Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alınan puan mı, sıralama mı yoksa tercih sırası mı önemli?

Dor93

Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
0
Tercih yaparken aldığımız puan mı , sıralamada ki yerimiz mi yoksa tercih yaptığımız sıramı önemli bilen var mı ?

Mesela diyelim benim puan 333 başka birinin puanı 330

330 olan kişi listenin ilk sırasına "A" bölümünü yazdı ben ise listenin son kısmına "A" bölümünü yazdım hangimiz yerleşiriz.

Zaten şöyle bir durum var puan olarak geçtiğimiz kişiyi sıralama olarakda geçiyoruz önemli olan puan mı tercihte yazılan sıramı

Önemli olan okumak istediğiniz bölüm aslında. :)
Sırf başkası için tercih yapmayacağınıza göre, kimin nereyi yazmak istediğini veya seçtiğini bilemezsiniz.
Aynı zamanda sınava kaç kişi girdi, kaç puanla sizinle aynı yeri yazacaklar vs.
Böyle yapmak yerine sizin hedefinizdeki bölümleri sıralamanız gerekir öncelikle.
Sizin puanınız önde ise, ilk sıradan itibaren yerleşirsiniz.
Sizin son kısma yazdığınız A'ya kadar yerleşemeyecek olmanız gerekir başta.
Eğer A'da siz yerleşmişseniz ve son kontenjan ise, o durumda diğer kişiden önce gidersiniz.

Böylece puanın önemli olduğu ortaya çıkıyor.

Seçmek istediğiniz bölümlerdeki kontejanların olup olmadığına bakın, geçen seneden kaç puanla kapattığına bakabilirsiniz.

Eğer kontenjan yoksa ve belirli puan aralığı istemiyorsa, örneğin açıköğretimlerde oluyor bu, ilk tercihte gidiyorsunuz.
Ama açıköğretim seçmeyecekseniz ve puan aralığınızın yettiği bölümleri yazmışsanız, puan üstünlüğü ve sıralama önemli.

Bu saydıklarınızı birbirinden ayırmak biraz zor yani anlayacağınız...

bilgisayar ortamında yerleştirme yapılır. Bilgisayar sıralama yaparken en yüksek puan olanı seçer.
en yüksek puan ala kişi ilk yerleştirir. sonra ikinciye sonra üçüncüye yer verir.

sıra gelmiş 333 puan alan size; ilk tercihinize bakar...
Bilgisayar bu; duygusal bir sıkıntısı olmaz.

İlk tercih dolu görür; ikinci tercihinize bakar dolu, üçüncü bakar dolu, dördüncü boş oraya yerleştirir.

Sonra 300 puan olana gelir, siz A şıkkına yerleşmediniz diye boş durur ya.. 300 puan lan kişiyi oraya yerleştirir.

Genelde herkes 333 puan aldım A işini alamadım ama siz 300 aldın A işi aldın torpilin mi var derler...

herkes İstanbul yüksek puan olacak diye Hakkâri seçer. herkes seçer bir kişi Hakkâri'ye yerleşir İstanbul boşta kalır. Yada en düşük puan alan sansımı deneyeyim diyen kazanırsa siz torpil dersiniz.

İşi yapan makinadır seçim yapan insandır...

Ya ben birşey anlamadım şunu bilal'e anlatır gibi anlatır mısınız ?

Tercihte yazdığın sıralama önemli kişi senden çok puan alsa bile ondan önce yazdın diye senin hakkın
yada
Puan önemli sıralamada istersen en sona yaz yinede senden düşük birinin ilk tercihi olsa bile sen yerleş

ben tercihlerimi yaptım.

1) 9 Eylül Üniversitesi - bilgisayar programcılığı (uzaktan öğretim)
2) Celal Bayar Üniversitesi -bilgisayar programcılığı (uzaktan öğretim)
3) Anadolu Üniversitesi - Fotoğrafçılık ve Kameraman (Açık Öğretim)
4) Anadolu Üniversitesi - Web Tasarım ve Kodlama (Açık Öğretim)
5) Anadolu Üniversitesi - Radyo ve Tv Programcılığı (Açık Öğretim)
6) Celal Bayar Üniversitesi - Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (İkinci Öğretim)

Puan [FONT=arial black]Y-YGS-1:229

[FONT=arial]Hadi hayırlısı [/FONT][/FONT]:eek:[FONT=arial black]

[/FONT][FONT=arial][/FONT]

ikinci tercihime kazandım ve yanına engelli ek puanlı yazıyor. ama herhangi bi puan ekleme görmedim.

Bir kişi sizden tek 1 puan bile düşük almış olsa bu şahıs bir yeri sizden önce yazdı diye sizden avantajlı duruma gelmez yok öyle birşey, aslolan puandır.

Üst Alt