Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aldığım %48 oranlı raporu işyerime mi vereceğim, Ankara'ya mı göndereceğim?

emineyp

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba aranızda yeniyim

2005/2 den buyana çalışan bir bayanım,rahatsızlıklarımdan dolayı sağlık kurulundan toplamda %55 özür oranım balthazar formülü sonra %48 olarak bana geldi.
yalnız Panik bozukluk için'' tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen (1yıl sonra tekrar değerlendirilmesi uygundur)''cümlesi ile raporumun geçerlilik süresi 1 yıl olarak düzenlenmiştir.

raporun arka yüzünde özürlü kimlik kartı,sosyal yardım,istihdam ve vergi indirimi hakkı+2022 sayılı kanundan yararlanabilir yazıyor.

ben bu raporu işyerime mi vereceğim, Ankaraya mı göndereceğim ne yapacağım,haklarım neler, hiçbirşey bilmiyorum.bana yol gösterirmisiniz rica etsem ,şimdiden teşekkürler.

Siz raporla ne yapmak, nasıl faydalanmak istiyorsunuz,raporu alma amacınız ne idi?
Erken emeklilik ise çalıştığınız yerden alacağınız çalışma belgesi ile vergi dairesine başvuracaksınız.
Özürlü kimlik kartı için aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü.
Raporunuzu hastaneden ya da noterden aslı gibidir yaparak çoğaltınız zamanla bir çok yerde gerekecektir.

mesajınız için teşekkür ederim.bu raporu şimdi Ankaraya da gönderecekmiyim?ben erken emeklilik için başvurdum, sadece engelli oranım ve sosyal haklardan faydalanmak içindi,vergi indirimi ve otomobil alırken de faydası olacağını duydum,bu gerçek mi? ayrıca 1yıl sonra tekrar mı heyete girmeliyim* saygılar

Vergi indirimi için işyerinizden alacağınız orada çalıştığınıza dair belge ve raporunuzla ilinizdeki vergi dairesine başvuracaksınız Ankara süreci onların işi.
ÖTV muafiyetli araç için engelinizle ilgiliuygun ibare ve h sınıfı ehliyetiniz olmalı.
Raporunuz bir yıl süreli ise uzatmak için tekrar heyete girilir sürekli ise hayır.

çok teşekkür ederim.yalnız engelime dair nasıl bir ibare gerekir ki araç için?ben kalp kapak ameliyatlıyım ve protez kalp kapağım var,bunun için B ehliyetim yeterli olmaz mı?araçta donanım gerektirecek El -ayak ile ilgili bir engelim yok.

emineyp

Rapor oranınız %90 ve üzeri olmadığı sürece araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız.

emineyp

O halde siz ötv muafiyetli araç alamazsınız, vergi indirimine yoğunlaşın.

Teşekkür ediyorum ,işyerine verdim vergi indirimi için,kısmette varsa erken emeklilikten faydalanma yollarına bakacağım.

İşyerinin size raporla vergi indirimi uygulama yetkisi yoktur.
Şimdi belki usulsüz olarak uygulayabilirler ama erken emekli olmak istediğinizde aslında vergi indiriminizin olmadığı gerçeğiyle yüz yüze gelirsiniz.
Vergi indirimi almanın yolu vergi dairesine başvurmaktır.

ufuk bey eviş yerim evraklarımı tamamlayıp
dilekce
çalıştıgıma dair belge
fotograf
heyet raporu aslı
bunlarla ilgili olarak vergi indirim düşüm yazısı bana izlattılar ve biz buyuk mukellefler vergi dairesine yolluyacagız dedıler bu durum uygunmudur

Ha sizin adınıza dilekçe imzalatıp evrakları tamamlayarak posta ile gönderirlerse o ayrı.
Ama neden süreci uzatıyorsunuz ki ben olsam evrakları alır bizzat teslim ederim, çok çok yarım gün işinizden olursunuz.

tsekkur edıyorum cevaplar için iş yeri gönderdiği için daha hızlı işlem görür dediler

dogrumudur iş yeri yolldıgında daha hızlı sonuç alma varmı yokmu? konu hakkında aydınlatabılırmısınız

17/9/2015 tarihinden vergi indirim uygulanmak üzere buyuk mukellefler vergi dairesine gitmiş fakat sistemlerde bir kayıt yok bu konuda ne yapmalıyım sistemlerde takıp amaclı görünmüyor

Evis ten takipten başka yol yok.
Ankara Maliye Merkez sağlık kuruluna telefonla da durumu sorabilirsiniz.
İşyeri gönderirse süreç daha hızlı olur iddiasına da katılmıyorum hepsi aynı süreçten geçiyor.

Üst Alt