Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Albino için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

turkocigo

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar. Ben albinoyum ve buna bagli olarak her iki gozumdede %70 gorme kaybi yaratan nistagmus rahatsizligi var. Bir onceki engelli raporu alma girisimimde sadece gozlerimden kontrole girdim ve %25 lik genel ozurluluk yuzdesi verildi. Yakin zamanda tekrar engelli raporu alabilmek icin hastaneye gidecegim. Bu sefer hem goz hemde dermotoloji bolumunden muayene olacagim. Son yayinlanan, rahatsizliklara gore yuzdelerin belirlendigi belgeden albonizm icin 20 lik bir oran verildigini gordum. Zaten bir onceki raporda ( bir degisiklik olmadiysa) gozlerimden kaynaklanan %25 lik bir yuzdem var, eger dermatolojidende %20 lik bir oran aldigim takdirde hesaplamama gore %40'lik ozur oranini elde etmis oluyorum. Daha once albino olarak muayeneye giden arkadaslar yada bu konuda bir bilgisi olanlara sorum su olacak. Acaba albonizmin rapora yansimasinda ne gibi degerlendirmeler yapiliyor ve bu 20 yazan puan albonizmin cesitlerine gore yukselip, dusme durumu varmidir?

Simdiden cevaplaniriniz icin cok tesekkur ederim, herkese saglikli ve guzel gunler dilerim.

Umarım o kadar yüksek çıkmaz, %40 - 50 arası alırsam benden iyisi yok... : )

yeni cetvelde şu var:
IX. PİGMENT BOZUKLUKLARI
Pigment bozukluğu ile (Vitiligo, depigmentasyon ve melanoderma yapan hastalıklar) seyreden hastalıklar
1-Vücut yüzeyinin %20-%50’sini kaplayan 5
2-Vücut yüzeyinin %50-%100’ini kaplayan 10
3-Albinizm 20
NOT: (a) Yüz ve ele lokalize lezyonlar için ayrıca %5 eklenir.
(b) Tanımlanmış başka bir hastalık varsa puan almaz.
Not: Yeni rapor alırsan verilen oranı buraya yazar mısın lütfen.

Merhabalar,
Öncelikle konuya geç cevap yazdığım için özür dilerim. Umarım bu başlık benimle aynı rahatsızlıklara sahip olan arkadalara yardımcı ve yol gösterici bir başlık olur. Geçen çarşamba günü hastaneye gidip ilk gün göz, ikinci gün ise dermatoloji bölümlerinde muayne oldum.

Göz raporuma göre; Nistagmus + kompoze hypermetrop astihmat + sol ezotropya sağ +3.0 (+3.0ax 100) sol +2.0 (+2.0ax 90) ile DP görmeler camla sağ 0,3 sol 0,2 %29

Dermatoloji raporuma göre; Okulokutanöz albinizm %25

tanıları konuldu, 2. gün kurul karşısına çıkmam gerektiği için bekledim, beni çağırdıklarında rapor için belirlenen yüzdeye ulaşamadığım söylendi
O an sanki nutkum tutuldu hiçbirşey söyleyemedim ve kendimi dışarıda buldum. Buyük bir hayal kırıklığı ile hastaneyi terkettim, uzun bir süre yürüdükten sonra tekrar hastaneye gidip olayın aslını öğrenmem gerektiğini düşündüm. Geri döndüm ve bana bunu söyleyen doktora bunun imkansız olduğunu, kesinlikle %40 lık oranı geçtiğimi söyledim. Kendisi daha sonra acı gerçeği açıkladı :) kağıdın en arka sayfasındaki deri hastalıkları kısmının gözlerinden kaçtığını, değerlendirmediğini söyledi, (ki o gün birçok kişi bu maduriyeti yaşamış olabileceğini düşünüyorum, insanlık hali gözlerinden kaçabilir ama bu durumda biz daha dikkatli olmak zorundayız.)
sonrasında raporum tekrar değerlendirmeye alındı ve 3. gün sonunda %47 oranında engelli raporumu aldım.

merhaba befn murat bendfe albinomuyum benim sadece gözde %65 oranında rapor aldım dermotolojiye gitmedeim ama bir daha alırsa gitmeyi dfüşünüyorum istersen senle msn de görüşebiliriz murat1316@hotmail.com

Sanırım önceden biraz daha yüksek oranlarda rapor almak mümkün oluyormuş, yanlız son 2 yılda 2 kere rapor alma girişimim olmuştu bunların ilkinde sadece gözden girerek %25 lik bir rapor aldım bu göz bölümünde albino olduğun yazılı olmasına rağmen. Şansımı tekrar denemek istedim bu sefer dermatoloji girerek bu yüzdeyi alabildim...

MSN adresinizi ekledim. En kısa sürede görüşmek üzere...

Üst Alt