Bu konuda İsmail abiye katılıyorum.
Benzer sorunu daha geçen hafta içinde yaşadım. Yine alman malı ottobock b500 bi sandalye kullanıyorum. Bazen yavaşlama olduğunu hissediyordum araçta ve son zamanlarda sol motor bazen çalışmaz hale geldi. Bazen anlık gelip-geçici bazende 5-10 dakika sonra kendiliğinden çalışıyordu.
Elektrik teknisyeni arkadaşa baktırdım kömürden dedi, Ankaradaki yetkili servisiyle görüştüm, anlattım durumu, bütük ihtimalle kömür dedi. Sol motor için iki adet kömür siparişi verdim 120 TL.
Kömürler gelince teknisyen arkadaş açtı motoru, evet sorun kömürden. Sol tarafın kömürü komple bitmiş. Ancak yeni gelen kömürler biraz büyük, uyumsuz.
Kömür dediğin 3-5 lira birşey bu ne böyle 120 lira dedi. Bunlara hiç dokunmayalım, geri gönder parasını iade alabilirsen al, alamazsan da uyumlularını göndersinler elinde bulunsun.
Gitti elektrikçiyi iki adet kömür buldu geldi, 5'erden 10 Lira. Sağını solunu zımparaladı, yuvaya uyumlu hale getirdi. Tabi bunlar orjinalleri gibi 5-6 yıl dayanmaz, 1-2 yıl içinde yine sorun verir dedi. Olsun şimdilik takır takır da çalışıyor.
Demem o ki bi kömürlerine baktır bi elektrikçiye. Ve sorun kömürdense ki zaten motor açılınca belli olur, orjinalini alıp dünyanın parasını vermenin bir anlamı da yok.