Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akut Pankreatit hastası olan var mı?

sencerakis

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
7
2006 yılında Akut pankreatit kistoktomi+drenaj ameliyatı oldum.
Dolayısıyla sekonder diabetliyim.
Pankreasımın gövde ve kuyruk kısmını aldılar.
Çok zor ve acı verici bir hastalık.
85 kilodan 51 kilo ile bir iskelet halinde çıktım hastaneden.

Aynı hastalığa sahip olan kader arkadaşlarım veya ilgilenenlerle yardım , bilgi amacıyla tanışmak isterim.

Sevgi ve Saygılarımla

Merhabalar kardeşim,geçen yıl şiddetli ağrılar nedeniyle hastahaneye kaldırıldım 5 gün boyunca sadece serumla beslendim su bile içirmediler yazın ortasında hergün kan aldılar ve kan dolaşım şokuda yaşanmış,amilaz değerim:1366 lipaz ise :685 ti yanlış hatırlamıyorsam,2 ay kaldım ve ameliyatsız bi şekilde tedavi olup hastaneden kurtuldum Allah kimsenin başına vermesin verdiğim kiloları hala alamıyorum bende hastahane günleri berbat günler...:mad:

Merhaba Sevgili Irossol.,

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Maalesef ben senin kadar şanslı değildim.
Tam beş ay yattım Ege Üniversitesi Cerrahi Bölümü'de.
% 90 ölüm olan iki ameliyat geçirdim.
2006 Eylülü.. Aman Allah'ım kimselere vermesin o acıları, düşmanımın bile başına vermesin.
Milyarlarca cam kırığı varmışcasına bir karın bölge ağrısı ve susuzluk.... Yoğun bakımda 2 ay kalmak.
Karnımda açılan 2 delikten girip 2 ayrı delikten çıkan drenaj serumları, serum borusundan çıkan pankreas, irin parçacıkları... ( hatırlamak bile istemiyorum)
Yanımda ölenler, rahmete kavuşanlar...
Pankreasımın gövde ve kuyruk bölümünü aldılar, sadece baş kısmı var.
Doktorlar 3 yıl ömür biçtiler ama 7. yılıma girdim yaşamda.
85 kilo olarak girmiştim, 51 kilo olarak çıktım hastaneden.
Zaten çok zor kilo alan biriydim, kilo almam bayağı uzun sürdü.
Tabii bu arada tip 2 şeker hastası olarak günde 10-15 kez inüsilin ile yaşamaya çalışıyorum.
İlk yıllar her şeyi yiyemiyordum.
Özellikle 2. yılında yediğim kuru fasulye beni acile götürttü.
Şükürler olsun ki her şeyi yiyebiliyorum şimdilik, kilom da 79 oldu.
Ne zaman ameliyat olduğunu yazmamışsın, ayrıca kan şekeri durumun nasıl ?
Ameliyat sonrası üç buçuk yıl sonra ancak kilo alabildiğimi biliyorum.
Hele ki çoğu kişi kilo vermek için için çabalarken , ben kilo alabilmek için elimden geleni yapıyorum.
Çok çok geçmiş olsun derken, Bodrum'dan sevgi ve saygılarımı yolluyorum.
AN ile kalasın.

Sevgili özgür 45.,

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Özel mesajdan cevap yazamıyorum, umarım buradan ulaşabilirsin.
Pankreastaki 18-20 cm lik bir kistin baştan alınması gerektiği kanısındayım.
Maalesef trafik kazalarından daha çok Doktor yanlış teşhis ve tedavileri de olabiliyor.
Ben 19 Eylül 2006 yılında acile oradan hemen yoğun bakıma alınarak, drenaj ile epeyce yoğun bakımda kaldıktan sonra gastroentroloji ye oradan Genel Cerrahiye sevk edildim.
8 Eylül 2006 yılında da ameliyata aldılar.
Doktorlarım çok değerli kişilerdi.
Dediklerine göre pankreasım tıpkı bir fosseptik gibiymiş...
Sadece baş kısmını bırakarak hepsini aldılar.
Çok zor bir ameliyattı. Morfin bile bazen yetmiyordu.
Asitlerin mideye ve akciğere zarar vermesine inan çok üzüldüm.
Ameliyat öncesi 1 ay boyunca yeşil renkte, lavabolar dolusu istifra ediyordum.
Hiç bir şey yiyemiyor ( hatta mama bile ) , devamlı kilo veriyordum.
Süte benzer bir serum taktılar, adeta bir iskelete dönmüştüm.
Nekahet dönemi zor geçiyor.
Allah 'tan dilerim ki babanız bir an önce sağlığına kavuşur.

arkadaşlar sizin kadar olmasada bende yaşadım ve bundan %30 rapor aldım bilginiz olsun..

Geçmiş olsun pankretit değil fakat tümör ameliyatını oldum , gerçekten çok ağır ameliyattı....

benim merak ettiğim vergi indirmi alabildinizmi raporu düşürdülermi akut pankreatitten ne kadar rapo aldınız

Sevgili muhendis3232.,

Sağlık kuruluna henüz gitmedim.
Sevgiler

Pankreas yokluğuna %20 verdiler sanmıyorum %40 ları bulsun pankretit...

ben aldım %30 özür cetveline bakın bi 80 e kadar oran var bu ve buna benzer rahatsızlıkların..pankreas yokluğunda nasıl %20 verirler azmış

Pankreas, 12 parmak bağırsağı ve dalak yokluğuna verilen rapor % 50 bunuda okmeydanı eğitim araştırma verdi.....

Nekrotizan pankreatit+ pankreas yokluğu % 50
Tip 2 inüsiline bağımlı şeker % 30
bilgilerinize...
An ile kalın

Bu dereceleri hangi hastaneden aldınız, iyi yüksek vermişler.

iyi aksamlar aynı rahatsızlıgı gecıren abım var mumkunse tel gorusebilirmıyız 05067897071 sız caldırın ben arıyım tesekkur ederım

Korkunç bir hastalık. 8 sene evve başıma geldi. Herşey bir anda başladı klasik burada yazılanların biraz daha ağırı diyebilirim. 5 ay hastanede bunun 4 ayı yoğun bakım. 4 ameliyat. 110 kg girdiğim hastaneden 65 kilo olarak çıktım. Uzun süre yatakta yattığım için yürüme zorluğu hatta yeniden yeniden yürümeyi öğrendiğimi söyleyebilirim. Pankreasın kuyruğu alındı ek olarak diyabet hastasıyım. İnsülin kullanıyorum ama son testlerde % HBA1C değerim 5.7 çıktı. Sanırım pankreas düzenli olmasa bile çalıştığını gösteriyor sanırım. Bu dönemde en zor olan sürekli yatakta yatmak. İnanın ameliyat felan en hafifi en zoru o yatakta aylarca yatmaktı.

Yüzde 30'u nasıl aldınız? Nasıl bir süreçti hangi testlere girdiniz? Bende Ekim 21'de heyete gireceğim..

Merhabalar. Bende akut Pankreatit atakları geçiriyorum. Üstelik sebebi de yok ortada. Emar mrcp yapıldı onun sonucunu bekliyorum 😥😥

Üst Alt