Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aldığım iki rapor oranı farklı, emeklilikte hangisi geçerli olur?

deco53

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
3
Merhaba arkadaşlar. 2011 yılında aldığım % 60 sürekli hastane raporum var. Vergi indiriminden yararlanmak için başvuru yaptığımda raporun üzerine iş gücü kaybı %40'dır diye not düşmüşler. Oran düşürmeleri normal bir şey mi ? Diğer bir sorum ise Malulen emekli olma durumunda hangi oran üzerinden değerlendirileceğim.

deco53

malulen oranlar farklı maluliliyet hesaplanırken maluliyet cetveline göre engel raporu ise engel oran cetveline göre hesaplanır hep tek hastalıktan %60 olmalı maluliyet için deniyor ama o oran maluliyet çetveline göre %60 olmalı ben %82 engelli raporum var %64 kalpten ama maluliyet çetvelinde oran kaç belli değil karar sgk sağlık kuruluna bağlı

2011 yılında aldığın raporla girdi isen yeni yönetmelikte oranlar değişti bazıları yükseldi bazıları düştü belki ondan dolayıdır olmassa yeni rapora muracat edebilirsin

Malulen emeklilikte eldeki mevcut raporun geçerliliği olmaz, kurumun maluliyet için sevki esastır.

Emeklilik icin basvuu yaptin sonra tekrar rapormu alica

patpat55
Emeklilik malulen olacaksa evet başvuru sonrası kurum sevki ile rapor alınacaktır, eldeki mevcut raporların malulen emeklilikte bir hükmü yoktur.

Ufukalp

Peki 15 yilda degilde 25 yilda emekli olmak istesem yine kurm hastaneyemi gondercek

patpat55
4A lı iseniz, ilk sigorta başlangıç tarihiniz 1 Ekim 2008 tarihinden önce ise, vergi indiriminiz var ise ya da alırsanız, erken emeklilik şartlarını oluşturduğunuzda yeni bir rapor almadan mevcut vergi indiriminize istinaden emekli olabilirsiniz.
Değilse durumunuza göre farklı uygulamalar mevcut olsa da genellikle yeni rapor istenir.

Ufukalp

2009 giriş 25 sene caliscam o zaman bile emeklilik icin rapor sar o zaman obu anliyorum 15 senede olmuyorum ama istiyorlar diyorsun

Merhaba arkadaşlar sorunu yinelemek istiyorum bilen varsa cevaplarsa sevinirim. [FONT=sans-serif]2011 yılında aldığım % 60 sürekli hastane sağlık raporum var. Vergi indiriminden yararlanmak için başvuru yaptığımda raporun üzerine iş gücü kaybı %40'dır diye not düşmüşler. Dolayısıyla vergi indirimini %40 oranı üzerinden alıyorum.Oran düşürmeleri normal bir şey mi ? İtiraz etsem bu oran değişir mi ?[/FONT]

deco53 mrb
Karara itiraz edebilirsiniz
ancak zorlu bir süreçtir
itiraz yerine Tekrar yeni bir
engelli raporu alıp
vergi indirimi derecenizi yűkselte bilirsiniz
Yada %40 ile 3 derece vergi indirimi hakkı işinize yarıyorsa
Hiç bu sürece girmeyin derim karar sizin.

Üst Alt