Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aldığım sağlık kurulu raporunu hangi işlerde ve nasıl kullanabilirim?

tugra01

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba.

%45 engelli raporu verdiler. Sürekli. Şunları sormak istiyorum.

1-Bu raporu vergi indirimi emeklilik vs hic bir mali konuda kullanmayacağım. Raporun yine de Ankarada onaylanması gibi bir durum var mı?

2-Raporu tayin için kullanacağım lakin kurumun rapora itiraz hakkı varmış. Bu itiraz nasıl oluyor. Kurum benim tahlil sonuçlarımdan mı MR sonuçlarından mı tatmin olmuyor. Benim geçmiş sağlık durumumu mu inceliyor. Tekrar git rapor al mı diyor. Diyelim başka hastaneye gittim tahlil normal çıktı. Bu durumda rapor yanacak mı. Gerçi daha dün yaptırdım yine yüksekti ama normale yakın seyrettiği de oluyor.

3-Raporun ciddi kısmı diyabete bağlı. Fakat şeker bazen iyi bazen kötü çıkıyor. Bu durum benim sürekli raporumu etkiler mi?

4-Raporu ilçe devlet hastanesinden almakla eğitim araştırmadan almak arasında kuvvet yönünden fark var mı? Yoksa engelli raporu vermeye yetkili olması yeter mi?

tugra01 mrb:
Sorularınıza yanıtlamaya çalışacağım sırası ile
1/raporunuzu vergi indirimi haricinden kullanacak iseniz ankara onayına gerek yok.
2/tayin için net bir bilgim yok bulunduğunuz kurumdan net bir bilgi alabilirsiniz
3/düzenlenen engelli raporunuz sürekli ise ve tekrardan yeni bir rapor talebinde bulunmaz ve rahatsızlığınızda bir düzelme olmaz ise budurum sizi etkilemez
4/engelli raporu vermeye yetkili bir hastane olması yeterli devlet hastanesi araştırma veya üniversite olması farketmiyor.

umut2135

Hocam kurum rapora itiraz eder ve tahlil sonuclari bir kere normal cikarsa tum rapor iptal mi oluyor. Sonucta kullanilan ilaclar sayesinde kan degerleri bir nebze normale donuyor. Engelin yarisi diyabet neredeyse.

tugra01 kurum rapora itiraz etmez etse bile
Yeniden kurula gireceğiniz zaman 1.2 gün ilaçlara ara verirsiniz.

umut2135

Engelli yonetmeliginde talep eden kurumun itirazi uzerine hastaneye sevkten bahsediyor. Burada talep eden kurumdan kasit hangi kurumlar.

Genelde bu durum maliye sgk ve aile ve sosyal çalışma bakanlığı ister teredüt ettiginde.

Hocam bu kurumlar neye dayanarak itiraz eder. Yani gerekcesi ne olur. Sonucta vatandasi onlar muayene etmedi, neyden suphelenip itiraz ediyorlar. Epikriz dosyasina mi bakiyorlar.

tugra01
Yönetmenlikteki oran ve rapor arasında çelişki varsa
Engelli raporunda detaylar olmadığı için test isteyebiliyorlar örneğin bir astım hastasından sft testi
Göz için ölçüm kkb için ülçüm kan değerleri vesayre gibi
O kurumlarında kendi heyeti doktorları var herhangibi bir usülsüzlük varmı yokmu diye emin olmaya çalışıyorlar.

umut2135

Hocam tayin icin rapor sarti isteyen kurum diyanet olursa. Onlarin da saglik kurulu mu var. Maliye ve sgk yi anladim ama baska kurumlar da raporu begenmedik git bastan al diyebilirler mi

tugra01 sevk ve itiraz edebilicek kurumları
Zaten size belirtim sizin raporunuzun kullanma amacı farklı olduğundan tekrar sizden rapor isteyeceklerini sanmam.

Hocam ileride yaptiracagim tahlillerde seker normale yakin cikarsa engelli raporu iptal mi olur. Zira sekeri dengede tutmayi filan ogretti doktor.

Üst Alt