Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akut lenfoblastik lösemi (ALL) hastasıyım. Haklarım nelerdir?

GVN07

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Mrehaba arkadaşlar önemli bir konuda yardımınıza ihtiyaçım var bilgilendirirseniz sevinirim

1993 yılında cerrahpaşa tıp fakültesinde Akut lenfoblastik lösemi(ALL= Kanser) tanısıyla tedavi görmeye başladım ve bu tedavi süresince diğer kanser hastalarında olduğu gibi kematoropi tedavisi,saç dökülmesi vs vs . gibi aşamalardan geçtim.ve çok şükür ki doktorlarımın ve ailemin desteğİ ile bu hastalığı yendim.tedbiri elden bırakmamak için yılda bir kere kan sayımı yaptırıyorum.Hastaneden aldığım Raporda(ALL % 85 blast) tanısı konmuş.ve bu rapor ile tsk ya başvurunca askerlikten muaf raporu aldım...benim sorum şu?
1.Bu % 85 lik oran old.için ömss sınavlarına girebilirmiyim veya bu hastalığa yakalan insanların hakları neledir ?? devlet kademesinde iş olanakları vs. yardımlarınızı bekliyorum teşekürler...

öncelikle teşekür ediyorum cvp verdiğiniz için. 2012 yılındaki kpps sınavına girdim p3 puanım 49.83 engelli statüsünde kamuya alımlarında yerleşebilirmiyim.Edindiğim bilgilere göre engelliler için sadece sınava girmeleri yeterliymiş puanın önemi yokmuş.böyle bir kural varmı ? yardımcı olursanız sevinirim... teşekürler...

Sayın GVN07 bende 1992 yılında aynı hastalığı geçirdim hepimize çok geçmiş olsun.. Bende üniversiteden raporumu aldım ama bundan sonraki süreci yazabilir misiniz.. Bu raporla birlikte TSK başka hangi belgeleri istiyor ve nereye nasıl başvuru yapıyorum. Bilgilendirebilir misiniz

öncelikle her ikimizede geçmiş olsun.Hastaneden aldığın rapor ile birlikte diplomanı,sağlık ocağından alacagın formaliteden askerlik muayenesi olduna dair rapor ve 20 -24 arası vesikalık resimi sana en yakın askerlik şubesine götür onrası sana ne yapman gerktiğini söyleyecektir.ben böyle yaptım ...Birbirimize daha fazla yardımcı olabilmek için birkaç sorum olacak?? cevaplarsan sevinirim.... 1.)aldığın raporda % kaç all tanıısı konmuş.
2.)ömss sınavına girdinmi ??? veya girebiliyomuyuz ....kamuda engelli statüde işe başlıyabiliyomuz cevaplarını bekliyorum....

Üst Alt