Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alışveriş yapmadığım halde kargo ile tarafıma gönderilen paket..?

cemil47

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
4
değerli arkadaşlar konuyu nerde açacağımı tam bilmediğim için burda açma gereği duydum yanlış yerde açmışsam konunun açakyerine taşıması riica olunur arkadaşalar

doga medikal adı altında bana hediye olarak bir tlf günderilecek ve o arada kabul etim sonra dolandırıcı olarak düşündüm bulunduğum ptt merkezine günderildiği paketi almadım ikiden bir mesaj atarak 02129670129 telefonda kendini müşteri hizmetleri olarak tanıtan tarafımda gidin bulunduğunuz ptt merkeindeki paketinizi alın diye bilgi verdiler bende almıyorum diye geri alın diye bilgi verdim
kurumsal bir şirket olduğunu diyerek hakında ceza kesilecek diye dehditler savurdu istediğinizi yapın diyerek tlf kapatım
bu nedenle bu kişiler hakımda yasal olarak bir cezai işlem yapam olanağı var mı acaba? paketi kabul etmemenin bir sakıncası varmı acaba? konuyla ilgili yardım lütfen

cemil47

Teslim alamamakla çok iyi etmişsiniz. Dolandırılmak istemenize rağmen fiil gerçekleşmediği için bir sonuç çıkmaz ama savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

Cemil
Doğal medikal isimli firma sana hediye telefon göndermez . Sadece onlar değil hiç kimse göndermez.

İçinden muhtemelen başka bir şey çıkacak , şu televizyonlarda gördüğümüz gibi :) Bu bir çeşit ön ödemeli dolandırıcılık.

Kargo görevlileri parayı almadan koliyi teslim etmez , içine de baktırmayacakları için önce parayı isterler teslim etmek için. Sen aldıktan sonra içine bakarsın ama iş işten geçer onları bağlayacak bir durum olmaz.

En doğrusunu yapmışsın teslim almamakla. Herhangi bir işlem baaşlatamazlar rahat ol.

Saygılar.

Eğer teslim almış olsaydınız Borcunuz olduğunu ya da haciz işlemi başlatılacağını söyleyerek sizi korkutmaya çalışacaklardır . Yani psikolojik baskı ile ödemenizi istedikleri ücreti ödeyecek ya da kredi kartı bilgilerinizi alacaklar. Sakın ama sakın kredi kartı bilgilerinizi vermeyin hediye kabul etmeyin dolandırmaya çalışabilirler o yüzden ilk önce sakin olun. Mesajda belirtildiği gibi herhangi bir haciz işlemi ya da yasal işlem başlatılmayacak İkamet ettiğiniz yerdeki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İl Müdürlüğü‘ne de şikayette bulunabilirsiniz. ALO 184 VB.

OturanBoğa

hocam ama ilk başta ben günder dedim burda hata yaptım sonra jetonum düştü nasıl kandırıldıysam ama sonradan eyvah ben neyapıyorum kapana basmak özereyim kendi kendime sonra karşı rarafa dedimki daha ünce firmanızda alışverişim oldumu hayır dedi o zaman neye dayanarak bana hediye telefon gunderiyorsunuz hemde 80tl karşılığında mademki hediye günderiyorsunuz neden ücret karşılığında gönderiyorsunuz dedim bilmiyorum ben kargo hizmetleriyle uğraşıyorum firmayal konuşmanız gerkiyor dedi ve tlf yüzüne kapatım

Böyle mesaj bana geçen sene 5-6 kere geldi ama hiç umursamadım. Anında siliyorum mesajları,bı kere bal aldık televizyon reklamdan, oradan telefon numaramı almışlar.
Hediyenin PTT de bekliyor,babâni kandır😜

He-man

Televizyondan da bal almak ne kadar mantıklı ise artık :D

değerli arkadaşlar hala bunlar benle uğraşmaya devam ediyor gerçekten çok teredütlüyüm icra meselesi gerçekmi değilmi bilmiyorum beni aradılar istanbul icra müdürlüğünden arıyorum bana bir saat süre verdiler yoksa dosyayı tarafınıza gündereceğiz icradan meral özmen adında 0850 480 4203 telefondan aradılar polisemi gidiyim olayı anlatayım aramızda avukat olan veya tanıdığınız avukat arkadaşlarınız durumu anlatsanız gerçekten gerçekmi değilmi bilemiyorumki eğerki 260tl yatırsan firmayı arıyacaksın onlain şekilde atmde yatırırsın şeklinde anlatı lütfen bana bir yol güsterin herkese iyi günler

cemil47

Birader e devlete gir bak hakkında icra takibi var mı diye oradan belli olur + inanma böyle şeylere almadığın bir ürün için arasın dursunlar

@cemil47

Birader e devlete gir bak hakkında icra takibi var mı diye oradan belli olur + inanma böyle şeylere almadığın bir ürün için arasın dursunlar

ALLAH BİLİR BU YORUMUDA SEN YAZDIN :)))

[h=4]4 gün önce[/h] Benide aradılar bu gün 1090 tl icra borcunuz var diye 7-8 ay önce telefon kazandiniz dedi yorumlara baktım almadım aradan kaç ay geçti hala yakami birakmiyolar 260 a kargoyu al kurtul diolar sanki zorla

X_MAN
aynen benimki gibi beni biraz rahatladın allah senden razı olsun allah kimse büyle durumlara buyle tuzaklara düşürmesin bidaha ararlarsa telefonu savcılığa vereceğim

peki sen günder dedinmi bu kargoyu ama ben gündermeni söyledim ama sonradan sahte tuzaktır diye almadım geri günderdiler ptt

edvlete bişey güremedim tşk ederim

Siz bu şirketten bir şey almadığınızı söylüyorsunuz.Mesajda yaptığınız alışverişlerden ötürü bir çekiliş kazandığınız yazıyor.
Mesajında bile dolandırıcı oldukları net şekilde görülüyor.Hiçbir şekilde ödeme falan yapmayın.Sadece psikolojik baskı kurmaya çalışıyorlar.

korkma ustad ben icra bölümünde calışıyorum..şimdiye kadar kimseyi aramadık daha telefon ile

vilanjik

aynen üyle kardeşim ikiden bir piskolojik baskı yapıyor buda pisiklojik olarak beni rahatsız ediyor bekliyelim bakalım ne olacak sabretnekten başka çarem yok

savcılığa suc duyurusunda bulun..beni tehdit ediyorlar diye.numarayı ver inceleyip.yaptırım uyguluyorlar..

Küfürlü konuşmayı sevmem ama 70 yaşındaki babamın telefonuna musallat olmuşlar ha bire borcunuzda dolayı icari işlem başlatıldı diye mesaj atıp duruyorlarmış. yaşlı adam icra deyince korkuyor. mesaji atan numarayı araştırdım baktım dolandırıcılar. aradım ana avrat düz gittim bir daha mesaj gelmedi. yani alacağını almış oldular. onlar başka lafta anlamaz.

Üst Alt