Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya'da engelli hakları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hakanaca

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
0
hakları hakkında bilgi verecek olan varmı link te olsa olur

Almanyada yaşayan arkadaşımın otistik kızı var ve devlet doğduğundan bu yana hertürlü ihtiyacını karşılıyor.okulunu arabasını 25.000 euro luk yatağını her ay verdiği para. bunlar aklımda kalanlar.ayrıca arkadaşım hep bana der,gel burda yaşa engellilere devlet çok güzel imkanlar veriyor ve burda yaşamak hem sosyal hemde çevresel bakımdan çok çok uygun der.ama ben gidemedim:)

bu konuda google'da yaptığım bir arama sonucunu paylaşmak isterim.....

ELİF GENÇKAL'IN RÖPORTAJI

Almanya'da Azınlık ve Engelli Olmak:

Songül Hanım ve İbrahim Bey’in evlerine konuk olmamızın sebebi, engelli çocukları Hakan. Songül Hanım " Hakan’ı iki kere okuldan attılar, sonra hakkımızı arayınca geri almak zorunda kaldılar", İbrahim Bey "Haklarımızı bilmesek çocuk evde kalacaktı" diyor.
İbrahim Bey 55 yaşında. Nevşehir'de doğmuş ve 8 yaşından beri Almanya'da yaşıyor. Babası İbrahim Bey'in deyimiyle "ekmek parası" için 1964'te Almanya'ya gitmiş ve diğer aile bireyleri de onun ardından bir süre sonra Almanya'ya göç etmiş.
İbrahim Bey Hannover'de yaşıyor ve bir fabrikada tekerlek montajı yapıyor. Türk vatandaşı olduğunu ve yılda bir kez 2-3 haftalığına Türkiye'ye gittiğini belirten İbrahim Bey, bazı zorluklarla karşılaşsa da Türkiye'ye geri dönmeyi düşünmediğini, küçük yaştan beri burada yaşadığı için Almanya'ya alıştığını belirtiyor ve ekliyor: "Ama elbette ki vatanımız Türkiye, Türkiye başka..."
Eşi Songül Hanım ise 1982'de evlenerek, gelin gitmiş Almanya'ya.Songül Hanım ve İbrahim Bey'in evlerine konuk olmamızın sebebi, onlarla engelli çocukları Hakan'ın yaşam şartları, Almanya'da onun durumunda olan bireylere devletin ne gibi yardımlarda bulunduğu ve ailesi olarak ne hissettikleri üzerine konuşmak.

Engelli yardımı

Hakan'ın durumuyla ilgili Almanya Devleti'nden veya Türkiye Devleti'nden bir yardım alıp almadıklarını sorduğumuzda İbrahim Bey Türkiye'den herhangi bir yardım almadıklarını, Almanya Devleti'nin ise kendilerine Pflegestufe ödediğini söylüyor ve açıklıyor: "Devlet kişideki engelin az veya çok olmasına göre üç kademede ödeme yapıyor. Hem bedensel hem zihinsel engeli olup en basit işlerini bile kendileri göremeyenler, tamamen bakıma muhtaç olanlar 3. kademe oluyor. Onlara 600 avro veriyor devlet aylık. Engel daha hafifse, kişinin eli ayağı tutuyor, biraz iş görebiliyorsa 2. kademe oluyor, 400 avro veriyorlar bunlar için. Hakan da böyle. Daha iyiyse, hafif bir engeli varsa onlara da 200 avro veriyorlar."
Mesela biz banyoyu Hakan için yeniden yaptırdık, meğerse devlet bunu karşılıyormuş. Bilmiyorduk, kendimiz ödedik. Ayrıca çocuğa bakan kişiye aylık maaş bağlayıp, emekli ediyorlar, yılda 4 hafta da senin yerine bir bakıcı göndererek seni izne çıkarıyorlar. Şimdi yararlanıyoruz bundan, yani ben çalışmış gibi emekli oluyorum. Bunu bilmek lazım mesela. Ben şimdi 15 yıl çalışmış gibi oluyorum. Burada kuralları bilirsen iyi yaşıyorsun ama kimse sana söylemiyor."Hakan'ın sadece engelli çocukların eğitim gördüğü bir okula gittiğini ve çocukları okula götürmek için eve ücretsiz servis gönderildiğini söyleyen İbrahim Bey ....ne kadar gerçekçi ve doğru bilemem ama.imkanlar güzel görünüyor.

Murat bey benim arkadaşım 22 yıldır yaşıyor Almanyada ve maddi anlamdada durumları oldukça iyi.öyle köyden ordan burdan gitmiş insanlarda değil.
elbette siz gördüğünüz ve bildiğiniz şeyleri paylaşıyorsunuz,bende öyle.
ayrıca şunuda belirtmek isterimki,ülkemde engelliye verilen imkanlar haklar ve hizmetleri asla reddedemem.

Türkiyede bir cok seyi devlet karsiliyor.. sanki Türkiyede br sey yapilmiyormus gibi lanse edilmesin.. var olmayan bir seyleri yazin.. haksizlik etmeyin.

Şakamısın :confused:
İnsanmısın :confused:
Provakötörmüsün :confused:

ALMANYA mercedes veriyor ---- türkiye yürümeyen motoru olmayan hurda araç veriyor.

Alsana aradaki fark gaziler hariç bütün protez, tekerlekli sandalye, işitme cihazı, ortez ler için durum bu....

ALMANYADA cebinde 200 euro koy git yürüyen tüfü olan bir eski model aracı al! Türkiyede muayeneden normalde gecemiyecek aracı 4000 tl ver al...

Al sana bi gözlük!

Bakalım görebilecenmi:confused:

murat temizyurek;

Gaddarlık dedinde 2-3 sene önce İstanbulun göbeğinde hemde en işlek ana caddelerinin birinde insanların yürürken önünden geçtiği bir ilçe karakolundan insanların duyduğu çığlıklar aklıma geldi.

Bu nedir:confused: Vatandaşa gözdağı vermek olsa gerek heralde işkence yapıyorsun anladık!
Peki bu işkenceyi niye ana caddede duyulacak şekilde yapıyorsun?
Çok mu korktun murat türk derin devletinden?
ALLAH tan kork murat!!! Bi deprem olur yarın türkiye diye bir ülke kalmaz. İnsan oğlu aciz dir. ALLAH tan kork!

Yazdıklarını geçenlerde amerikada yaşayan türklerle yapılan tv programıyla özdeşleştirdim. amerika çalışmayan sisteme katkı sağlamayanı dışlarmış. işe yarım saat geç kalırsan işinden olurmuşsun!.
ALMANYA gaddar falan değildir. Bir çok hakiki milliyetçi gördüm Alman pasaportlu...:confused: Tarihte bazı liderler ilahlık taslamıştır. Bu doğrudur. Ama o devirler çok eskide kaldı murat...

Son olarak bedava kimseye bir şey vermez dedin ya çok güldüm. Bir çok insan gördüm karşılıksız çocuğuna hastane hizmeti almış. K A R Ş I L I K S I Z !!!
İnsan Hakları diye bir şey duydunmu sen?
Öyle bizdeki gibi hastanelerin acil kapısında sormazlar adama sağlık güvenceniz paranız varmı diye...:eek: Hastane kapsından göndemezler ölmessin yani:(

TÜRKİYE nasıl düzelir:confused:
-Devletin askeriye ve polis kanadı hariç özelleştirilicek!
-Vergi oranı zenginden fakire doğru tekrardan düzenlenecek!
-Acil olarak adalet saraylarının bütün personeli yenilenecek!
-Davalar iki ( Biri yabancıda olabilir. Böylece oto denetim mekanizması oluşur.) hakimle bütün davalara bakacak böylece yanlış karar verme olamayacak!
-Devlet istihbarat teşkilatı yeniden yapılanacak! Daha önceki kirli derin yapılanma böylece tasviye edilmiş olucak!
-Şeffaf devlet ilkesi gereği bütün maliye kasasından çıkan para kuruşu kuruşuna halka hesap vericek!
-Siyasetçilerin dokunulmazlıkları kalkıcak! Sadece siyasilere has idam yasası uygulanmayacak! Geriye kalanlar için idam yasası gelecek!
-Sağlık bütçesi bütün bütçelerin önüne geçecek!
-Eğitime ayrılan bütçe arttırılıcak! Parasız Üniversite olucak!
-Parasız yargıya gidilebilecek...
-Din ve düşünce özgürlüğü olacak!
-

Demek istedigim su , pislikler temizleniyor cesaret ve sabir gerekli zaman tanimmali ve sans verilmeli. her sey iyi olacak insallah..

pislikler temizleniyor:eek:
yerine bizim pislikler mi yerleşiyor:eek:

kemal aga da kim?
Hükümette kim?
8 sene boşa geçti
Ustalık zamanında da :confused:
; mücahitdik şimdi türkiye mütahiti olduk içinmi?

Almanya dan kovdular seni heralde! Bu kadar yalakalık yaptığına göre.. Yada türkiyede iyi bir gelirin var ki insanların verilmeyen hakları ile böyle ukalaca dalga geçiyorsun!

ALLAH seni inşallah bu ülkenin hastanesine, polisine, mahkemesine düşürür de anlarsın o zaman hanyayı konyayı amerikanyayı.....

merhaba arkadaşlar
yazılanları okudum içimden birşeyler yazmak geldi . bende benim tarafımdan görüleni yazayım benim 12 yıl 8 ay 17 gün emekli sandığı hizmetim ve 441 gün ssk hizmetim varken iş kazası sonucu 25 ay evvel prablejik duruma düştüm.evliyim ve bir kızım var.bu zamana kadar devletim bana herhangi bir ödeme yapmadığı gibi 3 ameliyat geçirdim ve bunlarım 2 si mecburiyetten özelde oldum çümki ege üniversitesinde 3-4 ay sonraya gün verdiler özel hastanedeki 2 ameliyatım bana 25 00 tl ye mal oldu.devlet hastanesinde olduğum ameliyatımsa bana 8 000 tl ye mal oldu platin vs masrafları dahil.devletim bu adam kirasını nasıl öder çoluk çocuk ne yer ne içer diye sormadı daha ben ne yazayım her şey ortada . milletin tuzu kuru yazıyor bişeler orada öle burada böle ben başıma geleni yazıyorum Türkiyede bize verilen değer bu. . .

Almanyada haklarını ararsan bilirsen bi çok şeyden faydalabilrsiniz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!yani buraya göre bi nebze daha iyi oldugunu söleybilirim...tabiki haklarını iyi araştırıp soruşturursan bu gibi şeylerdede almanyada avukatlar baya faydalı olabiliyor, onlara bi çok şeyi danışabiliyosunuz tanıdık iyi bi kişi olan avukatınız var ise................

Bana dünyalari verseler orda yasamamHER SEYI GEC ilda 15 gün günes göremedik

Doğru olarak sarf ettiğin tek cümle bu olmuş!
-Evet orası güneşe hasret!
-Dört mevsimi yaşayamıyorlar. Hergün monoton.. Burdaki gibi yarının ne getireceği belirsiz değil!
-Risk çok az yarın işsiz kalsan devlet kiranı ödüyor. En azından yürüme hakkını elinden almıyor.
Bir insanın protezle de olsa yürüme hakkını elinden alanları alkışlamana bir türlü anlam veremiyorum.
Evinden t.sandalyesi ile yardım almadan çıkıp dolaşmasına müsade etmeyen bir düzeni alkışlamanızı anlıyamıyorum.:confused:

Bu ülke tarihinde bacağı olmayan insanları sakatlık statüsünden çıkaran tek parti akp dir!.
Ben senin gibi veya başkaları gibi atgözlüğü takmıyorum.. Öyle yağmur yağmasını falan akp den bilmiyoruım. Bre cahil...
Ama yarın olacak deprem için akp nin önlem almadığını çok iyi biliyorum. 8-9 senede bütün şehir yeniden yapılırdı! Bre cahil...
Bundan öncekilerin borçları hükümetin borçlarıdır. Bunları ödemek için orda oturuyor. Bree cahil... Madem öyle desene dış ülkelere ben yapmadım bu borçları git öncekilerden al!
Hukukta reddi miras yapmadıysan bundan öncekilerin borçlarını ödersin!
Buna bianen ben alacaklıyım. Bre cahil... Tazminat ve protez borcun var bana! bre cahil....
Borcunu öde diye söylemiyorum. Bu gerçek bre cahil...

Avukatlık ücretine gelince asgari ücretle kıyaslarsan türkiyede avukat tutmak imkansız.
Bir adamın dava açması için bir sene hiç bir şey yiyip içmeden avukata çalışması lazım...
Bi defol git muratmısın nesin...
2-3 bin euro o adamın 1 aylık maaşı malakmısın sen:confused::confused::confused:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt