Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alerjik Astımı, Bronşektazi, Gastrit için rapor..?

tulpje 254

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba. Sitenizi sağlık raporu yüzdeleri hakkında bilgi ararken buldum.

Sorum şu: Doğuştan Alerjik Astım ve buna bağlı atopik dermatit hastasıyım. Askerde ise, Bronşektazi hastalığına yakalandım. Askerliğimi büyük bir kısmı, hastanelerde yatarak geçti.
Şimdiki durum ise, 2015.08 bir ayında çekilen tomografiye göre, baya bir ilerlediği ve iki akciğere bulaştığı. Stres bile yapmamam konusunda telkinlerde bulunuluyor ve hastalığa yardımcı solunum terapisine giriyorum.

Daha önce (yaklaşık 10 sene) Hasekiye başvurduğumda, sadece Atopik dermatite %20 vermişler, Astım için (tahmin ediyorum elimde belge yoktu o zaman) vermemişlerdi.
Şimdi ise, tekrar başvuru yaparsam, ne tür bir değerlendirme olur?

Şu anda Haydarpaşa Gata Asker hastanesinde tedavi görüyorum. Şu an, endikasyon dışı raporu ile birlikte, aylık değeri 8.000 tl olan iğne tedavisi almaktayım. Sft değerlerim düşük. Total ıge 3000 seviyelerinde.
Asker hastanesi, sivile rapor vermediği için başka bir hastaneye mi başvuracağım? Sonuç sizce ne olur?

Bir diğer sorum ise, avukat arkadaşlarıma, danıştığımda, geri dönüşü olmayan bir hastalığa askerde yakalandığım ve o hastalığa 'Askerliğe elverişsiz raporu' verilmesine rağmen, bende o zamanlar yeni başladığı için rapor verilmediği, tekrar birliğime gönderildiğim için dava hakkımın bulunduğunu söylediler. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Eğer açar ve kazanırsam ne tür bir hak kazanımı oluyor (tazminat, maaş vb) ? Şimdiden teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun

raporunuzu rapor vermeye yetkili hastanelerin birinden alabilirsiniz askeri hastanenin verdiği rapor geçerli olmaz bu rahatsızlıklarınızdan 40 ve üzeri rahat alırsınız diye düşünüyorum dava açma size kalmış bi araştırın bişeler olacaksa neden olmasın

Sordum, sadecee asker yakınlarına veriyoruz diyolar. Üsteleyince, komutanın emri diyorlar. Komutan da korgeneral. Burak yanına yaklaşmayı, o hastaneye gelince kıpırdayamıyosun bile

Biz ne çekiyorsak bürokrasiden çekiyoruz.

Yardımcı olursanız çok sevinirim? Bu hastalıklar kaç yüzde eder acaba?

Doğuştan Alerjik astım Total ıge 3000
(Total ıga 4800)
Bronşektazi (askerde başladı. Sene 2012)
Abpa (askerde başladı)
Atopik Dermatit
(Tüm vücutta kaşıntı, bazen kuruluk, tıraş dahi olamıyorum. Bu da doğuştan. 2002 2005 yıllarında 1 yıl hastanede yattım toplamda)
Sft testi fev 1 değişken. Bazı testlerde yüzde 70 altı bazılarında yüzde 70 üstü bazılarında sınırda. 70.82 (sürekli ilaç ile dolaşıyorum, raporum sürekli yenileniyor ve bir haftada bir kutu ipravent (fısfıs/inhaler) bitiyor. Bir saat bile sıkmasam boğulacak gibi oluyorum)
Yardımcı olursanız sevinirim.

Yüzde kaç rapor verilir? Yüzde 40 alabilir miyim? İş bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyorum

Ek ve son olarak astım ve Bronşektazi ayrı mı değerlendirlir? Çünkü farklı hastalıklar.

Astım ve bronşektazi ile rapor oranım ne olur?

Doğuştan Alerjik astım Total ıge 2000
Bronşektazi (askerde başladı. Sene 2012)
Abpa (askerde başladı)
Atopik Dermatit
(Tüm vücutta kaşıntı, bazen kuruluk, tıraş dahi olamıyorum. Bu da doğuştan. 2002 2005 yıllarında 1 yıl hastanede yattım toplamda. Şu anda cildimde bir sıkıntı yok ama etkileri devam ediyor. Kaşıntı, tıraş sonrası rahatsızlık, yediğim bazı şeylerin dokunması domates vs)
Sft testi fev 1 değişken. Bazı testlerde yüzde 70 altı bazılarında yüzde 70 üstü bazılarında sınırda. 70.82 (sürekli ilaç ile dolaşıyorum, ilaç raporum sürekli yenileniyor ve bir haftada bir kutu ipravent (fısfıs/inhaler) bitiyor. Bir saat bile sıkmasam boğulacak gibi oluyorum)
Yardımcı olursanız sevinirim.

Yüzde kaç rapor verilir? Yüzde 40 alabilir miyim? İş bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyorum

Ek ve son olarak astım ve Bronşektazi ayrı mı değerlendirlir? Çünkü farklı hastalıklar.

tulpje 254
Astım için solunum testine giriyorsun. Orada hafif etkikenme varsa %20 orta etkilenme vaesa %40 ağur etkilenme varsa %80 oran veriliyor diğerlerini bilmiyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gülsüm yıldırım mrb göndermiş oldugunuz sft testi
Uyumsuz ancak hafif etkilenmeden %20 verilir diye
DÜşünüyorum buna ek fiziki muayane ve röntgen mr tüm testleriniz ile birlikte değerlendirilir doktor gereken oranı tarafınıza verecektir.

tulpje 254 mrb geçmiş olsun
Astım ve bronşektazi aynı rahatsızlık olarak degerlendirilir
Solunum yolu rahatsizligi oldugu icin tarafınıza%20 ile 40 arası bir oran verilecektir
kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine engelli raporu için Başvuruda bulunun

umut2135

Yanıtınız için teşekkür ederim. Peki sft testine göre hafif, orta ve ağır etkilenme kriterleri nedir? Örnek değer verebilir misiniz?

Bir de 2015 senesinde Haseki Hastanesi'de sağlık kurulu başvurusu yaptım. HAFİF ETKİLENME KRONİK OBSTRÜKTİF AKCİĞER HASTALIĞI tanısıyla yüzde 20 verdi. Bronşektazi değerlendirilmeye alınmaz dedi. Bir de Atopik Dermatit yüzde 5 verdi. Bu doğru mudur? Bronşektazi sayılmaz mı? Tomografi sonucunu göndersem (biliyorum doktor değilsiniz) yorum yapabilir misiniz?

Sft testi eğer iyiysem %70 %75a arası çıkıyor. %62 çıktığı da oluyor kötüysem. Askeri hastanede 7 ay yattım askerdeyken. O raporlarda yazıyor.

Rapor yenileme Hk. bilgi rica ediyorum

Herkes selam
Raporumun süresi dün doldu. Çarşamba günü heyete gireceğim yeniletmek için. Fakat daha önce yaşadığım bir sıkıntıyı tekrar yaşamaktan korkuyorum. Haseki ve Çapa Akciğer hasarına rapor vermeyip sadece Solunum Fonksiyon testine göre oran vermişti. En son aldığım hastane ise her ikisine de oran verdi. Doğru olan hangisidir? Astım'a bu oranla yüzde kaç verilir? Çalıştığım işe engelli kadrosundan girdim, eğer yenilemezlerse sıkıntı yaşayacağım. Güncel sft ve süresi dolan raporları link olarak atıyorum. Fotoğraf yüklemeyi yapamadım. (Admin yardımcısı olursa sevinirim) Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler
https://resimlink.com/a1D-A

https://resimlink.com/G1cWhUwuf0g

Üst Alt