Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Albino hastası yiğenim için evde bakım aylığı alınabilir mi?

albinomurat

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
iyi günler
ben yeğenime bakım aylığı almak istiyorum . yeğenim 5 yaşında benim gibi o da albino hastasıdır.
biz evde 7 kişiyiz. ben 645 tl alıyorum, abim 875 tl alıyor. babam çalışmıyor. kardeşim de 2022 aylığı alıyor
acaba yeğenime maaş bağlanır mı

ayrıca kardeşimde hem 2022 hem de evde bakım aylığı alabilir mi

Evde bakım aylığı için en önemli şart bakıma muhtaçlık kritrelerine uygun olunması ve en az %51 ve "ağır özürlü" özürlü sağlık kurulu raporunun olmasıdır. Yegeniniz ancak bu şartlar uygunsa evde bakım aylıgından yararlanabilir. Eğer yegeniniz bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyorsa ve uygun raporu varsa hanede kişi başına düşen aylık gelir 363 TL'yi geçmiyorsa evde bakım aylıgı için muracaat edilebilir. Aksi durumda evde bakım aylıgı baglanmaz. Tekrar ediyorum evde bakım aylıgı baglanması için en önemli kriter bakıma muhtaçlık kriterleridir. Bir başkasının bakımına ihtiyaç duymuyorsa baglanmaz.
Engelli olması ya da agır özürlü olması bir bireyin evde bakım aylıgı alması için temel kriter değildir. O yuzden kardeşiniz için de aynı şey sözkonusu. Kardeeşiniz bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunsa ve en az %51 "agır özürlü" ibareli özürlü saglık kurulu raporuna sahipse ve gelirlri uygunsa baglanır.
O yüzden bakıma muhtaçlık kriterlerini inceleyiniz.

Üst Alt