Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü Tekerlekli Sandalyelerde yokuş performansı yüksek model önerileri..?

Alperen61

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;

Eminim bu forumda akülü tekerlekli sandalyeler hakkında çok şey konuşuldu, ben de bir kısmına ulaşıp okumaya çalıştım ama daha spesifik sorularım olacak bilgileri olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Babam ALS hastası ve Trabzon'da yaşıyor, kendisine akülü tekerlekli sandalye almak istiyoruz ancak o kadar fazla model var ki aralarındaki farkları çok da ayırt edemiyoruz açıkçası.

Şuan için en önemsediğimiz özelliklerden biri eğimli, yokuş yollardan yukarı çıkabilecek bir araç olması, babamın her gün gidip geldiği bir lokal var ve ev ile arasındaki mesafe 100 metre civarında ancak eğimli bir yol, bu yoldan yukarı çıkabilecek bir araç olmasını önemsiyoruz, bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, araç tavsiyelerinizi bekliyorum?

Bir de Freely marka AS121C model akülü tekerlekli sandalye hakkında bilgisi olan var mı bu aracı önerir misiniz?

Yokuş ne kadar? Motoru ve aküsü güçlü bir model seçmelisiniz. Şu iki akülü sandalyeyi önerebilirim:

Her ikisi de 2x450w motora ve 2x55 amper aküye sahiptir. Genel özelliklerine aşağıdaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz.
BL-550 model daha konforlu bir koltuğa sahiptir. Bunun dışında iki ürün ayak koyma tablaları ile ayrılır.

BL-550 Akülü Sandalye
844_kucuk.jpg

İMC-109 Akülü Tekerlekli Sandalye
543_kucuk.jpg

Cevabınız için çok teşekkür ederim, ancak ilk seferde sormayı unuttuğum iki önemli mesele daha var, uçak ile yolculuk yapıldığında bu araçların uçağın bagajına girmesinde bir sorun oluyor mu acaba?, ikinci olarak da bu araçların katlanma özelliği var mıdır, arabayla bir seyahat yaptığımızda aracı bagaja koyma imkanımız olabiliyor mu?

Bu konularda da bilgilendirme imkanları olanlar cevap yazabilirlerse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Uçakla yolculuk konusunda hiç bir sorun olmaz. Uçağa binerken görevliler gelip akülü sandlayenizi alıp kendileri uçağa yerleştiriyor...

Her ikisinin de katlanma özelliği bulunmuyor. Katlanma özelliği işin içine girdiğinde sandalyelerin performansı çok çok düşer... Burada sizin öncelik konusunda karar vermeniz lazım. Sizin için "olmazsa olmaz" olan şartları belirleyin ve ona göre tercihte bulunun

alperen61 2*200 wat çift motor ingiliz malı invacare katlanabilir model 8 yıl kullandım toros taksinin bagajında çok rahat taşıyabilirsiniz taşımada sorun olmaz ayak ve kolçaklar portatif idi rampa konusunda hiçbir şekilde sorunum olmadı maalesef geçen yıl bozuldu aynı özelliklere sahip belmo katlanabilir model aldım motor gücü güzel rampalarda sorun yok fakat dişli sorunundan dolayı 2 ay oldu serviste inşallah bu sefer tamir olur maddi durumunuz iyiyse direk olarak yurt dışından almanızı tavsiye ederim türkiyedeki hiç bir firmaya güvenim kalmadı en tanınmış markalar bile çin malı satıncaya kadar bal kaymak sonrası rezillik allah tardımcınız olsun

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim; açıkçası invacare marka ürünler fazlaca pahalı gibi

Şuanki seçenekler arasında düşündüğümüzde en makulü BL-550 gibi geldi; belmonun katlanabilir modellerinin motor güçleri düşük görebildiğim kadarıyla; ancak bilen varsa şunu sormak isterim BL-550'nin ayaklık modeli sizce rahat mıdır?

Babanız oturduğunda backları dışarı doğru açılmaya meyilli mi? Yani bacak kalçadan dışa doğru kayıyor mu? Eğer bu yönde bir eğilim varsa, BL-550'ndeki ayak tablaları kullanım için zor olabilir. Bir de koltukta oturduğunda sağdan-soldan bir kalça desteği olmadığını düşünürsek, bu ayrıntıya dikkate almak şart. Yalnız, koltuk araç koltuğuna benzer oldukça koforlu bir koltuktur, oturduğunuzda koltuğun vücudu sardığını hissedersiniz. koltuk oturma zemininin yanları sayseşnde bacakların sağa-sola kaymasına mani oluyor.

Ayak tablasına gelince, varolan tabla standart kullanımda bir soruna yol açmaz diye düşünüyorum. Ama hızla yapılacak manevralarda ayakların tabladan dışarı kayması riski olabilir. Buna dair aklıma gelen, kullanmaya başladığınızda bir zorlanma yaşarsa babanız, varolan tablanın üstüne sanayide bir parça alüminyum kestirip yeni bir tabla olarak ekletebilirsiniz. Hatta yeni tablanın yanlarından birkaç cantimlik yükseklik de bırakırsınız, böylece ayağın düşmesi açısından o da önleyici olur.

Bu modelin oturma zemininin yerden yüksekliği kademeli olarak ayarlanabilir. Bana babanızın boyunu ve diz-topuk uzunluğunu (diz arkasından ayak tabanın kadar olan mesafeyi) söyler misiniz?

bir türlü ayaklarımı rahat ettiremiyorum. böyle bir ölçü olduğunu bilmiyordum. sandayle nasıl geldiyse, öyle oturuyordum. boyum; 1.80, diz arkası topuk mesafesi 43 cm.

oturan kişi ile sandalye olabildiğince uyumlu olmalı. dik bir oturma pozisyonunda sırt tam yaslanmalı, dizükuyruk sokumu mesafesi ve diz ayak tabanı mesafesi tam oturmalı. Aksi halde kullanıcı rahatsız olur, sandalye üzerinde eğreti durur.

Boyu 1.70cm, diz-topuk arası mesafe ise 49cm... tekrardan teşekkür ederim.

Bu ölçüler bu sandalye için uygundur. Yukarıda yazdığım ayrıntılarla ilgili olarak düşünüp karar verebilirsiniz bence

alperen61 aracım servisten geldi tamirle alaksı yok aynı sorunlar devam ediyor belmodan uzak durun

Uyarınız için çok teşekkür ederim ama BL550 model spariş etmiş durumdayız, araç bir kaç gün içinde elimize ulaşır sanırım

Aslında kurumsal bir şirkete benziyor nasıl böyle bir hataya düşüyorlar anlamıyorum?

Tekrardan merhaba;

3 hafta önce Belmo'dan araç sipariş ettiğimizi söylemiştim, bu spariş işlemini bulunduğum ildeki bir medikal şirketi üzerinden yapmaya çalıştık ancak Belmo şirketi üç haftadır sgk için gerekli belgeleri halledemedi, bu sebeple belmo almaktan vazgeçmiş durumdayız, bu vesileyle kayaköy' e de tecrübeleri için tekrar teşekkür ederim.

Belmo'dan başka alternatiflere bakmak gerektiğinde bir çok modeli tekrardan gözden geçirdim ve aslında zamanında yapmam gerekipte yeterince üzerine duramadığım bir çalışma olarak, akülü araçlar konusunda forumun arşivini baştan sona taramaya çalıştım ve ilgili sayılabilecek tartışmaları okudum. Bu bağlamda hem yokuşlarda güçlü performans gösterebilmesi hem de engebeli arazilerde yol alabilmesi açısından şu dört modelden birini tercih etmeye karar verdim. Bu modellere dair de tecrübeleri olanlar paylaşabilirlerse çok sevinirim.

İMC-109 Akülü Tekerlekli Sandalye

İMC-105 Akülü Tekerlekli Sandalye

Sermax M200-C Akülü Tekerlekli Sandalye

Easy Life Model A Akülü Tekerlekli Sandalye

arkadaşlar yeniden hatırlatmak isterim belki bana kızabilirsiniz ama maalesef çinin çöplüğü gibiyiz linklerde verilen resimlere baktım burada başka bir arkadaşın çok ucuza aldığı aracı inceledim resim ekleyemedim fakat dikkatli incelerseniz anlarsınız benim araç dahil bir sürü firmanın kullandığı kumanda beyin ve dişli kutularının aynı olduğunu göreceksiniz bir yıl içinde dişliler deforme oluyor dişli kutusundaki yağ motora sızıp kısa devreye yol açıyor akülü araçların özelliklede yerli üretin diyen firmaların çoğunu inceledim tavsiye isterseniz kalite değil renk beğeneceksiniz

Güç açısından İMC'nin 109 ile 105 modelleri tercih edilebilir. 109'un arka tekerlekleri daha büyüktür ve sırtın akülü yatıma özelliği vardır. Özellikle dış mekan kullanımı söz konusuysa, 109 tercih edilebilir diye düşünüyorum. Ama fiyat farkına bakarak "105 de işimi görür" denebilir. Tercih meselesi...

Burada firmaları savunan adam durumuna düşmek istemem ama, işin mutfağını bildiğim için, samimiyetle bildiklerimi paylaşmak isterim... SGK'dan ödeme alınabilmesi için firmalar ürünlerine tek tek UBB kaydı yaptırırlar. Belmo'nun 550 modeli henüz yeni bir model olduğu için UBB kaydı yapılmış değil. Detayları bilmiyorum ama meydana gelen gecikmenin Belmo ile hiç bir ilgisi olmadığından emin olabilirsiniz. Belmo UBB kaydı yapan firmaya gerekli evrakları teslim eder ve gerisi o firmanın işidir... O firma Belmo'ya "işlem tamam" der, Belmo da size bu bilgiyi aktarır... Ve inanın bizde bu tür bürokratik işler sürekli aksar ve kabak da müşteriyle muhatap olan firmanın başına patlar :) Söylemek istediğim şu: bu tür aksaklıkları hiç kimse istemez ama herkesin başına gelebilir...

Ama kalite konusunda KAYAKÖY'ün tespitlerine katılmamak da zor. Maalesef Türkiye'de ürün kalitesini belli bir seviyenin üzerine çıkartamıyoruz. Bunun en önemli nedeni satış adetlerinin şaka gibi az olması ve devletin bu sektöre gerekli desteği vermemesidir. Avrupa'da sosyal güvenlik kurumları kullanıcılara birkaç yılda bir 5-10 bin Euro değerinde akülü sandalye ödemesi yaparken, sektör arge yapsın diye devasa teşvikler verirken, bizde bunların hiç birisi yok! Böyle olunca birinci sınıf imalat da tesis de ürün de İM KAN SIZ.

Merhaba;

Sonuç olarak İMC-105 modeline karar verdik ve aldık haber vermiş olayım istedim.

İlk denemeleri yaptık, yokuş çıkma performansından memnun kaldık, kullandıkça bu model hakkındaki tecrübelerimi de paylaşırım.

Bu arada İMC-105'İN motor gücünün yanında güzel bir avantajı da katlanabiliyor olması.

Arkadaşlar herhangi bir markayı tercih ederken lütfen aşağıdaki husuları gözden geçiriniz.

Servis desteği
Yedek parça
Yol mesafesi
Ölçüleri
Rahatlık ve performansı

Bu ana unsurları düşünerek almanızı öneririz.

Bunların dışında servis ile ilgili önemli sorunlarınız için arayabilirsiniz.

Engelli araç tamir servisi

Akülü sandalye tamiri

Saygılarımızla

ARKADAŞLAR YOKUŞ ÇIKARKEN ARAÇLARIN MOTOR GÜCÜ VE AKÜLERİN DURUMU ÇOK ÖNEMLİ,yeni alınan araçalrda genellikle kuru akü kullanılıyor buda ilerde performansdadüşüklük teşkil ediyor,bence yeni arçatan ziyade bakımı yapılmış,jel akü takılmış ikinci el araçalra daha iyidir,özellikle woleksve zimmer bu konuda idealdir,kim ne derse desin aldığınız araç önemli olduğu,satan şirkette önemlidir,araç satıpta arkasında durmayan,engellileri madur eden bir kaç tane şirket vardırburada isim vermekistemem,taktik şudur araç satılır satılan araç bozulursa müşteri hatası denilir,beyin bozulur beyin taklit beyindir müşteri hatası dedilir,akü 4 ay sonra biter kuru aküdür,müşteri hatası denilir,şarz cihazı orijinal değildir bozulur müşteri hatası denilir,lastikleri tamsilikon değildir,veya silikon ile köpük dengesi tam değildir 1 ayda lastik gider müşteri hatası denilir,bence araç ikince el alınması daha mantılıdır,hiç değilse bakımları yapılmış aylarca durup aküleri bitmemiştir...dahada açıklamalaı bilgi isteyen olursa 05075354334 ü arayabilir..

en ucuz 2.250tl.belmo aldım.bodrumda dik yokuş tırmandım.cundada takır tukur yollarda,istanbulun her yerinde,gezi parkında gazdan kaçarken belmo beni mahçup etmedi..belmo uçar gider...

Üst Alt