Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü Sandalyenin Motor yağı değişimi hakkında..?

ufkum

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Akülü Sandalyemi alalı 3 yıl oldu Motor yağı akıyor (siyah renkte) yağın değişimi hakkında bilgisi olan var mı evde değiştirebilirmiyiz.? Teşekürler şimdiden....

Akulude motor yagı ilk defa duyuyorum resmi varmı bu aletin nasıl bisey...?

resimde gösterdiğim yerde yağ akıyor...

47184154zzz.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/849/47184154zzz.jpg/

verdiğiniz cevap için teşekür ederim
Hayır daha önce evde açmadım ama aletler var açabilirm...

Bu tip yerlerde kauçuk içermeyen yağlar kullanılır. Klasik olarak alacağınız yağlar kısa süre içinde sıvılaşır, dışarı akar. Dikkat etmezseniz motor içerisine dolar ve sonrasında sizi zora sokacak problemler yaratır. Kullanacağınız yağı iyi seçmelisiniz. Yapılacak işlem basit gibi görünse de başınızı ağrıtabilir. İşin ehli bir servise yaptırmanızda fayda var.

sorunun nasıl çözüldüğünü ayrıntılı anlatabilirmisiniz arkadaşlar

buna benzer bir aracı 8 yıl kullandım gösterdiğin yerde şanzıman dişlisi var büyük ihtimalle aradaki klidirik keçe özelliğini kaybetti veya vidaları gevşemiş olabilir bulması zor fakat silikon katkılı dişli yağı bulabilirseniz iyi olur orijinal yağ deforme olmaz uzun yıllar değişim gerektirmez her iki tekerlek için 1su bardağı yağ yeterlidir tanıdığınız bir tamircide klindirik keçeleri kontrol ettirin

Motora sızan yağ rulmanlardan geçerek ulaşır. Klingrit'den kaynaklanacağını düşünmüyorum. Orjinal yağda olsa sonradan kullanılan yağda olsa nasıl otomobillerde belirli sürelerde yağ değişimi oluyorsa akülü tekerlekli sandalyelerde de bu şekilde yağı değiştirmelisiniz. Rulman değiştirme gibi işleri pek evde yapmasanız iyi olur gene dediğim gibi işin ehline teslim etmenizde fayda var. Yağa gelirsek kauçuksuz, silikonsuz, vs siz, ısıya ve sızılaşmaya karşı dayanıklı ve kaliteli bir yağ kullanınız. Değişmin oranı yaklaşık 3/2 dir.

Üst Alt