Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aldığımız aracı bildirmezsek evde bakım aylığı kesilir mi?
Merhaba arkadaşlar benim sizlere bir sorum olacak;
Kasım ayından beri evde engelli bakım parası alıyoruz engelli araç için bağlı olduğum sosyal yardımlaşmaya gittim maaş iptal olur mu dedim hayır dedi ve ben normal fiyatı 92.000 olan aracı 62.000 tl'ye aldım tabi benim hiç-bir mal varlığım yoktu arsa ev tarla vb hicbir şey yoktu onlarda biliyordu bunu ona göre maaş bağladı neyse şubat ayında 2020 model binek aracı ötvsiz 62.000 tl aldım şimdiye kadar maaş kesilmedi ama merak ettiğim ben bu aracı onlara bildirmedim bunu bildirmedigim için sıkıntı olur mu
Ramzangms
aracınız hayırlı olsun fakat maaşın durumunu öğrenmek için yanlış yere gedıksın.sos y d v ye 2022 maaşları için gedilir ve 2022 araç işlemleri şu şekılde olur Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır. Soru 54: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait ticari veya zirai amaçlı kullanılan araçlar muhtaçlık hesaplanmasına dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. Araçların kasko bedellerinin 120'de biri dikkate alınır.
-----
siz ise ebm alıyomusunuz.hastaya bakım edıp ebm adına yatırlan bakıcı hanedekı gelirleri kişi sayısındakı artıslar azalmayı değişiklikleri bildirmekle yükümlü bildirim yeri sydv değil ebm için başvuru ettıgı il ya da ilçe aile ve sos pol bak müdürlüğüdür.bahsettıgınız aractan dolayı maaşınızın kesılecegını sanmıom.araç alımınızı siz bildirmezsenız bile yılda 1 kezde olsa kontrole gelıolar bı şekılde öğrenırler
bana memurun dediği evine extra bir ücret girerse araba ya da ev gibi birşey alırsan bunu 15 gün içinde bize bildirmen lazım aksi takdirde yasal işlem yapılır dedi bana denilen bu
Arkadaşlar konuya açıklık getireyim benim %100 ağır engelli çocuğum var kasım ayında ilçe aile destek merkezine gittim engelli raporuyla beraber onlarda başvuruyu kabul etti 15 gün sonra evime gelip çocuğu görüp gittiler ve bana yarın en son aldigin maaş bodrosunu getir ve eşinde ziraat bankasında hesap açıp ıban versin dedi ben onları yaptım ve ıstedikleri maaş bodrosunu ve ıban numarası verdim verirken bana gidebilirsin işlemlerin tamamdır 15 kasımda esin hesabına baksın parası yatar dedi ve maaş öyle bağlandı şubat ayında engelli arac için aynı yere aynı merkeze gittim ben arac alacam dedim eğer maaş iptal oluyorsa almam dedim onlarda iptal olmaz dedi bende aracı aldım ama hiç-bir yere bildirmedim öyle birseyden haberim yoktu burda öğrendim aracı aldığım tarihten 5 ay geçmiş ama maaş iptal olmadı onlarda arayıp sormadı
Sağolun tesekkur ederim ben arac alırken maaşı bağlayan kuruma gittim ben evde bakim maaşı alıyorum binek arac alacam fiyatı ötvsiz 62.000 tl maaş kesilir mi eğer kesilecekse ben arac almicam onlarda aldigin arac zaten ucuz bir arac öyle ciddi bir arac pahalı bir arac değil dedi bende aracı aldım ama bildirmedim onlara öyle birseyden haberim yok
bildirmemenin bi anlamı yok çünkü yıllık kontrole geliyorlar bildirmemişsen bütün verdikleri parayı faiziyle geri alıyorlar hiçbir hukuki dayanağın olmuyor çünkü bunu kabul ettiğine dair imza atıyorsun git aldığın ücreti söyle 120/1 oranında gelirine ekliyorlar kesilmezse kesilmez kesilirse zaten verdiğinide geri alırlar
anladığım kadarıyla 3kişisiniz 4200 lira gelir sınırın var 3x1400 yüksek maaşlı bir işte çalışmıyorsan kesilceğini sanmıyorum
yukarda 2 nlu mesajda yazdıgm gıbı söyledııgn 2022 maaşında geçerlı. arkadasın durumu ebm ile ilgili.ebmde işlem öle değil aşırı pahalı bi arac degılse bişi olmaz.62 binlik aracla bişi olacagını sanmıom.görevlılere sormustum 200 bin gibi aşırı pahalı olmazsa bişi olmaz demıstı
öncelikle aracınız hayırlı olsun,
lakin bidirmek zorundasınız 15 gün içerisinde bence ilk fırsatta bildirin bildirim yaparkende nasıl aldığınızı beyan etmelisiniz peşinmi kredi çekipmi aldınız çünkü beyanlarınızda birikmiş paranız yoksa hepsini nakit ödemişseniz vede hane geliriniz düşükse o aracı almaya gücünüzün yetmiyeceği kanaatine varırlarsa maaş kesintisi yapıyorlar bence bildirim yaparken geç neden bildirdiniz derlerse pandemi sürecini söyleyin
merhaba 120/1 gibi bir hesaplama olmadığını söyledi sosyal hizmetler bende aldım maaşım yüksek resmi sınırı geçmiyor dedikleri lüks araca kaçma birde nasıl aldığına bakıyorlar peşin aldıysan beyanında da öyle bir para yoksa kesiyorlar yok krediyle aldın büyük kısmını krediyide ödeme gücün var ozaman sıkıntı çıkarmıyorlar saygılar