Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü tekerlekli sandalyenin girebileceği araç önerisinde bulunabilir misiniz?

i_brahi_m

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
4
Merhaba arkadaşlar koltuklu akülü sandalye girecek şekilde araç almak istiyorum önerisi olan var mı yada nasıl taşıyabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

1. Katlanır akülü sandalye alabilirsiniz. Bunun için sedan araçlardan almanız gerekli. Hatcback araçlar sıkıntı oluyor katlansa dahi. Son dönemlerde bazı deneyim-bilgilerden yola çıkarak bagaj hacmi 354 ve üzeri olması yeterli oluyor diye düşünüyorum.

2. Akülü sandalyenizi nasıl temin etmiştiniz? Derneklerden vs. almışsanız değişim yaparak koltuklu yerine katlanır olmasını sağlayabilirsiniz bence, hem pratik olur, hem de daha konforlu bir kullanım sağlar.

3. Bunun dışında koltuklu kullanmak istiyorum derseniz de, rampa sistemli olarak Doblo, Tourneo connect, Fiat, Fiorino, Kangoo, Caddy gibi araçlardan da akülü aracınıza göre tercihler yapabilirsiniz. Çünkü bazı sandalyeler daha yüksek oluyor, sıkıntı yaratabiliyor.

@i_brahi_m aklıma gelenler bunlar..

@i_brahi_m

Doblo, Ford Connect. Bunların yüksek tavanlarına her türlü girer. Transporter ve Vito da olabilir. Kullanıcı sandalyenin üstündeyken de girer.

Kismet hanım bilgileriniz için teşekkürler sandalyeyi kendim aldım baya bi yüksek katlanma olasılığı hiç yok. Caddy tarzı araç düşünüyorum onlarda ticari bazı kişilere ehliyette ticari araç kullanamaz yazıyormuş o yüzden problem çıkar diye korkuyorum.

@honzul
Transporter ve vito gibi araçlar çok büyük her yerde kullanamam diye korkuyorum

Katlananlardan kalkamıyorum alçak olduğu için ne yapacağım bilemedim valla.

i_brahi_m

Çok seçenek yok maalesef. Küçük bir öneride daha bulunmak isterim. Her ne alırsanız alın, mutlaka tavan-taban arası ile derinliği bizzat ölçmeden almayın. Bazı sandalyelerde sorun olabiliyor.

Fiat doblo panorama olan binek araç statüsünde ötv indiriminden yararlanırsın diğerlerinde Yok caddy connect vb gibilerde Yok

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

i_brahi_m

Merhaba İbrahim bey, alacağınız araçtan önce kullanmakta olduğunuz akülü aracın ölçüleri önemli, arkadaşların önerdiği araçlara aracınız sığıyorsa sorun yok. Eğer sığmıyorsa, ÖTV indirimli olarak 1.6 traffic ve 1.6 vito alabilirsiniz.

ÖTV'siz yani ikinci el olarak düşünüyorsanız, paranıza göre transporter, custom, vito, traffic vs alabilirsiniz.

Ayrıca; bu araçlar hususi olduğu için K belgesine ihtiyaç yoktur. Ancak araçlar bineklere göre yüksektir, binmek biraz sıkıntılıdır. Dikkat ediniz.

Yaşar bey doblonun otomatik vitesi iyi değil robotik şanzıman olduğu için ileride problem çıkara bilir o yüzden düşünmüyorum.
Hacı bey dediğin gibi bu tarz araçlar yüksek çıkmam problem olacak. Benim arkadaş ford c max almış ottobock b400 sırtını yatırınca sığıyor demişti birde onun arabaya bakacağım. Yada 4 5 ay bekleyip arabada taşımaya katlanan ucuz bir model bakacağım.

Bende baktım 1.6 göremedim 2.2 var hep hemde otomatik olanlar uzun şase.

Tamam şimdi gördüm 1.6 var ama onlarda otomatik vites yok 2.2 lerde var otomatik vites o yüzden bana olmuyor.

Bazı firmaların araçları ticari sınıfında olmasına rağmen binek aracı olarak kaydedilebiliyor ve normal araçlardaki gibi ÖTV indirimi yapılabiliyor. Firmalarla görüşün derim.

i_brahi_m

Merhabalar, 111 cdi diye geçer. 1.6 motorda otomatik yok. Bayi ile görüşerek, otomatik şanzumanlı sipariş verebilir misiniz? görüş birliği yapmalısınız. 1.6 Vito ve diğer ticari geçen araçlardaki ÖTV oranı yüzde 15 dir.

bohraz

Ticarilerde değişiyor. %10 da var. 1600cc'de sanırım doblo var. hususi araç (camlı) olanlarda ÖTV daha yüksek. Web sayfalarından modellerine göre bakmak lazım.

Hacı bey vito çok pahalıya geliyor bütçemin çok üstünde birde yüksek olduğu için çıkmak çok zor olacak 2. El vw caddy a bakacağım.
Hakan beyin dediği gibi ticarilerde yüzde 10 indirim var servisle görüştüm. Doblonun da otomatiği iyi değil diyorlar olmadı yine normal sedan araç alacağım yada 2. El caddy bakacağım.

Üst Alt