Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alkol Bağımlısıyım, Anksiyete Bozukluğu raporu aldım. Askerlikte zorlanıyorum..?

ruadamvale

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhabalar , siteye yeni üye oldum ve gayet yararlı bilgiler edindim. Bundan sonra ben de elimden geldiğince soruları cevaplamaya çalışacağım.Yalnız şu anda sorunlu olan ve cevaba ihtiyacı olan benim yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

358 KD olarak İstanbul'da Piyade Er olarak askerliğimi yapmaktayım.Acemi birliğimi bitirdikten sonra usta birliğimin ilk gününde rutin kontrolde psikolojik bir rahatsızlığım olduğunu ve alkol bağımlısı olduğumu beyan ettim.Haydarpaşa GATA ya sevkedildim ve oradaki tabip yüzbaşına uzun yıllar ot olarak da bilenen esrar kullandığımı , amatemde yattıktan sonra bu maddeden kurtulduğumu fakat daha sonra psikolojideki " yerine koyma " durumu olarak da nitelenen durumdan ötürü alkole olan toleransımın arttığını ve alkol bağımlısı olduğumu , askerliğin iyi geleceğini düşündüğümü fakat içeride öfke kontrolümü yapamadığımı ve bir kaç kişiyle tartıştığımı anlattım ve bana 9 mart tarihinde 21 gün hava değişimi verdi.

Tanı : F41.9 Anksiyete bozukluğu , tanımlanmamış (Durumsal Anksiyete)

Arkadaşlar durum aslında daha kötü 1986 doğumluyum ve 2000 yılından 2012 yılına kadar uyuşturucu kullandım tabi bu beyan ettiğim gibi sadece ot değildi , sentetik ve kimyasal uyuşturucu-uyarıcılar da kullandım bu süre zarfında alkolde kullanıyordum.2012 de amatemde yattıktan ve çok ağır psikolojik ilaçlar kullandıktan sonra bu ilaçları gereksiz bulup alkole dönüş yaptım ama uyuşturucuyu bıraktım bu olaydan ailemde şikayetçi değildi , her şeyi bırakmıştım ve sadece alkol alıyordum o yüzden evde de sınırsız içme hakkım vardı artık.O yüzden toleransım her geçen gün arttı.21 günlük acemi birliğimde uyku ilaçlarıyla alkol isteğimi bastırıyordum son günlere doğru içeride ot içen bir grup gördüm ve dayanamayıp onlara katıldım.Her neyse başınızı çok ağrıtmıyım çok büyük paralar batırdım 200-300 milyara yakın para kaybettim en son da annemin emekli maaşıyla devraldığım bir fasıl restaurantı batırdım.Yani düzenli bir hayatı hiçbir zaman bulamadım.Bir çok arkadaşımı alkolün , uyuşturucunun neden olduğu kazalar , intiharlarla kaybettim. Adam yaraladım , yaralandım ve içeride unutmak istediğim bu hatıralar tekrar gözümde canlanıyor , şu anda inanılmaz hoşgörülü bir adam olan beni delirtmeye başladı bu çocuklar ve içeride dediğim gibi öfke kontrolümü yapamamaktan ve birini vurmaktan korkuyorum.

Sorum şu ben gataya kontrole gittiğim zaman tedavi olmak istiyorum desem askerliğimi amatemde yatarak bitirebilir miyim ya da bunları tekrar anlatsam bana psikolojiden çürük verme ihtimalleri nedir sizce , tekrar çok teşekkürler , başınızı ağrıttıysam affola.

Muafiyet şansin var merak etme. Yanilmiyosam alkol ihtiyacini dindiren ilaçlar var onlari kullanabilirsin. Aylarca seni gatada tutacaklarini sanmiyorum..

İlaç ve tedavi önemli ama bu tedavilerin bir anlam kazanması için iradenin güçlü olması ve gerçekten bu alışkanlıklarından kurtulmayı can-ı gönülden istemelisin. Her şey sende bitiyor. Tedavi görmüş ancak yine iradene yenik düşmüssün. Gerçekten nasıl bir hayat yaşamak istediğine karar ver ve herşeyi kendi kafanda bitirip başarabileceğine inan.

F.43 Uyum Bozukluğu 2.Hava Değişimi

Selamlar arkadaşlar kısa dönem askerim , ilk hava değişimim 21 gündü tamamladım birliğime teslim oldum gataya gider gitmez tekrar aynı teşhisle 1 ay hava değişimi verdiler anksiyete bozukluğu , uyum bozukluğu ..

Oryantasyon eğitimlerine katılamadığım için ne silahım var zimmetli , ne nöbet tutuyorum ne de hazır kıtaya gidiyorum. Rdm psikologu askerlik yapmanı doğru bulmuyorum bence gereksiz dedi ve döndükten sonra kanaatini bildireceğini söyledi bu 2.hava değişiminden sonraki süreç nasıl işleyecek , başına gelen bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler..

Görünen o ki bir daha gittiğinde heyete çıkar ve muaf sayılırsın

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim Bülent bey..
Bir sorum olacak size bilginiz var mı acaba , ben tekrar heyete çıktığım zaman mesela diyecem ki alkol bağımlısıyım ve tedavime dışarıda devam etmek istiyorum bu askerden muaf tutulmamı gerektirecek bir rahatsızlık mı , bu muafiyet konusunun sınırlarının askeri ceza kanununda geçen ilgili maddeleri var mıdır acaba ?

Teşekkür ederim..

TSK yönetmeliği 17/D-2'ye göre "madde bağımlılığının süreklilik kazandığının gözlem, kimyasal analizler ve adlî belgelerle ortaya konulması, askerî hastahanede müşahede sonucu yoksunluk bulgularının saptanması" şartı ile Alkol ya da madde bağımlılığı askerlikten muaf tutulma nedenidir.

Üst Alt