Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alınan araç nasıl özel donanıma dönüştürülür? ÖTV hesaplaması nasıl yapılır?

sahrud_45

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Selam araba almak için normal bir araba alıp onu özel donanıma ceviriyorla bu nasıl oluyo ve birde verdi indrimi nasıl hesaplanıyo bir arabada burda bir kac yazı var anlayamadım ben bunu acıkca biri yardımcı olsa lütfen

Özel tertibatı bildirim kadarıyla aracı aldığınız firma bağlatılarıyla görüşüp isteğinize göre proje çizdiriyo ve ona göre takılıyo araca. Sıfır km araç alımı da şu şekilde hesaplanıyor aracın fiyatı bölü bir virgül otuz yedi. Mesela alacağınız aracın normal fiyatı 30 bin tl olsun 30,000/1,37=21,897 TL yapıyor ötv indirimli fiyatı ve bildiğim kadarıyla tertibat fiyatları da 250 500 tl civarı yapılıyormuş.

Markaya karar verdiysen bir kaç tane bayiiden fiyat al, en ucuzuyla gidip konuşursun.ÖTV indirimiyle ilgili gerekli işlemleri onlar yapar.Aparatı ben ilk önce ustada yaptırdım, daha sonra Makina mühendisine götürüp projelendirdim.Mühendis gerekli evrakları sana verir.Yok ben uğraşamam dersen bayinin çalıştığı aparat yapan ustalar vardır, onlarada yaptırabilirsin.En sonunda TÜV'e gidip aracı gösterirsin....

Üst Alt