Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akulu tekerli sandalye sarj aleti cok isiniyor. Ne yapabilirim?

Zorro

Aktif Üye
Konular
247
Reaksiyonlar
1
8 yildir kullaniyorum.26 amper 2adet akuyu sarj ederken alet cihaz cok isinir.fan calistigi halde.
3 saatte sarj olur ama cok isinir.zarar olurmu?
Cvb beklerim saygilar.

cihazın içini açıp elektronik devrelere dokunmadan bir komoresör veya elektrik süpürgesi ile içini temizleyin sorun devam ederse kondansatör dediğimiz silindir biçiminde bir elemanlar vardır üst kısmı artı şeklinde çiziktir eğer şişme farkederseniz en kısa zamanda servise yaptırınız cihazın resmini koyabilirmisiniz veya aracınızın markası nedir

Burdan resim eklenmiyorum.aracin markasi zimer.
Sarj aleti yaygindir.3 pinli ..
Bir sorum daha olacak.
Eskiden 95 model meyra akulu teketli samdalye kullanirdim.araci attim.sarj aleti cihaz bende?degisik pinli 70 amper cift akuyu sarj ederdi.
Acaba kaplolu pinleri kestem,oteki 26 ampr cift akuyu sarj aletin 3 pinli kabloyu,
Buna uydursam zimet araci sarj olurmu?
Araca zarar olurmu?
Tsk ederim cvblar icin

ancak uzman biri yapabilir çok pinli şarz aletinin otomatik güç kesme kablosunu bilemez ve yanlış bağlarsanız araca ciddi zarar verirsiniz 95 model meyra bendede var şarz aleti çok büyük ve güç değerleri çok yüksek 55*2=110 amper aküyü dolduruyor yeni nesillere uygun değil tanıdığınız bir tv tamircisi varsa bakım yaptırın kondansatörlerde şişme varsa zaten değişmesi gerekir.bir sorum olacak 95 model meyranın şarz aleti dışında elinizde kalan parçası varmı

Isinma sebebi fan danmis yani sogutucu.
Cihaz calisirken fan 10 dakika sonra durur buda isinmaya yol acar.
Icini acmadan sivri metal cisimle fana dokunarak uyarma yaptim tekrar calisti fan.2-3 saatte sarj islemi tamamlanir yesil lamba yanar.
O meyra sarj aleti hakkinda verdigin bilgi icin tsekkur.
Eski model joctiki var .araci hurdaciya verdik motorun kopan kays bulunmadi diye.ugrastirir yani.

inşallah sorun tekrarlamaz kendiniz yapabiliyorsanız elektronik malzeme satıcılarında kontakt cleaner diye bir sprey vardır ondan alıp fanın tozunu aldıktan sonra içine doğru sıkın biraz kuruduktan sonra çalıştırmanızda bir sakınca yok zaten satıcı size bilgi verecektir belirli aralıklarla temizlik yapıp spreyi uyguladıktan sonra uzun zaman sorunsuz kullanabilirsiniz.meyra aracın joystik kumandasınıda hurdacıya verdinizmi

fan ın kömürleri bitmiş oto elektrikçisi değişiyor

Areyois arkadas fanin komurudemi olur bilmem.
kayskoy arkadas spreyi sorarim.
o meyranin eski model joctick tusa basinca geriye ayarlanan bidaha tusa basip ileri ayarlanan joctikc durur vermedik hurdaciya.
lazim mi?

Oto elektricde ona uygun fan bulunurmu?
kaca degisir?

eskiden kullanılan bazı cd çalarlarda aradığınız fan var elinizde cd çalar varsa kontrol edin tv tamircilerine sormanızı tavsiye ederim

Fan bozuldu durdu calismaz.
Ama 4 a lik sarj cihazi sarj eder.sari yanar aku dolunca yesil olur.ama cok isinir.
Ilerde bozulma riski varmi arkadaslar.
Bi sorum daha olacak.
100 tlye satilan cin mali 24 volt 5a lik sarj aletleri varmis.onlar nasil kullanan varmi lutfen bilgi verin.

hepsiburada'da "Akasa 40mm Fan" var, onu alıp şarj aletine takabilirsin sanırım...

elbette aşırı ısınma şarj aletini her an bozabilir...

100 tl'ye satılan Çin malı şarj aletini kullanmak riskli iş... hadi, diyelim 100 lirayı feda edip deneyelim, ama aletin bozulmasına aldırmasan bile o alet akülerini bozabilir... ben olsam kesinlikle kullanmam...

Bu fani bulamadim hangi kategorideydi?

Üst Alt