Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü sandalyenin motor aksamındaki dişli kutusunun tamirini nasıl yaptırabilirim?

kenn

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Akülü sandalyemin sol arka motor dişli kutusundaki motordan gelen ve irtibatlı millerdeki dişliler aşınma sonucu boşa dönüyor. Bunun kolay yoldan tamiri nasıl olur?
Benimkinde şu sarı dişli körelmiş, aşınmış.
0108121433.jpg

Bu dişli kutusu internetten resim, benimkine ait değil. Daha iyi anlatmak için koydum.

sandalyemin dişli kutusu resmi

IMG_2959.jpg

Son düzenleme:
kolay yoldan tamir şöyle olur, benzer motor ve dişli kutusuna sahip artık kullanılmayan akülü bir sandalye bulunur, onun dişli kutusundan istediğin o dişli sökülür, ve senin yıpranmış olan dişlinin yerine takılır...

ya da (genellikle birçok katlanan akülü sandalyede dişli kutuları bire bir aynı olduğu için) sendeki yıpranmış dişlinin bulunduğu dişli kutusu bütünüyle sökülür ve kullanılmayan akülü sandalyeden söktüğün dişli kutusunu senin motora ve sandalyeye monte edilir... bu ikinci yöntemi uygulamak epeyce kolaydır, ancak dikkat edilmesi gereken nokta şu: senin sol motoruna bağlı olan dişli kutusu için çıkma olarak bulacağın dişli kutusu da sol motor dişli kutusu olmak zorundadır, eğer sol motor dişli kutusu bulamazsan o zaman ilk yöntemi uygulaman gerekir...

bence yedekparça için gerekli çıkma kutu ve tamir için gerekli ekipman elinde varsa bile daha öncesinde akülü sandalye motor/dişli kutusu sökmediysen, yani biraz pratiği ve aşinalığı olmayan kişi için epeyce zor bir iş...

diyeceksin ki,"sen sanki motor, dişli kutusu söktün mü böyle ahkam kesiyorsun?" :D

evet, söktüm, hem de hem motoru, hem dişli kutusunu, hem de elektromanyetik freni son cıvatasına kadar söktüm... ve topladım :)

bu da ispatı... link...

Tebrikler Katrancalı, başının çaresine bakmışsın. Bu tamirat özgüven de vermiştir. Ben maalesef şu sıra köydeyim.

Burda ulaşım ve imkanlar kısıtlı. Sol motor dişli kutusu satılsa iş kolay, takarız. Aşınan dişli miliyle birlikte çıkarılırsa oto sanayide yenisi yapılabilir. Dişliyi sökmek mümkün olur mu? Tamir resimlerini gönderdiğiniz resimlere baktım. Dişli kutusu benzer benimkiyle, motor bağlantı noktası da aynı gibi. Bu kutuyu biyerlerden bulmam lazım.
Teşekkürler yorumunuz için.

sanayide bi tornacı bul dişliyi goster. benzerini nerden bulurum de yeter.
bulamazsa bile yapar

Bende aynı sorunu yaşıyorum :( benim sağ taraf

Üst Alt