullandım. Belmo'yu (comfort) iç mekan için kullanıyorum. Zira motorları çok elektrik çekiyor ve dayanmıyor. Üstelik konfor açısından dışarıda pek memnun kalmadım.

Invacere Strom 3 kullandım. Her şeyi ile tüm ihtiyaçlarımı dış mekanda karşılıyordu. Ama teknik servisi berbattı ve bir gün araç arızalandı. Anlaşmazlığa düşünce de davalık olduk ve davayı kazandım. Invacare'i ayıbı gizlemekten mahkum ettirdim. KBB adındaki firma iflas verdi ve şu an icra takibindeyim. Sahipleri hakkında sözlerim çok var ancak burada ifade etmem.

Puma da hiç fena değil. Dış mekanda ihtiyaçlarımı karşılıyor.

Bu araçların her biri başka özelliklerde. Taşınabilirliği, hızı, konforu, özellikleri (tilt, asansör vb), erim, engel atlama vb birçok husus değerlendirilmelidir. Size hangisi uyar bilemiyorum.

Şu an Puma ile 25-30 km (55 A X 2) yapabiliyorum. Ancak erimi çok neden değiştirir. Örneğin hız, sıcaklık, kullanan kişinin ağırlığı, gidilen yolun durumu vs...

Bu yazdıklarım doğrudan tecrübe ettiklerimdir. Dolayısıyla kişisel görüşlerdir.

Kim bu işin satıcısı bilmiyorum ki tabiki bilgi verirse sevinirim.
Ayrıca hongul hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Uzun mesafe yürüyemiyorum iş yerinde ve dışarıda kullanacağım bu kadar evde yürüyorum .

O zaman scooter Al ,Uzun Yollara dayanıklı akulerı büyük yani

i_brahi_m

Vücudunuzun durumu nasıl? Mesela skolyoz var mı, kontraktör var mı veya başka bir şekil bozukluğu. Mesela kilonuz ne kadardır?

Arabaya koyup evde de kullanmak istiyorum. Muskuler distrofi hastasıyım da azda olsa yürüyorum vede araba kullanıyorum sadece alçak yerlerden kalkamıyorum. Kilom 90 civarı

i_brahi_m

Arabaya konulabilecek bir sandalye katlanabilmeli ve taşınabilmeli. O minvalde bakarsanız daha iyi olur sanırım.

Fulmaks markanın sandalyelerini inceleyebilirsiniz...

Bakıyorumda bir sürü model var bilemedim valla. Birde sandalyeler alçak gibi geldi oturup kalkmakta zorlanıyorum o sıkıntı çıkartmasın.

Birde akülü olanlar telefon gibi kablo ile mi şarj oluyor.

Peki bu fulmaks nerenim üretimi Türkiye de mi üretiliyor.

i_brahi_m

fulmaksın üretim yeri türkiye diye biliyorum. Yanılıyor da olabilirim. Ama sandalyeleri iyidir. Evet şarj aletleri var öyle şarj edilir ki tüm akülü sandalyeler bilidiğim kadarıyla boyle şarj ediliyor. Easy life lamira b modeli sandalyesini de tavsiye ediyorum. Katlanmayan modeldendir. Ama çok sağlam bir sandalye. Memnun kalırsınız bence.

Tamam hocam sağolun bakıyorum şuan. Birde akülü sandalye için kurul raporumu isteniyor yoksa tek doktorla bitiyor mu.

Tamam teşekkürler birde sgk parayı 5 6 ayda ödüyormuş herhalde medikalciler öyle söyledi.

i_brahi_m

Son olarak solunum cihazı almıştım. 1,5 ayda geri gelmişti. 5-6 ay mübalağa olmuş.

Bilmiyorum da medikalci öyle söyledi birde akülü sandalye almak için kollardan birini kullanamıyor olmak gerekir dedi.
Birde koltuğu yükseltmek için ne yapmak gerek minder işe yarıyor mu.

Arkadaşlar sandalye arayışım sona erdi 2. El az kullanılmış garantili permobil c400 aldım inşallah pişman olmam . Yukarı kaldıran asansörlü model ileri geri yatıyor fakat cihaz çok ağır yaklaşık 160 kg civarı minübüs tarzı araçlarla taşına biliyor. 2 günde yaklaşık 5 km gezdim araç çok güçlü maşallah her yerde gidiyor . Herkese teşekkür ederim cevaplarınız için .

Üst Alt