Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aldığım antidepresan ilaçların yan etkisinden kurtulamıyorum!?

volkan6778

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Doktorlar antidepresanin yan etkilerinin 1 haftada geçecegini söylüyor.oysa bende 1 hatta 2 ay sürüyor.Bu durum sadece bendr mi boyle yoksa kandiriliyor muyuz? Bu durum beni cok sinirlendiriyor gercekten.tedaviye baslayali 2 ay olacak yakinda.özellikle son 1 ayım iskence ile geciyor.depresyonun artmasi,sersemlik,cok uyuma,uyanikken uyuklama,can sıkıntilari vs

Doktorunuz size akineton yazabilir ama kötüye kullanmayın ben kullanıyorum geçmiş olsun

Bende de aynıları oluyor. Günde 15 saat uyuyorum. Salak gibiyim. İştahsızlık, halsizlik, sürünüyorum ressmen. Ne ilaç kullanıyorsun tanı ne koydular?

Etkiler eğer uzun sürmüşse doktora en yakın zamanda ulaşmanızı öneririm. Bende de bir psikotik ilaç yerimde duramama neden oluyordu baya uzun sürmüştü bıraktım ve yerine başka ilaca geçildi şimdi yan etki hiç yok neredeyse. Doktorunuza danışın.

Arkadaslar bu durum ilaca has bir sey degil.Her antidepresanda boyle oluyor.Fiziksel yan etkilerden bahsedemem ama psikolojik yan etkiler oluyor.Bir iki ay.Ve bu yan etkiler geciyor iyilesmeye,ilacin faydasini gormeye basliyorum 2 ay sonra falan.1 hafta nerdeee 2 ay nerdeeee.bende niye boyle anlamadim.placebo degil inanin bana.

Bende de aynıları oluyor. Günde 15 saat uyuyorum. Salak gibiyim. İştahsızlık, halsizlik, sürünüyorum ressmen. Ne ilaç kullanıyorsun tanı ne koydular?

Karisik anksiyete ve depresif bozukluk.Cymbalta 120 mg,Dogmatil 400 mg

Doktorunuz size akineton yazabilir ama kötüye kullanmayın ben kullanıyorum geçmiş olsun

Akineton bu bahsettigim psikolojik yan etkilere care oluyor mu ki? Ben daha ziyade ilaclarin neden oldugu titremeye falan iyi geliyo diye biliyorum.Kullanan biri olarak akinetondan nasil bir fayda goruyorsunuz? Hic kullanmadim.sormodren yazilmisti Risperdalin yaninda yan etki icin. bir ise yaramamisti:)

Ben risperdal consta kullanıyorum doktor kasılmayı gidermek ve ilaçların yan etkisi için verdi akineton rahatlatır ama kötüye kullanma ben günde 1 defa sabahları içiyorum yan etkisini alıyor kardeşim doktora söyle bence dikkat et yeşil reçetedir allah şifa versin

Ben risperdal consta kullanıyorum doktor kasılmayı gidermek ve ilaçların yan etkisi için verdi akineton rahatlatır ama kötüye kullanma ben günde 1 defa sabahları içiyorum yan etkisini alıyor kardeşim doktora söyle bence dikkat et yeşil reçetedir allah şifa versin

Sprites
Yok zaten 1-2 ayligina kullanirim ilaca alisana kadar da ise yarar mi acaba bilmiyorum.Mesela xanax yazdi doktorum toplamda 2 ay(azaltma donemi de icinde) kullanip birakacagim.bana risperdal deme:) mahvetti beni o ilac.

hiç bir antideprasanın yanında akineton yazılmaz gerek de yoktur ama klasik antipisikotik kullanıyorsun bu ilaçların bazı yan etkileri olur bence bu durumda da akineton almak yerine ilaç değiştir. 50mg lustral bir de yarım alıyormışsun bu kadar yan etki çok anormal bir an önce doktorunla görüş.

mosnter0606

Antipsikotik ilaçlar akineton gerektirir. Sabah akşam içiyorum. Bana göre kafa yapan ilaç değil. Titrememi azaltıyor sadece enerji veriyor halsizliği alıyor ama neşe vermiyor ki. Negatif şizofreni ise negatifim. dışa dönük değilim konuşmuyorum. Hatta bu forumdan da gidicem.buraya bile karışıp yazmak istemiyorum. Alkol ucuz olsa ilaçlari birakip sabah akşam içerdim bi tek sarhoş olunca istediğim kişi oluyorum normalleşiyorum

mosnter0606

Hocam lustrali kullanan baskasi.ben yani konuyu açan;cymbalta 120 dogmatil 400 aliyorum.dogmatil ile alakali bir sıkıntm yok.ama her antidepresan 1-2 ay bende psikolojik yan etkiler olusturuyor.geciyor ,tekrar basliyor.dozu artirinca tekrar nuksediyor.bu yan etkiler;depresif belirtilerin artmasi,bazen aksama kadar uyuma,uyanikken uyuklama,sersemlik,asırı can sıkılmalari vs.yani bunlarin ilk 7 gun olmasi normal.ama neden bende aylarca sürüyor? üzülüp takildigim nokta ,bana eziyet eden nokta bu

İlacı değiştirse bile aynı sıkıntıları olacak alışana kadar içersin sonra doktorun sana söyleyecek ne zaman kesiceğini benden sana söylemesi farklı ilaç içsen aynı sıkıntıları yaşarsın ben sana zorla iç demiyorum bazı bünyeler hassas olur 10 seneden beri ilaç kullanan olarak

Sprites

Aynen dediginiz gibi.ilac degistirmek cözüm degil.benim sorunum bence ilac ile alakali degil.bence antidepresanin etki mekanizmasiyla alakali.biraz kafa yordum da oyle.tam fayda etmeye 2 ayda basliyor.fayda etmeden once de bu istenmeyen psikolojik yan etki dedigim seyler oluyor.cok tuhaf.herkeste 1-2 hafta surerken ,bende 2 ay:) metabolizmam ile mi alakali tam olarak nedir bilmiyorum.yeni ilaca gecmektense 2 ay olmasini beklemeyi terch ederm.az kaldi zaten.cünkü yeni ilaca gecince ayni seyler 2 ay boyunca tekrar olacak.bu kesin:)))

volkan6778
ikiside sıkıntı çıkarabilir bu arada büyük ihtimal dogmatil sıkıntı yapan hocam akineton rahatlatbilir madem bu kadar doz artırımı yapıldı yanında verilmeliydi bir an önce doktorunuza gidin ve durumu anlatın.

VurdukDibine
hocam akineton bizde kafa yapmaz anlıyorum sizi çünkü biz uzun zamandır ilaç kullanıyoruzz ama ilk defa akineton kullanacak biri farklı bir amaçla kullanmaya devam edebilir aynı şekilde bende de kafa yapmaz neşe vermez o günler geride kaldı maalesef.

Akineton antipsikotik ilaçlar içindir.

İlaçların yan etkileri 4-6 hafta sürer. Hem beyin hem vücut alışması lazım. Buda bir haftada olmaz. Hatta ilk başlarda şikayetlerin çoğabilir. Sonrasında yavaş yavaş azaliyor/alışıyor

mosnter0606
Bence sorun cikartan antidepresan.Cünkü "yalniz antidepresan" kullandigimda da böyle oluyordu.Geçse bari ya:(

ÖzgürKız
İste bu tatmin edici bir cevap oldu...Ama keske bu sekilde olmasaydi ilaclarin durumu...1-2 ay cok uzun bir süre.neler yapiyor neler:) zaman gecmek bilmiyor,keyifsizlik dibe vuruyor.Dediginiz gibi; başta depresyonumu bile artiriyor.3-4 gune gecmesi lazim bakalim

Erdogan Er

Paxera ve abizol. Günde 5 öğün yiyen insandım iki öğünü zor yiyorum. Yediğim yemek miktarı da %50 azaldı. Zaten 55 kiloydum yakında yok olurum heralde..

ilaçların çok güzel belki bir süre daha düşük dozda kullanırsın ama dediğim gibi biz ne desek boş doktoruna güvenmelisin ve sadece onun söylediklerini yapmalasın.

VurdukDibine
hocam zaten yeşil reçeteli bir ilaç mümkün oldukça kullanmamak gerekir bu tarz ilaçları hatta ne olduğunu araştırmamak da doğru olandır.

@spc51

Hmmm, Paxera aslında tipik bir SSRI, kilo aldırır. Ama Abizol'ü bilemiyorum. Belki Abizol kesiyordur iştahını, şanslısın bir bakıma :)

Son düzenleme:
Erdogan Er

Aripiprazol un de (abizol,aripa,abilify vs) antidepresan ozelligi varmis hocam.serotonin geri alimina etki ediyomus.ayrica antipsikotik zaten

mosnter0606

Bende ki titremeyi görsen başka caren yok dersin. Eskiden 3 tane gunde akineton yazıyodu doktor.şimdi 2 tane sabah akşam içiyorum. 11 yildır çeşit çeşit ilaç kullandım. Bi ara 3-4 ay ilaç kullanmadım gene titriyordum. Parkinson yaptı ilaçlar bende

VurdukDibine

siz mecbursunuz o zaman. bende bazen inanılmaz kasılırım kitlenir kalırım serumdan verirler akinetonu allah yardımcımız olsun.

Antidepresanımın dozunu düşürdüm.

Arkadaslar,2 aydir 120 mg kullandigim cymbalta adli ilacimin dozunu ramazan ayinda 60 mg a düsürdüm.Yaklasik 20-25 gün 60 mg kullandim.60 a düseli hastalik belirtilerim yavas yavas ve gittikce artarak yeniden baslayinca hemen tekrar 120 mg ciktim ve 15 gündür 120 ile devam ediyorum.öncesine göre hele hele gecen haftaya gore daha iyiyim ama sıkıntilarim gecmedi tam.Ne zamana toparlarim.yine mi 2 ay bekleyecegim:( 1 aya toparlarmiyim.Depresyon belirtilerim kayboldu ama tedirginlik, heyecan ,huzursuzluklar mevcut...

Merhaba,
Oncelikle doktorunla gorusmeni tavsiye ederim.Doktor bisey yok derse bence doktorunu degistirmenide tavsiye ederim.Bazi ilacların yan etkisi bu sekilde olabilir.Ornegin 10mg aripa kullaniyordum yan etki olarak asiri hareketlilik yapmisti surekli bir koridorda dolanma istegi oluyordu 1ay surunce doktorumla konustum mg yariya dusurduk simdi cok rahatim.
Gecmis olsun.

Üst Alt