Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya'da çalışıyorum. Türkiye'de yaşayan eşimin sağlık güvencesi..?

Konular
41
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Esim benle evlenmeden önce babasinin emekli sandigindan yararlaniyodu, ne yazikki artik öyle degil. Ben kendim yabanci pasaport tasidigim icin ve almanyada calistigim ve burada sigortali oldugum icin esim bundan yararlanamiyor. Kendisi su an türkiye'de ve ne zaman doktora ve hastaneye gitse masraflari kendi cebimizden ödüyoruz.
Esimin engelli kimlik karti var arkasinda tüm devlet hastanelerinde ücretsiz teedavi olabilecegi belirtilmis. Fakat öyle saniyorum ki evlendikten ve soy isim degisildikten sonra böyle bi imkandan yararlanamiyor?
Ben alman pasaportuna gecmeden önce türkiyeye izine geldigim zamanlar babamin kendi sigortasi üzerinden bana ait bi saglik karnesi cikarmisti. Acaba esimin kayinbabasi olarak onun sigortasindan yararlanir mi? Veya ne gibi bir imkan olabilir?

Yardimci olursaniz memnun olurum...

tesekkürler

1)Eşiniz kaç yaşında?
2)Siz Türk vatandaşlığından çıktınız mı?
3)Siz Almanyada hangi şirketle çalışıyorsunuz(Türkmü,Almanmı?)
4)Evlilik cüzdanınız varmı?

Esim 1981 dogumlu
ben kendim alman vatandasiyim
Almanyada alman sirketinde calisiyorum
evlilik cüzdani mevcut

Eşiniz 1981 doğumlu ve sizinle evli olduğu için babanızın sosyal güvencesinden yararlanamaz.Eşiniz evlilik cüzdanı ile beraber Özürlü kimlik kartını değiştirmek için İle bağlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne başvursun.

Üst Alt