Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aldığım son iki rapordan hangisi geçerli olacak?

Poyraz_

Yasaklı Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
s.a arkadaşlar şimdi bende yüzde 44 süresiz rapor var birde yakın zamanda alınmış yüzde 39 rapor var oda süresiz şimdi bir devlet işine girecez misal hangsini verecez ?? yada kurum yeniden engelli raporu al der mi bana ???

tecrübeli arkadaşlar dan fikir istiyorum...

En son alınan güncel rapor geçerlidir,
Kurum yeni rapor diye bir ifade kullanmaz,.
Var olan rapora bakar.
1 puan için sıkıntıya bak ya,

Bekleyin en erken 6 ay sonra tekrar başvuru yapın...

OğuzHan112

iyide abicim devlet işi bulduk adamlara 6 ay bekleyin yeni rapor mu getirecez diyeli ???
yarın sabah hastaneye gidip durumu mu anlatacam 1 ay sonra üniversite hastanesine sevk edecez demişlerdi tekrar konuşacam....

Orasını ben bilemicem,
Ben demiyorum kanun koyucu diyor😁

Gidin bakalım, raporu çıkartıp olumsuz karar veren hekim tekrar ünv sevk nasıl yapıyor bende merak ettim doğrusu.

Onun yazma yetkisi yokmuymuş kaçakmı çalışıyor onu bir sorun ona.

OğuzHan112

nasıl usta anlamadım ???
senin rapora itiraz etme hakkın yok mu ? rapora itiraz ettiğin zaman yaşadığın şehirde seni daha büyük hastaneye sevk ederler ordada çözülmez se iş şehir dışına sevk ederler hiyeraşi böyledir...
ama 1 ay neden bekliyon işte onu anlamadım ???

İtiraz etme hakkınız var elbet,ancak bu itiraz il sağlık müdürlüğüne yapılıyor,.
Size rapor veren raporu düşük veren hekim tekrar sizi başka bir hastaneye sevk edemez,
İşi bana öğretmeyin isterseniz,..

Raporunuz düşük ise il sağlık müdürlüğüne itiraz ediyorsunuz, başka bir hastaneye sevk yapıyorlar,%deler aynı çıkar ise raporunuz onylanır o şekil kalır. Farklı çıkar ise bu sefer hakem hastane yolu gözükür, hakem hastanenin verdiği karar son karar olur. Artık bunu anca mahkeme bozar onada gerek duyulursa....

Soruyu doğru sorun ki bizde doğru cevaplar yazalım....
1 aylık süre şu yönden bazen gerekli oluyor. Şimdiki sistem tamamen elektronik, raporlar bazen sisteme gec düşüyor. Rapor sisteme düşmeden işlem yapılmıyor...
POWER_

OğuzHan112

hayırdır usta tıp doktorumusun ??? madem o kadar biliyon yol göster o zaman bize ne yapacaz ??

il sağlık müdürlüğüne bende itiraz ettim adamlar şehir dışında başka hastaneye sevk ediyor benimde oraya gidecek maddi gücüm yok ..
bende üniveriste hastanesine sevk edin dedim...

Anladım.
Yol gösteriyorum işte
Hangi ildesin?.
Yani en son rapor aldığın hastaneden başka rapor vermeye yetkili başka bir devlet hastanesi yokmu bulunduğun ilde,
Bulunduğun ildeki hakem hastane hangisi biliyormusun?

OğuzHan112

sivasta yaşıyorum bildiğim kadarıyla başka rapor vermeye yetkili hastane üniversite hastanesi..
ama il sağlık müdürlüğüne itiraz edince kayseri şehir hastanesine sevk ediyor ve daha gitmeden 200 küsür lira para istiyor.
il sağlık müdürlüğü gelmiş bana biz yıllardır oraya sevk ediyoruz diyor nasıl yıllardır kayseri şehir hastanesi açılalı 1,5 -2 sene olmuş anca anasını satım nerde alengirli iş var beni buluyor.....

Siz raporu numune hast aldınız?.
Numune ve ünv dışında rapor vermeye yetkili başka hast yok Sivas'ta.

Ya ünv .ya şehir dışı ya altı ay bekleyeceksin. Secenekler bunlar,
POWER_

mantıken eğer ikinci rapora itiraz edecekseniz şu aşamada tüm işlemlerinizi ilk raporunuzla yapabilirsiniz gibi geliyor, çünkü itirazınızdan dolayı ortada kesinleşmiş bir rapor söz konusu değil, kendi düşüncem. Eğer işe girme durumunuz var ise biran önce ikinci raporunuza itiraz edinki hükmü kalmasın.

OğuzHan112
evet sivas numune hastanesinden aldım raporu....
tamam üniversite hastanesinden alalım raporu nasıl alacaz kim nasıl sevek edecek oraya ??
1 ay neden bekliyoruz ?
siz sağlık kurulunda mı çalışıyorsunuz ???

emir2011
valla bilmiyorum arkadaş herkes farklı birşey söylüyor kime nasıl inanacamı şaşırdım...
şimdi hastaneden geldim benim hastalığıma bakan asıl doktora durumu izah ettim oda diyor ki 39 olan raporu karıştırma yüzde 44 olan ile git işini gör 1 ay sonra üniversiteye sevk edeym diyor..
sağlık kurulunda bu işleri yapan şahıs aksini söylüyor oda diyor ki eğer anlaşılırsa memuriyet hayatın başlamadan biter diyor git il sağlık müdürlüğüne itiraz et şehir dışına git diyor anasını satım şehir dışında ne yiyecen ne içecen kalacak yerin yurdun var mı diye soran yok ...
batsın bu dünya beee bu ülkede sağlık paran kadar varr... kırk yılın başı karşımıza bir fırsat çıktı....

Hocam bence siz şunu yapın, il sağlık müdürlüğüne gidin raporlarda itiraz süresi ne kadar bilmiyorum ama illa bir süre vardır diye düşünüyorum, itiraz mercii il sağlık müdürlüğü ise oraya dilekçenizi verin, dilekçenizi şu şekilde yazabilirsiniz, bu dilekçeyi vermeniz şu açıdan önemli olacak, bir dava düşünün yerel mahkeme karar veriyor eğer süresinde itiraz edilmezse (istinaf) karar kesinleşmiş oluyor.
Sizin itirazınız ile %39 oranda verilen sağlık kurulu raporunuz hükümsüz kalacağından işlemlerinizi ilk raporunuzla devam ettirebilirsiniz. Eğer işe giriş işlemlerinizi ilk raporunuzla yaparsanız memuriyete başladıktan sonra alacağınız raporun %40 altında kalması durumu memuriyetinize etki etmiyecektir.

...... tarihinde .............. hastanesinden almış olduğum sağlık kurulu raporuna itiraz ediyorum. İtirazım sonucu düzenlenecek olan raporumun ilk raporumdan farklı olması halinde hakem hastanesine gönderileceğim hususunun kabul ediyorum.
Şuanki ikametgah adresim, sağlık durumum ve mali durumum da imkan vermediğinden il sınırları içerisinde bulunan sağlık kurulu raporu vermeye yetkili herhangi bir hastaneye sevkimin yapılmasını talep ediyorum.
Arz ederim.

SİVAS Engelli Sağlık Raporu Veren Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi
Sivas Numune Hastanesi
Sivas Şarkışla Devlet Hastanesi
Sivas Suşehri Devlet Hastanesi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi

Bunlardan birine sevk edebilirler.

evet rapora itiraz süresi 1 ay
ama bildiğim kadarıyla ilçelerde sağlık kurulu yoktur. ilçede yaşayanlar da rapor için şehir merkesine geliyor...
ama sıkıntı şu itiraz ettikten sonra seni sivas içinde bir yere değil kayseri şehir hastanesine sevk ediyorlar yıllardır böyleymiş ama madem öyle diyon öğleden sonra gidip itiraz edeyim....

En azından şehir dışına sevk etmelerinin kanuni gerekçelerini dilekçe ile sorabilirsiniz ve yazılı olarak tarafınıza bildirmelerini isteyebilirsiniz, bir ilde bir tane sağlık kurulu raporu veren hastane varsa tamam il dışına sevk normal karşılanabilir, ancak sivasta 4 tane gözüküyor bu normal değil bence.
Sizinde sivasta başka bir hastaneye sevk istemenizin haklı gerekçeleri var, bunlarda gözönünde bulundurulur.

şimdi buna itiraz edince 39 olan rapor geçersiz mi olacak doğru mu anladım ???
anasını satım nerde çetrefilli alengirli işler var hep beni buluyor...

Mantıken öyle olması gerekiyor, ancak kesin kararı ikinci hastanede farklı oran çıkması durumda hakem hastane verecek.

1 ay beklemiyorsunuz, hep yalnış soruyorsunuz,

Rapora itiraz süreniz 1 ay,

İl sağlık müdürlüğüne gidip ünv has sevk alıp işlemleri başlatıyorsunuz...

Raporu numune den aldığın için ünv yada şehir dışı şartı oluyor, sivastaki diğer devlet hastlaneleri numuneden küçük,o yüzden ilçe hastaneler olmuyor.

Tekrar söylüyorum, rapora itiraz etme süreniz 1 ay,
POWER_

yahu güzel kardeşim rapora itiraz süresiin 1 ay olduğunu bende biliyorum...
bugün gittim il sağlık müdürlüğüne rapora itiraz ettim kayseriye sevk ettiler şimdi ne olacak ???

hastanedeki uzman doktor neden bana 1 ay sonra üniveriteye sevk edeyim diyor o zaman ya o yanlılş biliyor yada ben ????

Kayseri'ye sevk ettiyse mecbur gideceksiniz,mecbur derken raporu sonuçlandırma adına,
Ünv neden sevk almadınız?

Diğer konu,
Zaten sanırım 1 aya yaklaştı siz bu konuyu açalı, isterseniz tekrar gidip detaylıca bir sorun. Hocam 1 ay sonra beni ne amacla ünv sevk edeceksin, rapor içinse yeni bir hastalık ekleyip sevk edebilir, ünv görüşü isteyebilir,

Ya biz anlayamıyoruz, ya siz bir şekil tam ifade edemiyorsunuz, var bir sıkıntı..

1 ay sonra sizi ünv rapor için sevk edememesi gerekir, zaten yakın tarihli mevcud bir rapor almışsınız, tekrar rapor için en erken 6 ay bir süre geçmesi gerekir...
POWER_

şimdi güzel abicim muhterem insan sen hangi şehirde yaşıyon bilmiyorum ama bizim burda il sağlık müdürlüğü sen nereye istersen oraya SEVK ETMİYOR.....
adamlar yıllardır kayseriye sevk yapıyormuş bu 1
2.si şimdi okuyunca aklıma geldi doktor 1 ay sonra durum değişikliği var deyip üniversite hastanesine sevk yapacak şimdi hatırladım bugün sabah gittim görüştüm iş için dedim sevk edin bu ayın 27 sinde 1 ay oluyor gideceğin işyerinde de 39 olan raporu karıştırma eski 44 olan git dedi bakalım şimdilik 44 olan la idare edecez....

emir2011

tamam dediğini yaptık rapora itiraz ettik 39 olan rapor geçersiz oldu.
peki 1 ay sonra durum değişikliği var deyip doktor beni üniversiteye nasıl sevk edecek ???

Sizin önceki rapor %de kaçtı.
Sürelimi,ve süresi nezaman bitiyor...
POWER_

Peki neden yeni rapor almak istedin?
İşe girmek için mi?

Seri olmazsan yardım edemeyiz,

Arkadaş aklını karıştırmış, itiraz etseniz de son rapor gecerlidir, eski raporun hükmü yok artık, itiraz etmişsiniz, süreci tamamlayıp sonuclandırmanız lazım...

Gerekli olan şeyleri yazdım,ya itirazı geri çekip 6 ay sonra yeni hastalık bahanesi ile tekrar başvuru yapacaksınız,yada itiraz sürecini tamamlamanız lazım...
.yazacaklarım bunlar...
İyi geceler.

POWER_

Seri olmazsan yardım edemeyiz,

Arkadaş aklını karıştırmış, itiraz etseniz de son rapor gecerlidir, eski raporun hükmü yok artık, itiraz etmişsiniz, süreci tamamlayıp sonuclandırmanız lazım...

Gerekli olan şeyleri yazdım,ya itirazı geri çekip 6 ay sonra yeni hastalık bahanesi ile tekrar başvuru yapacaksınız,yada itiraz sürecini tamamlamanız lazım...
.yazacaklarım bunlar...
İyi geceler.

POWER_

kusura bakma bugün başım çok kalabalıktı ancak fırsat bulabildim....
yeni raporu şunun için almak istedim eski 44 olan ile vergi muafiyetinden faydalanamıyorduk biryerde sıkıntı vardı hem dedik işe girersek ondan muaf oluruz hemde boynumda sıkıntı var onuda katarsak elimizde güncel rapor olur dedik. demez olaydım ben nerden bilirim işin bu noktalara geleceğini....

peki o doktorun dediği gibi 1 ay sonra durum değişikliği var deyip üniversiteye sevk etme olayı nasıl olur o konuda aydınlatırmısınız beni... ??

Üst Alt