Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aldığım raporla emekli olabilir ya da idari hizmetlere geçebilir miyim?

aaylin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
okb-yab sağlık kurulu raporu

Ben obsesif kompülsif bozukluk ve yaygın anksiyete bozukluğu tanısı ile 6 yıldır ilaç tedavisi görüyorum, en son bir üniversite hastanesinden "..............ile ilgili iş ve işlemleri yerine getiremeyeceği kanaatine varılmıştır" diye sağlık kurulu raporu verdiler.

noktalı olan yer işim (sağlık hizmetleri sınıfı) idari hizmetlere geçiş ya da emeklilik hakkım var mıdır,
rapora göre nasıl bir yol izleyebilirim.

bir de raporun süresi var mıdır, yenilemek gerekir mi, raporumu geçen sene verdiler

emeklilik hakkınız vardır. raporu yenilemenize gerek yoktur

emeklilik için hangi işlemleri yapmam gerekir. 15 senedir emekliği sandığına tabi çalışıyorum, şartları nelerdir.

Emekli olman için enaz %40 olmali siz böyle bişey den bahsetmişsiniz..

Mesleğinizi yapamayacak derecede maluliyetiniz olduğu tespiti yapılırsa, hemen malulen emeklilik talebinde bulunabilirsiniz kurumunuza. 10 yıllık hizmet süreniz olduğu için hemen malulen emekli olursunuz.

Sayın oturan boğa maluliyet tespiti nasıl yapılır, izlemem gereken yol nedir? Özür oranımın mı belirlenmesi gerekiyor acaba? Bir de malulen emeklilik olmazsa sınıf değişikliği yapılabilir mi, yani sağlık hizmetlerinden genel idari hizm. gecebilirmiyim. Raporda meslegimle ilgili iş ve işlemleri yerine getiremeyecegi kanaatine varıldı dendi. Malulen emeklilik icin tekrar raporu yenilemem gerekirmi psikiyatri cok can sıkıcı bir süreç. Raporu su an yaşadığım yerden almamistim

aylin hanım ben derim ki malulen emeklilik degilde vergi indiriminden emekli olunuz o zaman avantajınız daha fazla olur. malulukte az alırsınız maaşınızı. sigorta girişiniz kaç yılından toplamda ne kadar piriminiz var

ayrıca size verilen raporda sürekli ibaresi varmı. sanırım yoktur. kontrol muayenesi verilmiştir. çünkü bu tür rahatsızlıklar tedavi edilebilir ibaresi taşıyor. çünkü organik diye geçmez.

Mustafa bey inanın bu konulardan hiç anlamıyorum ve sürekli sorularım olacak galiba. Ben size şöyle bi özetliyeyim ben 15 senelik devlet memuruyum 6 yıldır okb ve yaygın anksiyete boz.tedavisi görüyorum geçen sene bana meslegimle ilgili is ve işlemleri yerine getiremeyecegi kanaatine varıldı diye rapor verildi aslinda ben emekliliği hiç arastirmamistim sınıf değişikliği olabilir diye düşündüm kurumda bu raporla olabileceğini söyledi ama sağlık kurulu talebi kabul etmedi ama iyi olmak yerine daha icinden çıkılmaz bir hal alıyor rahatsızlığım. Raporda süre yok sürekli de demiyor ama yetilerini kaybetmiş bir şey nasıl geri gelecek. Raporu gören doktorlar sen riza vermedikce zorlayamazlar dediler mahkemeye bile verebilirmisim. Vergi indiriminden yararlanmak konusunda ne yapmalıyım ya da emeklilik yerine sınıf değişikliği uygulanabilirmi hakkımda inanın nasıl yol izlenir fikrim yok zaten şu ana kadar bir bilene de rastlamadım tesadüf bu siteyi bulana kadar. Memurluga giriş 1998

aylin hanım size buradan ne kadar olayı anlatabilirim bilemem ama. isterseniz telimi yazınız fırsatınız varsa izah edeyim. 0554 838 22 32

eger raporunuzda sürekli ibaresi yoksa zaten sorun yaşarsınız. diyelim ki emekli olduğunuz. inanın almış olduğunuz emekli maaşlarını faiziyle ödersiniz devlete. onun içindirki. size anlatacağım çok şey var.

siz vergi indirimi için başvurdunuzmu

Bülent bey maluliyet tespiti nasıl yapılır, izlemem gereken yol nedir? Özür oranımın mı belirlenmesi gerekiyor acaba? Bir de malulen emeklilik olmazsa sınıf değişikliği yapılabilir mi, yani sağlık hizmetlerinden genel idari hizm. gecebilirmiyim. Raporda meslegimle ilgili iş ve işlemleri yerine getiremeyecegi kanaatine varıldı dendi. Malulen emeklilik icin tekrar raporu yenilemem gerekirmi, Raporu su an yaşadığım yerden almamistim, şuanki yerleşim yerim farklı burada tek hekim var ve sağlık kurulu raporu düzenlenmiyor, küçük bir yer olduğu için bu yüzden beni merkeze büyük bir hastaneye gönderirlermi

Vergi indirimini hiç karıştımayın (sizinle ilgili bir konu değil).

Öncelikle karar verin: emekli olmak istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Elinizdeki raporla geri planda bir göreve atanma talebinde bulunabilirsiniz.

Bülent bey kurumumla görüştüm geri planda bir göreve almıyorlar, ben emeklilik işlemlerinde yoğunlaşmak istiyorum, hangi işlemleri yapmam gerekiyor. raporum 1 senelik yenilemem gerekiyormu. kurumla geri hizmete almaları konusunda yeni yaptığım görüşmede bu raporla malulen emekli edebilir sağlık kurulu sizi dediler. bir de malulen emekli olunca daha sonraki senelerde sağlık kontrolü devam ediyormu yani sürekli rapor yenilemek falan olurmu?

1 yıllık raporla emekli edildiğinizde kontrol muayenesi riski vardır. Bu riski almaktansa yeni ve "sürekli" ibareli bir rapor almak daha doğru gibi geliyor bana. Çünkü, en kötüsünü düşünürsek: diyelim ki 1 yıl sonunda kontrole tabi tutuldunuz ve malulen emekliiğinizi iptal edildi! Mazallah, bu durumda yeniden memurluğa dönüşünüz de mümkün olmaz... Onun için, kontrol olamksızın malulen emekli olmanın yoluna bakın derim.

raporum bir senelik derken yanlış anlattım, raporumu geçen sene aldım ama süre yazmıyor. mesleği ile ilgili iş ve işlemleri yerine getiremeyeceği kanaatine varılmıştır yazıyor.

iyi günler bende polislikten gih sınıfına geçtim durumu dilimin döndüğünce izah etmeye çalışayım

öncelikle kurumunuza gidip benim şu ,şu rahatsızlıklarım var dilim belirtir rapor almak istiyorum diyorsunuz onlar da sizi üst yazıyla tam teşekküllü bir hastahaneye gönderiyorlar orada heyete giriyorsunuz ve her bir hastalığınız için size oran veriyorlar
bu verilen oranlar toplanıp baltazar formülüne göre net oranınız belirleniyor
daha sonra bu raporu posta yoluyla kurumunuza gönderiyorlar ve kurumunuzda bağlı olduğunuz bakanlığa daire başkanlığına (sağlık daire başkanlığına) gidiyor oradakiler raporunu inceleyip durumunuza göre sgk ya malulen emeklilik ve sınıf değişikliği için müracaat ediyorlar
sgk da uygun görürse adi malül olduğuna istersede sınıf değiştire bileceğine oy birliğiyle karar verilmiştir diye yazı geliyor sizde hangisini terch ederseniz onu oluyorsunuz

hepsi bu kadar geçmiş olsun

O zaman hiç bir sorun olmadan malulen emekliliğinizi isteyebilirsiniz. Elinizdeki rapor iş görecektir.

Bilgilendirme için çok çok teşekkürler Vahap bey.

ne demek Bülent bey yardımcı olabildiysek ne mutlu bize

demek gihe geçişte sgk iki seçenek bırakıyor. malulsun istersen sınıf değiştirebilirsin diyor

Arkadaşlar kolay gelsin

Ben İstanbulda yaşıyorum bipolar bozukluk tanısı ile gih memurluğuna geçtim şuanda yıpranmayla birlikte 8 sekiz senem doldu.
gih memurluğuna geçmeden önüme iki seçenek koydular ya emeklilik ya da gih memurluğu şeklinde. ben de gih memurluğunu seçtim.

sorum şu uzatmadan söyleyeyim gih memuru olarak 2 sene çalıştıktan sonra toplam hizmet yılım 10 sene oluyor emekli olursam eğer aylık emeklilik maaşı alabiliyor muyum
cevap verebilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim...

Bence malülen emekli olmayın çalışın ben de emnyette gih memuruyum beni her yıl kontrole gönderiyorlar inanın emekli ederler diye çok korkuyorum çalışmak en iyisi bence yine de siz bilirsiniz

Üst Alt