Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü sandalyemin 1 gün içinde ömrü azaldı. Neden olabilir?

berkanbaran012

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba akülü tekerlekli sandalyem Konusunda bir sorum olacaktı.
Alalı yaklaşık 1 ay oldu akü ömrü / şarj alma oranı 16KM / 4-5 Saat iken bu oranlar bi gün içinde aniden 3-4 KM / 2 Saate düştü sizce sorun ne olabilir.
Aracım çift akü bir akü şarj almıyor veya sigortası yanmış olabilir mi? Çünkü oranlar yarı yarıya düştü neredeyse?

Gözlemlerimle hesapladım sürekli yanında durdum şarj alma sürecince ve gezerken telefonumda km ölçer açık bıraktım ilk kullanımda ölçtum ve 2 gün önce şarjı çabuk azaldığını farkettim şarjı doldurup test sürüşü yaptım.

berkanbaran012 aynı yolu gidip mi ölçtünüz ? Akülü sandalyeler, yokuş iniş ve çıkışlarında fazla akü tüketir. Örneğin düz yolda 12 km giden akü inişli-çıkışlı yolda 7 km kadar gidebiliyor.

berkanbaran012 Akülü sandalyenizin garantisi var mı ? İlk önce bir akücüye gidip akünüzü ölçtürün. Bir sorun varsa sandalyeyi size satan yeri arayıp durumu iletin.

Benim akülü sandalye bütün bağlantılar direk olarak joysticke geliyir yani beyni joystik yönetiyor ve kalibrasyon bozulmuş durumda( şarj göstergesi sürekli yanlış gösteriyor) acaba henüz şarj varken joystik şarjı az gösterdiği için akülü sandalye yavaşlar mı?

hayır, joystik yanlış şarj seviyesi gösteriyor diye yavaşlama olasılığı çok düşük... çünkü joystikteki şarj seviye göstergesi sadece ve kabaca kullanıcıya kalan şarj kapasitesini göstererek yolculuğunu ona göre planlaması için...

diyelim ki akü yeterince dolu ama sen bunu bilemiyorsun çünkü joystikteki şarj göstergesinde sadece 2 kırmızı led yanıyor, sen akülünü son hıza getirip gazladığında olması gerektiği gibi hızlı gidiyorsa akülerin dolu olduğunu (ve şarj göstergesinin yanlış gösterdiğini) anlayabilirsin...

ancak bunun tersi de şu şekilde mümkün, diyelim ki şarj göstergesinde aküler full dolu görünüyor ama sen son hızda gitmek istediğinde olması gereken hızda gitmiyorsa ya akülerin performansı düştü, ya da motor(lar)da sorun oluşuyor...

bence sen önce aküleri bir akücüye kontrol ettir, sonuca göre ne yapacağına karar verirsin...

berkanbaran012 bu bir ay içerisinde sandalyenizi şarj ederken tam dolmadan mı çıkartıyordunuz ve bazen şarja takıp hemen çıkartıp kullandınız mi?

Ara sıra yaptım ama bu bir ayda ömrünün biteceği anlamına gelmez. Bide havalar 1 haftadr gece eksi derecelere düşüyor ve ben aracımı dışarda bırakıyorum geceleri. Acaba soğuktan etkilenir mi aküler? Çünkü hava soğumaya başlayınca bu sorun ortaya çıktı ve akülerim kuru tip akü.

berkanbaran012 hava şartları aküyü etkiler. Belli sıcaklık aralarında muhafaza edilmesi ile ilgili bilgi olur aküler üzerinde. Ne kadarda doluyor aküler? 1 saat gibi kısa sürede mi yoksa 3 saat üzeri mi?

msait19

Evet doğru sôz
Kışın kar soğuğunda performans düşüyor
Boşda dursa bile

1 hafta önce 6 saat şarj alıyordu şuan 2 saatte doluyor.
Dedim ya cift akü benim sandalye acaba bi aküsü devreden mi çıkmış veya kablosunda sıkıntı var çünkü performans dayanıklılık vs. Yarı yarıya düştü? 🤔

berkanbaran012 muhtemelen aküler performansını kaybetti. Eğer ki o düşük sıcaklıkta şarj ediyorsanız bunu yapmayın. Mümkünse +10 derecenin üstünde bie yerde muhafaza edin. Aksi takdirde ne kadar akü değiştirseniz yine aynı problemle karşılaşabilirsiniz. Siz deneme amaçlı oda sıcaklığında şarj edip kullanmayı deneyin. Değişiklik olur mu bi bakın.

Üst Alt