Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü tekerlekli sandalye kumandası kilitlendi..?

sorunu biraz daha açabilir misin? kumanda bozuldu mu demek istiyorsun?

kumanda takılı kaldıysa büyük ihtimalle elektriksel mekanizmada elektrik iletimini sağlayan iletkenin olduğu yerde takılı kalmıştır. sorunu kendiniz çözmeye çalışmayın. garantisi var mı bilmiyorum ama öyle bir şey varsa kesinlikle garanti dışına çıkmayın kullanıcı hatası olur. (kilitlendi kelimesine tahmin yaptım) yanlış bir tahmin olabilir...

vuslt
,
akü şarj ola-ola kumandanı açmış ve t-sandalyenin yüzün çevirmiş ve kumandanı kapatmış amma onuda belirteyim ki, kumandanın ileri geri süren kısmı ileri basılıyken kapatma düğmesin basmış ve bundan sonra açılmamış.

tysharp
,
kumanda açılmıyor, dün elektirikçi (tv) geldi baktı aküden kumandaya elektirik geliyor amma kumanda açılmıyor, yanmış ihtimalide yok çünki koku falan gelmedi, kilitlenme dediktede bu sitelerde yazılanları kast ediyordum amma ingilisce iyi olmadığından tam anlamıyorum, anladığımıda yapıyorum işe yaramıyor.

WheelchairDriver • View topic - wheelchair locked? Dynamic DX Controller
Locking and Unlocking Joystick Controls « Northwest Health & Safety Inc.

Benim de ingilizcem zayıf şunu bir deneyin:
1. PWC açın (bu ne bilmiyorum)
2.Kumandayı ileri itin ve 2 sn bekleyin ya da ses çıkana kadar bekleyin.
3.Kumandayı geriye itin ve 2 sn bekleyin ya da ses çıkana kadar bekleyin
4.Bırakın ve kilidinin açık olduğuna dair uzun bir bip sesi gelmesi gerekiyor.

kısaca yanıp sönen led varsa sağdan sola doğru o zaman 10 sn içinde korna düğmesine 2 kez basın . bunları dene yahut google translate kullan

İşe yaramadı malesef, bunun başka bir yolu yokmudur?

[FONT=arial]Azerbaycanda yaşadığımdanda servise getirme imkanım yoktur, rica ediyorum[/FONT]
[FONT=arial]bunun kilitin açmanın yolun bilen olursa yazsın.[/FONT]

önce kapat. daha sonra aç ve ileri yönünde ses duyana kadar bekle . daah sonra aşağı yönde ses duyana kadar bekle. bırak ve uzun bir ses çıkması lazımmış .
 Use the on/off button to switch the controller on. The maximum speed/profile indicator will be rippling up and down.
 Push the joystick forward until the controller bleeps.
 Push the joystick in reverse until the controller bleeps.
 Release the joystick, there will be a long bleep.
 The Powerchair is now unlocked.

Kullanım kılavuzunda yazıyor

Amma işin ilginc tarafı burasıdır ki, kumandada hiçbir ışık falan yok.

kumandanın resmini ve modelini gönderebilir misin?

FPPvHsG.jpg

ya arkadaşlar benimde vollex marka akülü sandalye var,biraz hızlı gittiği zaman ön tekerlerde titreme yapıyor
acaba neden?

eğer bu yöntemle olmuyorsa bu aksamı anlayabilecek elektrikçi-elektronikçi bulmanız şart. televizyoncu anlamaz. son çare bu kumanda panelini olduğu gibi değiştirmek gerekebilir. bence tamir işleriyle uğraşan birini bulmaya çalışırsanız sorununuz daha çabuk düzelir

Bilgilerin üçün teşekkür ediyorum.

VR2, Vsi ve NewVsi joysticklerde çocuk kilidi özelliği

Günümüzde piyasada bulunan VR2, Vsi ve NewVsi joysticklerde çocuk kilidi özelliği vardır. Fabrika ayarı olarak çocuk kilidi fonksiyonu aktifolarak gelir. Akülü sandalye hızı fabrikasyon 6 Km dir. İsteğe göre servis ayar cihazı joysticke bağlanarak kilit özelliği kapatılabilir. Bunun yanı sıra aynı ayar cihazı ile sandalyenin hızı 8 km ye çıkatılabilir. Dönüş hızları ve fren mesafesi değiştirilebilir.

Akülü sandalyeyi kilitleme: Açma kapama tuşuna basarak joystick çalıştırılır. Joystick şarj lambaları yanıyorken Açma kapama tuşuna üç sniye basılı tutulur. Kısa bir ip sesi duyacaksınız. Zaman kaybetmeden joystick kolunu sağa sola sallamadan tam ileri iterek üç saniye bu şekilde oynatmadan tutun. kısa bir bip sesi daha duyacaksınız. Joystick kolunu bırakın ve zaman kaybetmeden ve sağa sola oynatmadan tam geri çekerek oynatmadan üç saniye boyunca tutun. bir bip sesi daha duyacaksınız ve şarj lambaları sönecek, hız lambaları soldan sağa sağdan sola yürümeye başlayacak. Bu durumda sandalye kilitlenmiştir. Artık sandalyeyi açtığınızda hareket ettiremezsiniz. Sadece hız gösterge lambaları sağa sola yürümektedir. Sinyal far korna ve özel fonsiyonlar kullanılabilir durumdadır.

Kilidi açma: Açma kapama tuşuna basarak joystick çalıştırılır. Joystick şarj lambaları yanıyorken joystick kolunu sağa sola sallamadan tam ileri iterek üç saniye bu şekilde oynatmadan tutun. Kısa bir bip sesi duyacaksınız. Joystick kolunu bırakın ve zaman kaybetmeden ve sağa sola oynatmadan tam geri çekerek oynatmadan üç saniye boyunca tutun. kısa bir bip sesi daha duyacaksınız ve şarj lambaları yanacak. Artık kilit açılmış ve sandalye kullanıma hazır hale gelmiştir.

Bu sayfada anlatılan bilgiler tamamen Hakan ustanın kişisel deneyimleriyle edinmiş olduğu tecrübelere dayalı bilgiler olup bilgi amacıyla anlatılmıştır. Tecrübesiz kişilerin bu uygulamaları yapması tavsiye edilmez. Anlatılan hususların cihazlar üzerinde uygulanması sonucu oluşabilecek hasarlardan bu bilgileri okuyup uygulayan kişiler sorumludur. Hakan usta hiç bir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.

Benim bildiğim miklatiz tutun üstüne eski arabamda öyleydi
Yenisi de acıp
2saniye ileri geri gibi bir sey yotupta var videosu

Bu Azarbeycanlı arkadaşın bozulan joystick 20 yıl önce üretilen çok eski bir joystivk. Artık elektroniği ömrünü tamamlamıştır. Onun malesef tamiri yok.

Üst Alt