Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aldığım araç ayıplı. Yeniden ÖTV'siz araç alabilir miyim?

mesut şahin

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
28 Şubat 2018 tarihinde 2017 Model Megan 4 HB satınaldım şanzımanda arıza var yazılım bekliyorum Bana yedek araba verdiler Araç ayıplı Ötv indirimli olarak tekrar araç alabilirmiyim

mesut şahin

Eğer tüketiciyi koruma kanunu uyarınca aracınız iade alınırsa tekrar ötv istisnalı araç alabilirsiniz.

"Bu açıklamalar çerçevesinde, ÖTV Kanununun (7/2) maddesinde düzenlenen istisna uygulaması, aynı maddede belirtilen durumlar haricinde, esas itibariyle, her beş yıllık sürede bir araç için geçerli olup, bu kapsamda iktisap edilen araçların ilk iktisap tarihi üzerinden beş yıl geçmedikçe yeni iktisap edilecek araçlar için bu istisnadan yararlanılamamaktadır. Ancak, söz konusu istisna kapsamında iktisap edilen aracın, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri uyarınca "ayıplı mal" olarak iade edilmesi halinde, iade edilen aracın ilk iktisap tarihinden itibaren 5 yıllık süre bitmeden ikinci defa söz konusu istisnadan yararlanılarak araç iktisap edilmesi mümkün bulunmaktadır."

Üst Alt