Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aldığım raporla vergi indirimi ve emekliliğe başvurmak için ne yapmalıyım?

hülyad

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Slm engelli raporunu direkt numune hastanesine başvurarak aldım. 2022 den yararlanır diyor 51 doktorlar 43 engelli oranı olarak verdiler. Vergi indirimi için ve emeklilik işlemleri için ne yapmalıyım. özel sektörde çalışıyorum 7000 günüm doldu.

Not : Kart başvurusunu yaptım. önümüzdeki hafta hazır gel al dediler.

hülyad
raporunuz aslı , işe giriş bildirgesi ve işyerinizin maliyeye ithafen yazdıgı dilekce ile işyerinizin baglı bulundugu vergi dairesine giderek müracaatta bulanabilirsiniz raporunuzun arkasına hastalıgınızın test ve tetkiklerini eklemeyi unutmayınız

Emeklilik için o evraklarmı gerekecek. Raporun arkasında 2022 yazarsa emekliliğe başvuramıyormuyuz

@hülyad

emeklilik için ilk önce vergi indirim hakkı almanız gerekli,

İş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak bulunduğunuz ilin vergi dairesi Mükellef hizmetler birimine vergi indirim hakkı için müracaat ediniz.

1-Çalıştığınıza dair belge
2-Nüfus cüzdanı fot. (aslı yanınızda olsun)
3-Sağlık kurulu raporu aslı ve ekleri
4- Resim (Bazı vergi daireli istiyor bazıları istemiyor yanınızda olsun yine)

Bu belgeler ile müracaatınızı yapın 30-45 gün içerisinde iş yerinize sonuç bildirilir. Bu hakkı kazanır iseniz emeklilik tarihinizi hesaplarız.

teşekkürler İlker bey.

kendim başvurduğum için raporu düşürme söz konusu mu?

hülyad

Öncelik ile geçmiş olsun
bende yeni vergi indirimi aldığım için süreci anlatayım
öncelik ile ssk Göztepe'den vergi indirimi başvuru formu alacaksınız daha sonra iş yerinizde doldurup vatan caddesinde buluna. İstanbul vergi dairesine gideceksiniz ( eğer işyerinin büyük Mükellefler vergi dairesi ise ) gayretteyse ye gideceksiniz orada raporunuz ile başvuru yapacaksınız resim istiyorlar kimlik fotokopisi de lütfen rapor da bulunan hastalıklarınızın tahlil ve raporlarında eke koyup teslim ediniz
hülyad

başvuru formunu buradan indirebilirsiniz
http://www.ivdb.gov.tr/engelli-vergi-indirimi

teşekkürler

teşekkürler,

benim kendim başvurmam sıkıntı mı anlamadım. engelli raporunu numuneden direkt başvuru yaparak çıkardım. düşürme söz konusu mu anlamadım.

hülyad
kişisel başvuru veya kurum başvurusu önemli degil vergi dairesine başvururken hastalıgınız ile ilgili test tetkit ve raporları eklemeyi unutmayın düşürme veya düşürmeme söz konusu olabilir eger raporunuz balthazard formulüne göre hesaplanmış onaylanmış ise düşürülmez

officer @kızılelma ben de memurum en son Manisa da yattım şizofreni teşhisi koyuldu. 11 yıllık memurum vergi indirimi almak için ne yapmam gerekiyor acaba izmir de yaşıyorum

sokrates,

Rapor oranınız nedir. %40 üzeri ise şu belgeleri hazırlayarak bulunduğunuz ilin vergi dairesi mükellef hizmetler birimine müracaat ediniz.
1-Çalıştığınıza dair belge
2-Nüfus cüzdanı fot. (aslı yanınızda olsun)
3-Sağlık kurulu raporu aslı ve ekleri
4- Resim (Bazı vergi daireli istiyor bazıları istemiyor yanınızda olsun yine)

officer sağolun cevabınız için demek ki ilk önce sağlık kurulu raporu almak lazım bu duruma göre o rapor nasıl alınıyor acaba ben sadece bundan birkaç ay önce Manisa ya yatırıldım 22 gün yattım bana şizofreni teşhisi koyuldu.

04/10/2017 tarihinde başvuru yaptım. Hayırlısı bakalım maksimum 4 ay dediler umarım daha kısa sürede sonuçlanır.

Bu arada 20 yıl doldurmuş 5800 günü olan 1993 girişli fakat çalışmayan kişi emekli olabiliyor mu?

1993 girişli kişi erken emeklilik için 17 yıl 3760 gün doldurması gerekiyor. 20 yıl 5800 gün. ewet olabilir.

Ancak erken emekli olabilmesi için %40 ve üzeri rapor alması ve vergi indirimine başvurup vergi indirimi alması şart.

vergi indirimine başvurmanız için bir yerde sigortalı çalışıyor olmanız gerekmektedir. çalışmayan kişiler vergi indirimi müraacatı yapamazlar.
birde engelli erken emekli olabilmek için rapor tarihindede sigortalı olmak gerekiyor. yoksa sgk problem çıkarıyor.

Üst Alt