Merhaba arkadaslar. Ben albinoyum ve buna bagli olarak her iki gozumdede %70 gorme kaybi yaratan nistagmus rahatsizligi var. Bir onceki engelli raporu alma girisimimde sadece gozlerimden kontrole girdim ve %25 lik genel ozurluluk yuzdesi verildi. Yakin zamanda tekrar engelli raporu alabilmek icin hastaneye gidecegim. Bu sefer hem goz hemde dermotoloji bolumunden muayene olacagim. Son yayinlanan, rahatsizliklara gore yuzdelerin belirlendigi belgeden albonizm icin 20 lik bir oran verildigini gordum. Zaten bir onceki raporda ( bir degisiklik olmadiysa) gozlerimden kaynaklanan %25 lik bir yuzdem var, eger dermatolojidende %20 lik bir oran aldigim takdirde hesaplamama gore %40'lik ozur oranini elde etmis oluyorum. Daha once albino olarak muayeneye giden arkadaslar yada bu konuda bir bilgisi olanlara sorum su olacak. Acaba albonizmin rapora yansimasinda ne gibi degerlendirmeler yapiliyor ve bu 20 yazan puan albonizmin cesitlerine gore yukselip, dusme durumu varmidir?
Simdiden cevaplaniriniz icin cok tesekkur ederim, herkese saglikli ve guzel gunler dilerim.
Simdiden cevaplaniriniz icin cok tesekkur ederim, herkese saglikli ve guzel gunler dilerim.