Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aldığım raporlardan hangisi geçerli?

fatih.uyar

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar bir sorum olacak
sağ kolumda trafık kazası sonucu sakatlık oluştu,ilk hastane38 verdi itiraz ettim 56 verildi ilsağlık hakem hastaneye sevk ettı oda 46 olarak onadı,vergi indirimi aldım ankaradan 51 geldi kullanıyorum 2 gün önce h sını ehliyet için başvurdum32 verdıler.
emekliliğimi etkiler mi son rapor gecerlı dıye bır sey var mı ehliyet için istediğim rapor dada sağ kol sakat oldugu halde sol yazılmış,itiraz etsem ne olur,

32 aldigin raporu özel aldisan kimse görmez bisi olmaz,ama sevk ile gittiysen kurum görür arastirdiklari vakit son aldigin rapora gore işlem yaparlar geçmiş olsun.

Kardeşim kendi istegimle devlet hastanesıne gidip kişisel aldım, h sınıfı ehlıyet içinsağlık bakanlıgına düşüyormuş ama defterdarlık vergi indirimi aldıgın rapor gecerli diyo emklılıgını etkılemez dedi bu tur bır olay basından gecen var mı

yokk mu konuhakkında bilgisi olan arkadaşlar ne yapmalıyım

Elinizde % 40'ı geçen hangi raporlar varsa onlar geçerli olur haklarınızdan yararlanmak için istenilen şartlara uyuyorsa. Defterdarlık sevkiyle almadığınız sürece haberleri olmaz..

Ancak, ehliyet için aldığınız rapora itiraz etmelisiniz kesinlikle çünkü sol kolundan sakatlığı olanlar yurtiçinden ÖTV-MTV'siz araç alamazlar yurtdışından alabilirler, ama sağ kolundan sakatlığı olanlar yurtiçindende alabilirler, rapor oranı önemli değil ortopedik rahatsızlık olduktan sonra..

Arkadaşlar teşekkür ederim içimi ferahlattınız, nede olsa türkiyede yaşıyoruz emın olun tekrar itiraz edip o doktorların bakışlarına,muayane sırasında iteklemelerıne maruz kalmıyacağım için sevindim başka bilgisi olan varsa paylasırsa mutlu olurum yılbasında emeklı evrağını vereceğim cünku

Acayip şeyler oluyor ya...Yani ALLAH(CC) muhâfazâ yaş 5 iken aldığın bir %45 rapor,sürekli olmasına rağmen ve DAHA DA ARTMASI gerekir iken,yaş 45'e geldiğinde %30-35 oluyor :) :(
Gülünür mü ağlanır mı?
Yaş büyümüş,vücudun üretimi yavaşlamış ve bilhassa ortopedik olan özür fizik kanunlarına göre daha da yıpranmış ama kriter koyucular ne hikmetse büyüdükçe üreten ve fiziki tehtide meydan okuyan bir kişi yapıyor sizi,pehhh...Keşke öyle olsa da biz de "HAKKIMIZ OLDUĞU HALDE","MİNNETE ZORLANDIĞIMIZ" işlerle uğraşmasak!
Ha birileri bu kriterleri meselâ bir arabaya kendilerini iyice çarptırarak veya doğum yapacak hanımına sakat çocuk doğuracağı şekilde darp yaparak bizim durumumuzla muhatab olacağı bir ortam sahibi olsa da E,40 sene sonra nasıl 0-35 arası geriler,uygulamalı görse...

h sınıfı için oran varmı

Arkadaşlar merhaba,
51 ile vergi indirimine hak kazandım,h sınıfı ehliyet için baş vurdugunda 32 verdiler oran var mı vergi indirimini etkiler mi tam teşekkülü özel hastaneler bu raporu veriyor mu gecerli mi başından gecen varsa paylaşırsa mutlu olurum

Üst Alt