Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alacağım rapor %40'ın altında olursa hangi sorunlarla karşılaşırım?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben işitme engelliyim raporum falan yok

askerliğımden (çürük ) hayat gerçekten çok zor gelıyor sızce bu raporu almalımıyım bana faydası dokunurmu. Ve engel oranım %39 da falan kalıcak diye korkuyorum eğer ki öyle bir rapor alırsam (%40 altı ) nasıl bır dezavantajı oluyor ?

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim işitme engellim sonucu %40 çıkıyor bu sonuç sonradan bir formülle falan bölünüyor mu birdaha @KKELEBEKK

tayfun58896 Yaklaşık 10 kez bölerler bence, Fulya83 sen ne diyorsun bu konuda abla? :D

Şaka bir yana biraz sakin olabilirsen çok iyi olacak. Sonucu görene kadar bekle en azından, sana ne desek fayda etmiyor. :D

KKELEBEKK

Günaydın [emoji23] 40 alti falan gelirse al açıkta kalicam ben bi kariyer kurmaya çalışıyorum kaybedecek vaktim yok [emoji23]

Benim işitme kaybım sol 60 db sağ 61 db ile %35 aldım yani odyo testine bakıp bir oran veriyorlar zaten bende bide göz var ondan da %7 aldım toplam %40 ile aldım raporu, işitme engelliler için iki kulak ne kadar kayıpsa oran o kadar artar yani en kısa sürede bir odyometri testi yaptırıp kbb doktorundan oranı öğrenirsin sonra rapor alırsın eğer ki işitmeden başka bi sıkıntı varsa en küçük bişey dahi oranı yükseltmene yarar..

Bende hayatımda çok zorluk çekmiş biri olarak söylüyorum raporu alamama korkusu bende de vardı ki tek işitmeden yine alamıyordum Allahtan sonradan göze baktırmak geldi de oradan oran geldi o yüzden sakin kalıp dua edip testlere girmekten başka çaren yok cesaretini topla ve rapor başvurusu yap derim yoksa o düşünce yer bitirir insanı bende yaşadım o duyguları, beni en çok üzen askerlikti insanları umursamam alıştım ama askerlik yapamazsın dediklerinde üzüldüğüm kadar hiç üzülmedim ama Allaha şükür raporu aldım sınava girdim memur oldum o yüzden bi an önce işlemlere başla derim..

Ayrıca %39 da bile olsa raporun hiç bir işe yaramıyor maalesef,..

tekgoz123

Disk solukluğu yazıyordu raporumda, görme alanı testlerine bi kaç test daha bakarak disk solukluğu bilmem bişeyler yazıyor ama genelde beyin sistemindeki sinirlerin zarar görebileceğini düşündükleri için nörölojiden yardım istemişlerdi sonuç olarak disk solukluğu denildi ve %7 oran verildi, hatta 4 ay önceki maliye için aldığım raporda göz %12 ye çıktı..

nuri3558

Nuri abi vay hemşehrim benim sivaslimisin [emoji23] ben o dertleri tasalari geçtim be abi benim 72 db 72 kayip var daha bugün yeni yaptirdim odyometri kendim hesapladim %42 çıkıyor gozumdede sorun vardi hipermot gözlük yazdirmusti doktor ama olmazsa kulak zaten yetiyor

Hiç bir sorun ile karşılaşmazsın. %40'ın altındaki raporlar her yerde hükümsüz olacağı için ortada sorunda olmaz dolayısı ile.

Merhaba [emoji23][emoji23]

Sağlık kuruluna giderken resim belge vs. Ne götürüyoruz

tayfun58896

Sivaslıyım kardeşim hemşehrim :)
Sen yinede gözü göster rapor oranın ne kadar yüksek olursa faydasını ilerde o kadar çok görürsün gözü de göster herhangi bir hastalığım kesik çizik şu bu ne varsa herşeyini göster işi garantiye al ve oranın yükselsin, rapor için kimlğin yeterli kardeşim orada zaten bilgisayardan fotoğrafını çekiyorlar bi an önce başvuru yapıp randevu almalısın..

tayfun58896

Rapor işlemlerine basvuru icin sorduysan islemlere yeni basliyosan hastaneden once dilekçe kağıdı isteyp dilekçe yazyosun 4 fotoğraf ve iki adet de kimlik fotokopisi goturyosun

Doktorları dolaştım bittim heyete grcem dye soryosan o dolastigin doktorlara imzalattrdigin kagit ve mr ultrason tahlil ne muayene olduysanız bütün kağıtları toplayıp cikiyosn

Hemen hemen her hastanede böyle ama hastaneden hastaneye de degisyo bu durum

% 40'ın altındaki rapor hiçbir işe yaramaz yaramadığı gibi de dezavantaj olur senin için.. Kanun diyor ki; % 40 altında kalan rapor ile kişi ne engellidir ne de sağlamdır.. Yani bu şu demek; % 40'ın altındaki rapor ile seni hiçkimse risk alıpta çalıştırmaz ben bunu bizzat kamu kurumunda yaşadım.

% 40 altındaki rapor sadece araç almakta yardımcı olur sana tabi sadece ortopedik engelli olman şartı ile senin öyle bir şansında yok kardeş anladığım kadarıyla duyma sorunun var. Halihazırda çalışıyorsan iyide bir işe sahipsen bence bu rapor işine girme ha eğer dersen ben % 40'ı alırım sen bilirsin ama sadece duyma sorunun varsa 2 kulağın tamamen duymuyorsa bile % 40 çok zor. Engelli cetvelinden bakabilirsin.

Fulya83 fazla bilgiden zarar gelmez bidaha yaz bidaha yaz :) dediğin gibi içine sinmedyse sorar herkes öyle :)

Schizophrenia;

Benim dert ettiğim konu bu işte 39 olursa beni kimse işe almaz mı yani sistem olarak mi sıkıntı çıkıyor

Fulya83

Abla sende komple verimli bir cevap ver ki bidaha sormayalim ben böyleyim iyice öğrenirim emin olurum öyle çıkarım yola

@tayfun58896

Kardeşim sen ilk önce bi hastaneye git randevu al rapor için çünkü uzun sürebiliyor randevu tarihleri, randevu günün geldiği zaman ise öncelikle dilekçe ile sağlık kuruluna gidiceksin o sana bi kağıt vericek tek tek heyet doktorlarını geziceksin Dahiliye-Hariciye-KBB-Nöroloji-Psikiyatri-Göz gibi yerlere gidip muayene olucaksın sıkıntın varsa söyliceksin test yapıcaklar sıkıntın yoksa ise sadece imza atıcaklar bu kadar, rapor almaya giderken fotoğraf istenmiyor diye biliyorum çünkü iki kez rapor aldım sadece dilekçe verdim fotoğrafı bilgisayardan çekiyorlar, galiba her hastane farklı olabiliyor sen yine 6 adet fotoğraf bulundur yanında..

İşitmeden başka herhangi bir yerini göster test yapsınlar göz diyorsan onuda göster hiç kaçırma birşeyi, alabildiğin en yüksek oranı almaya bakmalısın..

En son bu testi oldum hesapladim %42 yapıyor
c67525834154549a9359e2027c120873.jpg

nuri3558 fotoğraf istenyo 4 tane birini rapora yani doktorlarin imzalaycgi kagida zimbaliyolar yda yapistryolar gerisi lazim olr dye sonuçların arasına konulyo
Her hastanenin sistemi farklı anlasilan bn bilgisayar la fotograf cekildgni snden dyyom mesela

Fulya83 kiz yeni görüyorum bel ağrısina 8 verdi demissin yetmedimi 40i tamamlamaya kulak 35 mi ne dyodn

Bu işlemler nasil oluyor hic anlamıyorum bn 35 e bes ekleynce kirk olyo bnm gordgm ama onlar değişik şekillerde hesaplama yaptıkları icin o kısmı bn bi türlü anlamadım gtti Allah şifalar versin hpmze
Burda bn il sagliktan sildirmen lazım eski aldgn oranları gbi bişeyler okudum konuya pek hakim dglm bi hastne bida vermiosa npmayi dsnyosn Fulya83

Valla bi su matematik i rakamları sayıları sevemedim gitti düşman gibi görüyorum rakamları ::) :) Fulya83
Neyse konuyu işgal etmeyelim inşallah hakkında hyrlisi olsun

11 ayın 30 una verdi sağlık kurulu randevuyu yuh ya ben 2 ay napicam

Bide kulak içi işitme cihazım var belli olmuyor onu görmedi (sağlık kurulu randevucusu) bide bana sen duyuyorsun vermezler sana diyip trip atıyor it herif daha önce de böyle bu tavirla karsilastim vazgeçtim almaktan bunlarin maaşından mi kesiyorlar niye böyle tavır yapiyorlar

Fulya83

Istanbul burası abla yoğun sağlık kuruluna randevu verdi zaten adam gibi işini yapan bilgi veren yokki alayı bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın hepsi parasının adamı bide bana yalancı ve uyanık muamelesi yapıyor şerefsizler sanki ben istedim kulağım duymasın diye

şimdi ben sağlık kurulundan aldığım rapordan %35 falan çıksa benim hesaplarimla 42 çıkıyor farzedelim %40 alti çıktı bu oran yüzünden ben işe falan giremezmiyim yani işveren alır ama sistem olarak sıkıntı çıkar mi ? Yada çalışırken böyle düşük bir oran aldim işimden olurmuyum

hocam hep aynı konuyu açıyorsun dikkatimi çekti, eğer yüzde 40 ın altına alırsan ne engelli sayılırsın ne de sağlam, engelli işlerinde çalıştırılmazsın zaten orayı söylemiyorum bile ama normal bir işe girerken adamlar senden sağlık raporu istiyorlar ama sistem de senin yüzde küsür bilmem ne engelli olduğun yazıyor seni sağlam statüsüne de koymuyorlar ben yıllarca mağdur oldum bu yüzden aman dikkat et
millet bir şey olmaz derler ama derler yaşamamışlardır tayfun58896

Son düzenleme:
Üst Alt