Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akut lösemi teşhisi sonrası ilik nakli oldum. 2001 sigorta girişi ve 4000 primle..?

onr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb.
2001 yılında işe başladım
2004 yılında lenfoma teşhisi konmuştu. 9 aylık tedaviden sonra sağlığıma kavuşup tekrar işe başladım. tedavi süresince işyerince çıkışım yapılmadı raporlu sayıldım.
2014 yılında bu sefer akut lösemi teşhisi kondu ve 2015 yılında yurtdışından ilik nakli yapıldı. şu an kontrollerim devam ediyor. işten çıkışım olmadı rapor devam ediyor. doktorun dediğine göre bir aksilik yaşanmazsa temmuz da işe başlayabilirim.
15 yıl ve 4000 günüm var.
vergi indirimi almak istiyorum fakat bazı sorularım var.
1- bu şartlarda %40 rapor alabilir miyim?
2- vergi indiriminden emekli olmam için yılım dolduğunda takribi ne kadar maaş alırım?
3-bu raporu bir kez aldığımda belli bir süre sonra tekrar yeniletmem gerekiyor mu?
teşekkür ederim

1- sakatlık oranı cetveli'nde ilgili bölümü aşağıya aktarıyorum:

A. Akut Lösemiler
1-Tam Remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) % 30
2-Tam Remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) % 10
3-Tedavisi devam eden olgular % 70
4-Remisyona girmeyen % 90​

2- http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

3- Rapora karşılık defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde edeceksiniz. Bu hakkı elde ettiğinizde, emeklilik için şu tabloya tabi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

Vergi indirim hakkını süre kısıtlaması olmadan elde ettiğinizde, artık emeklilik için yeniden rapor almanıza vs. gerek olmayacak. Yani, rapora karşılık elde edeceğiniz sakatlık indirim hakkı size erken Yaşlılık emekliliği de sağlamış olacak

bilgi için teşekkür ederim. bu kadar hızlı cevap için ayrıca teşekkür ederim. :)

2015 Mart ayında bende ilik nakli oldum. Tedavim devam ediyor. Sandimum 50/50/50 kullanıyorum. Şubat 2016 da rapor yeniledim. %64 1yıl süreli geldi raporum. Nakilden önce 2014 te aldığım raporum %80 idi ve oda 2 yıl süreli idi.

geçmiş olsun. bende drosporin 50-25 kullanıyorum. o halde bana da süreli rapor verilir herhalde. süreli raporun ne gibi avantajı var?

Üst Alt