Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aldığım sağlık raporlarını işverene bildirmek mecburiyetinde miyim?

alikemall

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
5
Merhaba arkadaslar. Aldigimiz engelli raporlarini is yerimize bildirmek zorunda miyiz? Engelim calismama engel degil. İsverenin cikarmasindan ya da bundan sonraki islerde onyargili davranip ise almamalarindan cekiniyorum. Ben engel raporu vermezsem isyerim bunu ogrenebilir mi? Sgk yada baska kurum bildirir mi ?

alikemall

Merhaba,

sizin yaşadığınız durumun bir benzerini yaşadım ve işverenimin tamamen çıkarlarıyla örtüşmesine rağmen bunu uzun bir süre sonra paylaştım.Bu durumu birkaç sosyal güvenlik uzmanı ile görüştüm.Durum şu ki sağlık durumunda yaşamınızı,hayatınızı ve tabii ileride işinizin devamını etkileyecek derecede bir sağlık sorunu var ise bunu işverenle paylaşmamak tazminatsız iş akdi feshi hakkı veriyormuş işverene.Benimde başıma bu geldi ve hukuken hiç bir şey yapamadım.

Sosyal güvenlik uzmanı arkadaşım işverenin burada neye karar vereceği (mesela engelli kadrosuna almak yada tazminatsız iş akdi feshi yada bilgileri alıp sizi normal işçi gibi çalıştırmak) tamamen kendisine kalıyor.Bilginiz olsun.

Ama yinede ben soylemezsem hicbir sekilde haberi olmaz degil mi ?

Bu şekilde bende özel sektörde yıllarca çalıştım kimsenin ruhu bile duymadı bende kimseye duyurmadım asıl olan herşey senin elinde doğrusu.

YETERKİ SEN DUYURMA. madem korkuların var.

Alnında yazmıyorya engellisin diye nerden bilsinler ki.

Haberleri olmaz bizden başkasının😁😁 merak etme👍👍👍

alikemall

Sizin anlattığınız durumda ileride yasal bir süreçte karşısına çıkarsa haklı fesih için neden vermiş olursunuz.O sizin takdiriniz.Öğrenip öğrenmeme konusu bir şans,birazda yaşanacak süreçlerle alakalı.

Üst Alt