Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü tekerlekli sandalye almak istiyorum. Kampanyalı ürünlere güvenmeli miyim?

*Sevgili*

Aktif Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
27
Arkadaşlar akülü arabamı yenilemek istiyorum.bugün bazı markaları inceledim.En iyi olarak ottobock önerildi.fiyatı 7 bin yl imiş.Türkiye şartlarında daha rahat kullanım için kendisi küçük ama akü kapasitesi büyük en az 30 40 kilometre yol gidebilen bir araç tercih ediyorum.ottobock ta şu an kampanyalı fiyat olduğunu 4.500 tl ye düştüğünü söylediler.Kampanyalı ürünlere güvenebilir miyiz ?
Tavsiyelerinizi alabilirim ..

Ürünün kampanyalı olması kalitesi açısından bir gösterge değildir.

Menzil açısından, katalogda ne yazıyorsa, yarısını doğru kabul et (bu neredeyse tüm akülüler için geçerlidir). 40 km gider diyorlarsa, 20-30 km arasında gider diye kabul et... Çünkü aracın hangi yol koşullarında kullanıldığı, kullanıcının kilosu ve en önemlisi de kullanım tarzı çok önemli. Sen kullanırsın 30 km gidersin, aynı yolda ben kullanırım 20 km giderim.

Verdiğin bilgiler için Teşekkür ederim Oturanboğa.Ürünü biraz daha araştırdığımda kampanyalı olanın gidiş mesafesinin daha düşük olduğunu söylediler.en iyi araç nasıldır hangisidir bilemiyorum halen araştırma aşamasındayım.Tavsiyelerinizi alabilirim tekrardan !

sokakta kullanacaksanız scooter kullanın derim. çin malı olmayanları tercih ederseniz, çok rahat edersiniz

Şu ikisinden birisini öneririm Melike:

Dış mekan kullanımı için çok uygun ve güçlü bir model (73 cm kapı geçiş mesafesi var). 2x62 amper akü ve 2x700W motora sahiptir. Standart akü ile 30km, dilersen tercih edebileceğin 80 amper akü ile 40 km yol gidebilirsin (kullanıma göre daha uzun veya kısa da olaiblir).
Challenger CL/RTL Akülü Tekerlekli Sandalye
886_kucuk.jpg

İç mekan için dar ölçülere sahip ve aynı zamanda 2x700W motorla tam bir canavar... 50 amperlik standart akü ile 25 km, 62 amperlik tercih edersen 30 km yol gidebilirsin (kullanıma göre daha uzun veya kısa da olabilir).
Vital R/RT Akülü Tekerlekli Sandalye
885_kucuk.jpg

Not: Bu ürünler siteye henüz yeni eklendi. O yüzden şimdilik elde stok bulunmuyor. Sipariş üzerine 8 haftada tedarik edilecek. Onun için de fiyatlar olabildiğince uygun tutuldu. Ürünler stoklara girdiğinde bu fiyatlara almak mümkün olmaz.

Teşekkürler..Araç özellikleri tam istediğim gibi ama görünüm konusunda tereddütlüyüm. daha kibar olmasını tercih ediyorum.Buraya ziyarete gelen turistlerde gördüğüm bir araç çok ilgimi çekmişti.Arka yaslanma kısmı çok aşağıda neredeyse bele yakındı.kişi aracın içinde kaybolmuyor dikkat araca değil kişiye yoğunlaşıyordu.Türkiyede satılan araçları incelediğimde adeta tank gibi göründüklerini farkettim içinde kaybolacak gibi hissediyorum :) Özellikle arka kısım çok yüksek görünüyor..

O zaman katlanabilir modellere bakman lazım onların koltuk tarzı olmuyor.

İMC-300 Ayakta Dik Pozisyonlandırma Cihazı

bu aracı çok beğendim. özellikleri benim beklentilerimi karşılar mı ?

Beklentilerin ne melike, ayağa kaldıran akülü mü yoksa katlanır akülü mü yoksa yoksa sırtı alçak akülü mü : )

Challenger CL/RTL Akülü Tekerlekli Sandalye modeli bence mükemmel görünüyor. Koltuğun konforlu oluşu da bence rahatlık açısından olmazsa olmaz! Bırak bakan ilk sandalyemi görsün, ne olacak ki :):)
Heartway'İn imalat kalitesi de mükemmeldir. Bizim burada scooter'ları var, her noktasında kaliteli işçiliği görmek mümkün.

teşekkür ederim incelemedeyim Oturanboğa. :)
Bu arada bir soruym olacak Aracımın aküsünü yenilemiş olmama rağmen çok kısa mesafe gidiyor öncekinin neredeyse yarısı.Aküsünü şarj aletini kontrol ettirdim sağlam çıktı.Araçta da herhengi bir sorun görünmüyor.Bu durumun sebebi ne olabilir aceba ? yanımda şarj makinesiyle gezer oldum son aylarda

seker kiz;

peki, joystickteki akü doluluk göstergesinde gösterdiği gibi gerçekten bitiyor mu yoksa biraz mola aldıktan sonra gösterge yine yükseliyor mu?
çünkü benimkinde de aynı durum var ve göstergenin kalibrasyon ayarının hatalı çalıştığını düşünüyorum...
mesela evden full şarjla çıkıp bir kaç saat dolaşıyorum, diyelim 2 km filan yol alıyorum, göstergedeki 3 yeşil doluluk ışığından ikisi sönüyor... starbaksta filan oturup bir 20 dakika sonra doluluk göstergesinin tüm ışıkları yine full şarjlı olarak yanıyor...
yine yola çıktığımdaysa bu kez 1 km yol almışken göstergedeki yeşiller sönüyor, yine bir 15-20 dk'lık mola verirsem yine full şarj gösteriyor... yine yola koyulursam bu kez daha az (misal 500 metre) mesafede yeşiller sönüyor... bu şekilde sürdüğü kadar sürüyor... o yüzden sadece göstegeye güvenmiyorum, aldığım mesafeyi veya motorların çalışma zamanını da kabaca hesaplayarak gezi planımı yapıyorum...
sadece göstergeye baksam, daha 2-3 km sonra eve dönmem gerekir :p

hayır arkadaşım göstergeyle alakalı değil çünkü şarj da bitiyor.büyük ihtimal kalitesiz aküde sorun.
bu araçların amperi yükseldiği zaman şarj makinesinin de değişmesi gerekiyor mu acaba arkadaşlar ?

Üst Alt