Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alerjik Purpura için rapora oran ekleniyor mu?

Quasimodo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar arkadaşlar,

1999'dan beri HSP (Henoch-Scönlein Purpurası) tedavisi görüyorum, engelli raporu alabilmek için Ağır Uyku Apnesi ve HSP (Diğer adıyla Alerjik Purpura) tanıları ile Ege Üniversitesi'ne başvurdum. Her iki tanı da burada tekrar konuldu.

Bilindiği üzere Uyku Apnesi için %35 oranında rapor veriliyor. Ancak Alerjik Purpura tanısı ile ilgili net bir veriye ulaşamadım.

Şöyle ki; bu hastalığa Hematoloji bölümü bakıyor. Google üzerinde yaptığım aramada eski bir cetvelin Hematoloji kısmının Hemostaz Bozukluklar / Hemorojik Diatezler başlığı altında "Alerjik Purpura %5" şeklinde tanımlanmış. Ancak güncel cetvelin Hemostaz Bozukluklar / Hemorojik Diatezler başlığı altında söz konusu hastalık özel olarak tanımlanmamış, öyle sanıyorum (ve umuyorum) ki bir gruba dahil edilmiş. (Eğer öyleyse %20'ye kadar alabilme şansım var)

Bu hastalığın engelli raporuna etkisinin yüzde kaç olduğunu bulamadım. Acaba tanısı konulan bu hastalık artık engelli raporunu etkilemiyor mu yoksa başka bir başlık altında mı inceleniyor?

Konuyla ilgili bilgisi olan, benzer bir durum yaşayan var mıdır? Ya da bunu en iyi ve doğru şekilde nereden öğrenebilirim?

Açıkçası en doğru yolun doktorun bizzat kendisine sormak olduğunu düşünüyorum ancak çekiniyorum.

Burada bilgisi olan yoksa, bundan başka dilekçe vs. ile öğrenebileceğim başka bir yol var mıdır?

Teşekkürler.

Arkadaşlar Alerjik Purpura veya Henoch-Schönlein Purpurası'nın cetvelde nerede olduğunu bilen yok mu? : ) Nereden öğreneceğiz peki? : )

Üst Alt