Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü sandalyeyi evde şarj etmek çok fazla elektirk faturasına yol açar mı?

UMUDUN

Aktif Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim bir arkdaşım akülü sandalye almak istiyor.. fakat ailesi bırakmıyor fazla elektirik gider diye:).. Akülü evde şarj etmek nekadar elektirik harcar diye sormamı istedi...:)

bilgilendirirseniz sevinirim ..teşekkürler

doğrusu çok şaşırdım nekadar elektrik gideceğini hesaplıyan bi aile düşünemiyorum.
ki sevgili arkadaşımız için cevap veriyorum ne kadar gider bilmem ama faturadan biliyorumki bi fark yok.
bence faturadan önce rahatlığı söz konusu.çok üzüldüm bu soruya.siz sorduğunuz için değil hesap yapan aile için.

not:akülü arabayı alıcak güçteki insan için elektrik faturası devede kulak kalır :)

evettt arkdaşımda biraz canı sıkkın..ne yapalım kuruş kuruş hesap yapanlarda var:)

üzücü bir durum vallahi hem çok
dereden yıllardır hiç su akmaz ama bizimde paçalarımız kurumaz nasıl olacaksa artık bu

arkadaşım bu aküler 12 WOLT ben arabamı ilk aldığım zamanlar da bir kaç ay takip etmiştim ve elektrik faturasına 3 tl gibi bir fiyat yansıyor bildiğim kadarı ile...

nekadar giderse gittin,o çocuğa aracı alsınlar.canından kıymetlimi.elektrik parasını ben öderim.sözmü.

Rahat olsun arkadaşının ailesi, farkı hissetmezler,inanmazlarsa en yakın Akü satan bir işletmeden şarj hakkında tefauratlı bilgi alabilirler.

Akülü araç,elektriği tv,buzdolabı kadar harcıyor.Çok fazla bir yükü yok.Ailenin durumunu çok iyi bilmiyoruz tabi ama sırf bu sebepten bir insan eve mahkum edilmemeli.Bu kadar da olmaz..

Akülü sandalye aylık 1 yada 2 tl en fazla yakar. o aile utanmadan bunu hesaplıyorsa banka hesap numaralarını bana bildirsinler ve her ay 10 tl hesaplarına yatırayım.

bence dışarı çıkasından çekiniyor o aile evleri müsaitse alsınlar derim

ev ne kadar müsait olmayabilirki ?

bizim ev çok işlek bir yola sıfır. ve ailem bir kez olsun başıma bir iş gelir diye çıkarmamaışlığı yokdur... kilometrelerce gzerim, çarşı-pazar...

insanın başına bir iş gelecek oldukdan sonra evde koltukdan düşer yine gelir.

önce tedbir sonra tevekkül...

anlamadımki ! ailesi sosyalleşmesinde ne gibi bir engel görüyor :S

Arkadaşlarında yanıtladığı gibi,aylık 2-3 tl .
O arkadaşınızın çalışmıyorda olsa ,sonuçta devlet 2022 maaşı ve evde bakım maaşlarını veriyordur.Sanırım o kadar paranın içerisinde aylık 3 tl lafı olmamalı.
Ah bu duyarsız aileler,ne deyim...

bu cahilikten de öte benciliktir!
yazık ki tokplum ve aile kendilerine layık gördüklerini bizlere layık görmeyerek engelliyorlar. işte bütün mesele bu...

Şarj aletinin arkasında harcadığı güç yazılıdır ama aşağı yukarı hepsi aynı sayılır.
benimkini örnek vereyim
24 volt X 5 Amp = 120 watt bir saatte çektiği güç tamamen boşken 8 saatte doluyor 120 X 8 = 960 watt yuvarlak hesap 1000 desek (1 KW) mayıs 2010 fiyatıyla 21 kuruş eder, hergün sabahtan akşama kadar gezsen Ayda 5 TL tutmaz

Bu ne yaa...Bu aileyi ve bu tür zihniyeti protesto ediyorum. Arkadaşın düştüğü duruma da çok üzüldüm.

en fazla 3 tl fark ediyodur Allah kimseye bu hesabı yapmak zorunda bıraktırtmasın belki sandalye arkadşa bağışlanmıştır hemen ailesi hakkında olumsuz düşünmeyelim.

Üst Alt