Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü sandalyeyi otomobile koymak için lift önerisi olan var mı?

devrez

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
yaklaşık 90-100 kiloluk bi akülü sandalyeyi doblo vb arabanın arka koltuklar yatmadan bagaj kısmına koymak için nasıl bir lift yaptırabilirim ve kaça mâl olur?

Hangi marka /model akülü sandalye kullanıyorsun kullandığın sandalyenin boyutları nedir bilemiyorum ama benim Akülü sandalyem MEYRA arka koltuğu yatırmadan elle iki kişi bile zar zor sığdırıyor. Elle iki kişi zor sığdırdığına göre dışardan bir aparatla bu türden araçlarda sandalye transferi bana pek olası gelmiyor. daha çok munibüs türleri araçlarda o dediğin aparatlar sağlıklı olur kanımca. ama sen yinede sandalyenin boyutlarınıda göz önüne alarak bir hesaplama yap.

ilginize teşekkür ederim.
halil bey sandalyenizin boyutları ne kadar?

benimkinin boyutları
Yükseklik:75cm
Genişlik:95cm
Derinlik:67cm

bu katlı ölçüleri

Valla dostum benim arabanım boyutlarını hiç merak edip ölçmedim. Bunun bir önemide yok senin kendi arabanın boyutları önemli sonuçta sen böyle bir aparat taktırmayı düşünüyorsun. Benim akülü sandalyem 55.60 kg ağırlığında seninkisi maşallah eşek ölüsü gibisiymiş.:):):) 100 kg lık sandalyeye arabaya transfer etmek oldukca zor olmalı. Söylediğim gibi Akülü sandalyeniz ve alacağın aracını boyutlarını göz önünde tutarak hesaplamak lazım. Tabi münibüs türevi bir araç alırsan taktıraçağın aparatı monte etmek montaj sırasında olası alan darlığı minimuma iner diye düşünüyorum. çok ince hesaplamak lazım..

benim akülü aracımda tam 115 kilo invacare g40 plus dağ tepe gez o derece sağlam ama işte iş nakliye kısmına geldimi olmuyor bende bir araba almayı düşünüyorum ama dubloya bile sımaz diyorlar minibüs alsam vergi si senede nerden baksan 1 bin tl ki 1.6 motor da minibüs yok vergiden yırtim desen ben de şu yeni çin malı 1.5 bin tl ye satılan akülü arabalardan almayı düşünüyorum katlananlardan tek çözüm artık o benim için

asansör,araç liftleri ve rampa çalışmalarımızı web sitemizde görebilir, bu konuda bizimle irtibata geçebilirsiniz
HİTAY SAĞLIK HİZMETLERİ-BURSA
www.hitaymed.com
0.224.2218438
0.541.7782941
info@hitaymed.com

doblo tarzı araçların arkasına koltuklar yatmadan lift montajı yaptıramazsınız, ayrıca aracınızın tavan yüksekliği minimum 135 cm olmalıdır ki araç içerisinde rahat yolculuk edin. Kullanabileceğiniz araç ford transit connect yüksek tavan veya doblonun yüksek tavanı sizin ihtiyacınızı karşılar ford transitin arka ikili koltuğunu katlarsanız rahatlıkla bu aracı kullanabilirsiniz.Eğer www.engelsizminibus.com adresini ziyaret ederseniz bahsettiğim araçları görebilirsiniz.

metin bey ilginize teşekkür ederim.
ben sandalyede oturmayacağım çünkü araba kullanabiliyorum. sandalye liftin üzrinde dursada olur. resimlerdeki katlanabilen şeklinde. benim için katlanmasına gerel yok sandalye liftin üzerine gelip aynı şekilde lift bagaj kısmına girecek bi nevi kaset lift gibi ama sandalye liftin üzerinde duracak bilmem anlatabildimmi?
arka koltukları yatmadan yerden alıp bagaj kısmına koyacak bi tür lift şekli arıyorum.

ilginize teşekkür ederim.

Türkiye'de ''Engelli Oto Lift''(araç asansörü) imalatını yapan tek bir firma var.Tabi ki ithal ürünlerde mevcut piyasada fakat fiyat mukayesesi yapılacak olursa ithal ürünlerin fahiş fiyatları karşısında fiyatlar oldukça uygun.İhtiyaca ve isteğe uygun her türlü esnek çözümler mevcut.
Uygun fiyatta ve kaliteli yerli imalata karşı bunun muadili olan pahalı ithal ürünün tercih edilmesini firmanın tanınmamış olmasına veya tercih meselesi olmasına bağlıyorum.
Ben araştırma yaparken bu başlığa rastladım başlığa diğer üyelerin firma ismi belirttiğini görünce sakıncası olmadığını düşünerek ben de tanıtım yapıp bu başlık altında bu tarz sisitemlerle ilgilenenleri bilgilendirmek istedim. Ben firmada arge çalışmaları yapıyorum. Bilgi almak için bana ulaşabilirsiniz:

CTM OTOMOTİV
Makine Mühendisi
Tuğba Tufanoğlu
05558727788
tugba@ctmotomotiv.com.tr
www.ctmotomotiv.com.tr

Üst Alt