Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü tekerlekli sandalyenin hızını arttırmak için ne yapabilirim?

msait19

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
1
Merhabalar, şuan kullandığım akülü tekerlekli sandalyenin motorları 420 watt, 5100 rpm dir. Tahminim o ki saatte 8 km hız yapıyor. Saatte 12 km ye çıkartma imkanımız var mı acaba? Bilgili arkadaşlar beni aydınlatsalar çok memnun kalırım.

msait19

Programla oynayarak bunu yapıyorlar ama motor bunun için uygun mu bunun kararını vermek benim içim pek mümkün değil. bu arada 12 km ciddi bir hızdır. Sarhoş tekerleklerin (ön, küçük olanlar) yalpa yapmayacağını görmek de lazım

hozgul Teşekkür ederim ilginiz için. Sanırım Hakan ustaya ulaşırsam teknik bilgilerle dönüş yapar.

5100 rpm olduguna emin misiniz? 1 dk da 5100 tur atıyor demek bole bir motor varsa ve teker capı 30cm gibi bişeyse ucuyor olmanız gerekir. 8 km/h felan degil 200 300 gibi sey cıkar
msait19

Libertarian Resim yükleyemiyorum atardım yoksa. Belki ben yanlış değerlendirdim. Ama 5100 (32:1) şeklinde değeri var. Benim bildiğim kadarıyla bu da rpm değeridir.

msait19 muhtemelen dişli çarklardır bu da 32 de 1 e hızı dusuruyor demek olur.yani 10km gibi bi deger olur 30cm capında bi tekerle.devir sayısı dişli carkla dusunca olusan kuvvet artar. yani çekişi guclenir buna mukabil hızı duser. hızlandırmak için yapmanız gereken aslında dişli çarkın ebatlarıyla oynamanız misal 16:1 olsa bu hızınızı 2 katına çıkartır ama cekiş gucunuzde o derece duser yokuşta vs. bu sebeple en makul çözüm watt gucu rpm ve dişli degeri daha buyuk bir motor bulmanız.

Üst Alt