Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü tekerlekli sandalye alacağız. Koltuklu mu yoksa standart sırtlıklı mı almalıyız

sefiksucu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar,
Akülü tekerlekli sandalye alacağız. Koltuklu mu yoksa standart sırtlıklı mı almalıyız tereddütümüz var.
Koltuklu tip akülü sandalye kullanan arkadaşlardan memnuniyetleri ve şikayetleri konusunda bilgi alabilir miyim?
Ayrıca deri koltuk konusunda da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler.

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarımız tecrübelerini paylaşabilirse güzel olur...

Burada kullanıcının bedeni önemli gibi geliyor bana. Arkasına iyice yaslanmak konusunda özellikle ihtiyaç duyuyorsa, bence koltuk tipi olması daha konforlu.

Koltuğun döşemesi tabii ki çok önemli. Terletmemesi açısından özel bir şey olmalı mutlaka.

Ayrıca oturma yerine hava hücreli minder koymak da bence şart. Böyle bir şey düşünülüyorsa, oturma pozisyonu 7-8 cm kadar yükseleceğinden, tericte bulunurken bunu da göz önünde bulundurmak gerek.

Bülent Bey merhaba,

Bilgilendirme için teşekkür ediyorum.

Akülü sandalyeyi annem için araştırıyorum. Omuzlarından aşağısı felç. Kollarını kullanabiliyor. Parmaklarında kısıtlı hareket var. Kilosu fazla değil. 80 kg. civarı

Her ürünün avantajı ve dezavantajı var. Dolayısıyla belirttiğiniz gibi başkalarının tecrübeleri önemli.
Düşünülmeyen detaylar ya da sıkıntı olacağı düşünülen konular bu bilgiler ışığında daha iyi değerlendirilebilir.

Bizim bu konuda sıkıntımız annemin sandalyeye kaldırıldığında anda belli bir süre tansiyonu düşebiliyor (sonra toparlıyor) . Bu durumda koltuk tipi bir sandalyede, yeterli olmasa da, başını koltuğa dayayıp biraz olsun toparlanma fırsatı bulabilme ihtimali.
Ancak bu tipler ağır ve çok hantal gözüküyorlar. Sonuçta bu sandalyeyi evin içinde de kullanacak. Büyüklüğü sıkıntı yaratır diye düşünüyoruz.

slm

Büyüklük konusunda ne kadar fark eder koltuklu ile diğer modeller arasında, bilemiyorum. Bence hacim açısından anlamlı bir fark olmayacaktır. Arada arkasına yaslanma ihtiyacı hissedecek olması bana koltuklu modeli almanız gerektiğini söylüyor.

Ben olsam, birka. firmaya gider ve denerim. Annenizin gelmesine gerek de yok en başta... Gidip birkaç model deneyin, mantığınıza en çok yatan ürünü belirlediğinizde annenizi götürüp denetin...

Koltuk kollarının yukarı doğru kalkıyor olması arabaya binip inerken rahatlık sağlıyor.

hem koltuklu hem koltuksuz manelerde oturdum sanırım akülüyede aynı mantıkla derlendirebillirim
farkları
1 ) koltuksuz olanları evet hafif pratik ve çoğu katlanabillir ama uzun süre oturmaya uygun değil zamanla boyun ağırısı kısmen bel ağırısı yapıyorlar baş koyma yeri olanlar yan demirlere çarpma ihtimali var
2 ) kolktuklu olanlar konforlu rahat oturum hantal yapı döşemesine bağlı olarak oturulan yerde çökme deri olanlarda mutlak üstüne havlu konmalı terlemeye karşı deri olanlar çok güneşte kalmamalı

bunlar benim düşünce ve tecrübelerimden edindiğim bilgiler seçim sizin :D

Üst Alt