Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alacağım raporla vergi indirimine başvurabilir miyim?

mustafalx

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar;
ilk işe giriş tarihim 01.05.1997 şu anda aktif olarak çalışıyorum.(Gün sayısı 5900) Bu güne kadar özürlü raporu vs almadım. Tanıdığım bir doktor bu engelli durumlarımdan dolayı %45 rapor alabilirsin dedi..
Ben sakatlık indiriminden faydalanma yollarına girmeden herhangi bir rapor vermeye yetkili sağlık kurullarından aldığım rapor (%40 ve üzeri) ile emeklilik için SGK ya başvurabilir miyim ?
Bu konuda son güncel uygulama hakkında bilgi sahibi olan arkadaş bir bilgi verebilir misiniz ?
Şimdiden tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.. saygılarımla.

Rahatsızlıklarınız nelerdir ?

önce en az % 40 vergi indirimi alıp,o zaman emekliliğe başvurup erken emekli olabilirsin.

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alabilir ve bununla defterdalığa müracaat ederek sakatlık indiriminden yararlanabilirsiniz (ya da doğrudan defterdarlığa başvurun, onlar sizi hastaneye sevk etsin)

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Bu hakkı elde ettiğinizde emeklilik için şu tabloya tabşi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt