Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alerjim ve kalbimde sorunum var. Askerlik durumum ne olur?

niRvana_ati

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ;

Toza , yeşile , polene alerjim var. (ileri derecede) Kronik astımım var. Birde kalbimde rahatsızlık var. Koşamıyorum , merdiven çıkamıyorum , elimde bişeyler varsa uzun süre yürüyemiyorum.

Askerlik için tecilim bitiyor bu rahatsızlıklarım ile askerlik yapabilir miyim ? Yani Tamam komando olamam biliyorum ama verimli bir askerlik çıkar mı ? Rapor alsam bana yardımcı olur mu askerde ?

naçizane tavsiyem hastanenin bir tanesine git engelli raporu için müracaat et nasılsa ücretsiz
mevcut hastalıkların ile ilgili şikayetlerini belirt ilgili polikliniklerde muayeneni yaptır
göğüs hastalıkları, kardiyoloji, alerrji polikliniği bulunan hastane olmasına dikkat et
raporunda çıkacak sonuca göre askerlik şubene gidersin mevcut hastalıklarını belirtir askeri hastanenin sağlık kuruluna da girer ya tecil ederler yada askerlik yapmaya elverişli değildir derler biter.
ben sadece sana kolaylık olsun diye tüm hastalıklarını gösterir belgelendirmiş olursun diye engelli raporu için müracaat et dedim.
belki solunum yetmezliğinde kalpten engelli bile çıkabilirsin belli olmaz tarif ettiğine göre
askerlik yapıp yapamayacağınıda görürsün burdan kimse kolay kolay askerlik yaparsın yapamazsın diyemez

niRvana_ati

Bu yazdıkların muafiyet alacağına işaret ediyor. Ben de Ragıp arkadaşa katılıyorum. Devlet hastanesinden rapor almanı öneririm. Bu rapor doğrudan askeri hastanede etkili olmasa bile doktorların kanaatini güçlendirmesi açısından önemlidir. Askeri hastaneye gittiğinde tetkikleri yaparlar ve muafiyet verirler.

alerjisi ve astımı olan arkadaşlarım vardı askerde. kalbinde olan rahatsızlıktan muayene olmanı öneririm

Üst Alt