Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aldığım rapora göre 2022 maaşı bağlanır mı?

Merhaba sorunuza cvp vermeye calısayım. Engelli maaşı anlamınız için %40 ve üzeri engelli raporuna sahip olmanız gerekmektedir. Sizdr bu oranın 70 olduğu görüyorum . Ve ssk dan yararlanmıyor olmanız gerekiyor yani herhangi bir yerde sürekli çalışmanız. Aylık geliriniz 390 tlin altındaysa engelli maaşı alabilirsiniz. Oturdugunuz ev sizinse gelirinize dahil edilmz ama ayrı ev yada taşınmaz malınız var ise onlar gelire dahil ediliyor. Siz hiçbir geliriniz olmadını söylemişşsiniz büyük ihtimal engelli maaşı alabilirsiniz.

ad1l2
başka bir başlıkta şöyle demişsiniz:http://www.engelliler.biz/forum/202...basvuru-yaptim-baglanir-mi-2.html#post1645306

"ileride bir evim olacak, müteahhide verdim" demişsiniz. müteahhide arsa mı verdiniz? bu konuda detaylı bilgi verir misiniz?
arkadaş yukarıda size gerekli açıklamaları yapmış.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altındaysa 2022 bakıma muhtaç aylığı bağlanacaktır size.
2022 aylık miktarları için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

teşekkür ederim evet gelirim yok ssk yok olsa zaten yeşil karttan yararlanamazdım bugüne kadar teşekkür ederim yani rahmetli annem gibi 3 ayda bir sizin hesaplamanıza göre 1.4oo tl maaş alacam o zaman öyle değilmi yoksa yanılıyormuyum?

evet kalem hanım arsa karşılığı mütahite verdik oda 40 m2 kare birşeydi mütahathit kendi vicdanına sığınarak bir daire verdi oda aşağı yukarı 110 120 m2 kare civarında olacak şu an başlamadı bile ez az bir buçuk yıl sürer bitimi oda benim oturacağım daire olacak şu an kiradayım anlaşma gereği hemen her yerde öyledir ev bitene kadar buranın kirasını mütahit karşılayacak size daha öncede yazmıştım o zamanda yardımcı olmuştunuz bu siteye 5 yıl önce annem engelli olduğu için üye olmuştum rastgele goola yazdım bu çıktı o zamanlar çokta mennunum burdaki yazışmalardan vede bilgi paylaşımından annem 5 ay rahmetli oldu giderken hastalıklarıda bana bıraktı nur içinde yatsın bende 4 ay önce by pas oldum annemdeki kalp rahatsızlığı şu an bende var onda kalp kapakçığı sorunu vardı tedavi ettirdik düzelmişti ama bu kezde ne diyelim vade çoklu organ yetmezliğinden kaybettik bende ondan 15 gün sonra rahatsızlandım ameliyat oldum kalp sıkıntım oluyor yine doktora kontrole gidiyorum annemin kullandığı 3 4 tane ilacı ben kullanıyorum şu anda doktor bana yazdı hatta onun dil altı hapını bile bende mevcut kalp sıkıştığı zaman onu dil altına koyuyorsun rahatlatıyor annem 30 yıl kalp hastası olarak yaşadı bakalım biz ne kadar yaşayacağız artı hiper tansiyon ve sonradanda şeker hastalığı ortaya çıktı onun içinde ilaç kullanıyorum artı kolastrol ve buyun damarlarımda kireçlenme varmış ve birde ara sıra böbreklerde taş oluşuyor annem 83 yaşında vefat etti bakalım benim ne zaman ömrüm son bulacak

Son düzenleme:
şimdi kalem hanım dün sosyal incemeye geldiler perşembe günü 2022 odasına gel ordan bilgi alırsınız dediler yalnız ben bugün syvd vakfında heyet toplandığı için sonucun aslında bugün çıkacağını tahmin ederek e devletten baktım şimdi bu duruma göre aylığım bağlanmışmı?

[FONT=Tahoma]
Yardım TürüYardımın Fayda SahibiYardımın Hak SahibiBaşvuru TarihiSon Ödeme TarihiSon Ödeme MiktarıSon Ödemenin DurumuYardımın DurumuToplam Ödeme TutarıVakıf Bilgisi
Engelli AylığıADİL SARĞIN - ADİL SARĞIN - 22/01/2016---Devam Ediyor-ÇARŞAMBA-SAMSUN ÇAY MAHALLESİ CEMİLŞENSOY CAD. NO:2 KAYMAKAMLIK BİNASI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI KAT:1 NO:2 Tel No: 03628332255
[/FONT]

[FONT=Tahoma]Toplam ödeme tutarı alanı, ilgili yardım türünün Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri sisteminden verilmeye başlandığı tarihten itibaren verilm[/FONT]

yardımın durumu
devam ediyor
yazıyosa bağlanmıştır kardeş

yardımın fayda sahibi
yardımın hak sahibi
ismin yazıosa bağlanmak üzeredir
annemede öle oldu
ama dedim gibi
yardımın durumu devam ediyor yazdımı bilki maaşın bağlanmış demektir

evet dediğin gibi e devletten baktım zaten dünde vakfa gittim bağlanmış marta alabilirsin dediler doğum tarihim gereği 5 martta ama yeni bsağlandığı için marta yetişmezse daha sonra alırsın dediler kimlikle gidip ptt den çekecekmişim bu maaşın miktarı ne kadar acaba rapor %70 yani alırsam 14oo falanmı alacam o zaman

ad1l2
hayırlı olsun öncelikle, maaşınız baglanmış. Mart'ta doğum yılınızın son rakamına göre belirlenmiş günde herhangi bir PTT şubesinden ödemelerinizi alabilirsiniz.
rapor oranınız % 70
vakfa başvuru tarihiniz ise 22 Ocak 2016
bu durumda aylık başlangıç tarihiniz: 1 Şubat 2016
1 Mart'a kadar 1 aylık birikmişiniz var: 489,89 TL
mart dönem aylıgınız: 1469,65 TL

mart'ta toplam 1959,54 TL alacaksınız.

martta alamadım abla haziranda o zaman ne kadar alırım sizce

ad1l2 kardeş, kalem hanım ''mart'ta toplam 1959,54 TL alacaksınız'' demiş'se, Haziranda 1959,54 TL'ye ilave olarak 1469,65 toplamda 3429.19 TL. alacaksınız.

Bu ve benzeri sorularla insanların yorulduğunu hisedebiliyorum, birazcıkta siz kafa yorun, beyin bedava be kardeş:confused:

Üst Alt