Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Algı yanılsaması yaşayan var mı?

Pickle

Üye
Konular
51
Reaksiyonlar
304
Son 1 haftadır oluyor.
-Mesela turuncu kavanoz gördüm, kim bunu buraya koymuş derken bir daha baktığımda turuncu başka bir şeydi.
-Diğer bir örnek, reçetede kimlik numaramın hepsinin yazdığından emindim çünkü öyle gördüm. Eczacı sorduğunda kağıtta yazıyor dedim ama gösterdi, kimlik numarası sansürlüydü.
-Yazı okurken yazı aşağıya doğru hareket etti.

Bunlar aklımda kalanlar.

Ben geceleri uykudan kabusla uyanınca yan yatağımda yatan kardeşimin yüzü değişik bi mahluk gibi geliyor uykum açılınca yüzü normale dönüyor

@Tyler D., aynı durum bendede var. Bazen yüzleri bembeyaz görüyorum. Azrail sanıp korkudan ölüyorum.

Pickle maalesef hastalığımızdan kaynaklanıyor. ama durumunun bilincinde olunca çaktırmadan olayı kapatabiliriz

Son düzenleme:
@Tyler D., bu normal aslinda. Bir aciklamasi vardi ama hatirlamiyorum. Uykudan uyaninca belli bir sure boyle seyler yasamak normal kabul ediliyor.

Bir de negatif halusinasyon denen bir nane var. Onu animsadim. Mesela halusinasyonda cogunlukla + bir sey gorulur, duyulur. Bunda ise olmadigini goruyorsunuz mesela. Karsinizdaki konustugunuz kisinin kafasi yok gibi.

Atak gecirirken ben de bulmacadaki karelerin oynadigini gormustum. Renkler de degismisti, yok olmustu hatta.

@BayKukla,
Ferrozinc (demir, çinko, folik asit, c vitamini)
Folbiol (folik asit)

Bunları kullanıyorum ama öyle bir yan etki yazmıyor.

@Pickle, Vegan veya vejeteryanler de b12 eksikliğinden dolayı da halüs görebiliyor. Belki gıda alışkanlığından dolayı olabilir.

Üst Alt