Değerli arkadaşım,
Bu tür gerilimleri çoğumuz yaşıyoruz-yaşadık, benim de üniversitedeyken herkes bana bakıyor gibi hissedip kendimi kötü hissettiğim zamanlar oldu çok.
Ama üniversite güzeldir, oradaki insanların toplumsal duyarlılıkları nispeten daha fazladır, bu yüzden, varsa alaycı bakışların çok fazla olmayacağını düşünüyor ve ümit ediyorum. Yani tüm bakışların "alaycı" olduğu yönündeki kabulünü biraz zayıflatmalısın.
Korkma! üzerine git, bu olumsuzlukları delip geç kafanda. Şunu bil ki sen yaşadığın hayatla bir başarı destanı yazıyorsun zaten, neleri aşıp gelmişsin, üniversite okuyorsun, başarıyorsun. Emek ve mücadelenle hayatını getirdiğin bu seviyede, bu olumsuz düşünceleri beyninin merkezine sokup kendini gereksiz yere daha fazla yorma. Busun sen, buyuz biz. Değiştiremediğimiz bir özelliğimiz varsa, demek ki değiştirmemiz gereken bir tutumumuz var.
Bu tutum, ne kadar faydalı-kolaylaştırıcı ve bize olumlu yönde hizmet edecek biçimde olursa, o kadar doğru bir tutumdur. Kafanda sorun ettiklerini yine kafanda küçült, küçültemiyorsan yüzleşip parçala yok et, yok edemiyorsan dalganı geç. Bir sorun varsa, o soruna yüzlerce yaklaşım biçimi var. Ama asla kendini kötü hissedip köşeye sıkıştırma.
Nasıl desem yakın arkadaşlarınla bu konunun makarasını yap mesela, bizzat sen kendin alay et, kafanda bunları aşmana yardımcı olabilir.
Yapacak dünya kadar işin olduğuna odaklan, başka şeylerle zihnini meşgul et ve bunlar için yor kendini, bunlar için kendini yorup güzel sonuçlar aldıkça, diğer kötümser düşünceler geri plana düşecektir zihninde.
Öyle alaycı bakış atanlara gözlerini kısarak ve hafif gülümseyerek bak, belki insanlık erdeminden biraz nasiplenip seninle yukarı çıkarlar.