Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alacağım raporun süreli olmasıyla sonradan emekliliğim iptal edilir mi?

likestrom

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

Ben başvuru yaptım rapor sonucunu bekliyorum . Beklerken Alo 170 i arıyarak emeklilik hakkında bilgi aldım.

%40 üzeri raporum var ise ve vergi indiriminden yararlanıyorsam emeklilik için baş vurabilirsiniz diye söylendi.

Sonrasında Aldığım rapor eğer 2 sene yani süreli olursa ve o arada emekli olursam Rapor derecem düşer ise emekliliğim yanar mı dedim . Bana yanar dedi ve onun üğzerine aldığım maaşları geri ödermiyim diye sordum. Hayır ödemezsiiniz dediler.

Sonrasında Süresiz raporum olursa bu sıkıntıyı yaşamam dedim haliyle. Bana Kurum yine sizi zamanı belli olmuyarak hastaneye gderip raporunuzu tekrarlatabilir dedi. Ama süresiz raporum olsada böyle mi dedim evet diye cevap verdi.

Ya bilmiyor yada ben anlamadım. Kafam çok karışık.

Şimdi Vergi indirim aldığım takdirde gün sayım tutuyor ve emekli olabiliyorum ama süreli %40 üzeri raporum olursa yada süresiz bir kez daha heyetemi gireceğim yada belli periyotlarla. Bu kısım aklımı çok karıştırdı.

Merhaba Hasan Bey,

eğer ilk sigorta girişiniz 2008 öncesi ise hastane raporunun süreli veya süresiz olup olmadığı önemli değil.Önemli olan SSK için vergi indirim belgesinin süreli mi yoksa süresiz mi olduğudur.Rapor süreli vergi indirim belgesi süresiz ise raporun süresi bitse dahi ssk emekli eder.

eğer ilk sigorta girişiniz 2008 sonrası ise vergi indirim belgesi şartı aranmaz.SSK SİZİ EMEKLİLİK ZAMANI GELDİĞİNDE SİZİ HASTANEYE SEVK EDECEK VE ALACAĞINIZ RAPOR 40 VE ÜSTÜ OLURSA EMEKLİ OLURSUNUZ. likestrom

likestrom
170 hattındaki görevlinin vurgulamak istediği; SGK'nın her zaman herkesi kontrol muayenesine çağırma yetkisi olduğudur. Bunun bir periyodu yoktur, şüphe olur, ihbar olur, yeni tarihli düşük oranlı bir rapor olur vs.

jack72

2004 girişim mevcut toplamda 4182 gün var. Vergi indirimininde süreli yada süresiz ibaresi var demek.

2004 girişli iseniz vergi indirim belgenizde herhangi bir tarih yoksa o belge süresizdir.Vergi indirim belgesiyle birlikte SSK ya gün ve prim sayısını doldurduktan sonra sorunsuz bir şekilde emeklilik için başvurabilirsiniz. likestrom

Bir de, süre kısıtlaması olmayan vergi indirim hakkı ile kontrol muayenesi olmadan sürekli emekli olsanız da, ilerleyen zamanlarda her ne amaçla olursa olsun düşük oranlı engelli raporu alırsanız, bu durumda SGK'nın bunu fark edip sizi kontrol muayenesine çağırması da çok muhtemeldir. Yani, emeklilik sonrası düşük oranlı rapor her açıdan risklidir.

Üst Alt