Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya'da engellilerin araba alma hakları nelerdir?

Ggöksel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba.
Yakın zamanda Almanya'dan engelliler için araç getiren bir yakınım, aracın alımı sırasında Almanya'daki kdv den de muafiyet aldığını ifade etti.
Türkiye'deki mevzuatı bilmekle beraber Almanya'da engelliler için otomobil alımı sırasında hangi haklar tanınmaktadır?
Varsa bu haklar Türkiye'de alınan engelli sağlık raporu orada da geçerli mi? Bir indirim söz konusu ise engel oranı gibi bir sınırlama var mıdır?
Bu konuda yüzeysel bir araştırma yaptım ancak sağlıklı bir bilgi edinemedim.
Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa burada paylaşmalarını rica ediyorum.
Hoşçakalın!

https://av-yilmaz.de/engelli-vatandaslarin-yurtdisindan-arac-getirme-hakki/

burada sayfa sonunda vergisiz getirilebilir denmiş ancak detayı yok. ayrıca ilk defa duyuyorum böyle bir şeyi.

[FONT=arial]So[/FONT][FONT=arial]r[/FONT][FONT=arial]u: Özel tertibatlı araç ithalinde muafiyet hangi vergileri kapsar?[/FONT]
[FONT=arial]Cevap: [/FONT][FONT=arial]Muafiyet gümrük vergisi, ÖTV ve KDV’yi kapsamaktadır. Ancak, Maliye Bakanlığı tarafından 05.12.2017 tarihli ve 30261 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "7061 Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un 72 nci maddesi ile Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (6) numaralı bendinde yapılan değişiklik ile, yurt dışından engelli muafiyeti kapsamında ithal edilen araçlar için, ÖTV Kanununa ekli (II) sayılı listenin 87.03 G.T.İ.P numarasında “-Diğerleri” satırı altında yer alan mallardan özel tüketim vergisi ve katma değer vergisi dahil gümrük vergilerine ilişkin istisna uygulanmaması durumunda belirlenecek gümrüklenmiş değeri 2022 yılı için 450.500 TL’yi aşanlar için, ÖTV istisnası uygulanmayacaktır.

[/FONT]
https://ticaret.gov.tr/gumruk-islemleri/sikca-sorulan-sorular/bireysel/engelli-kisilere-taninan-muafiyetler

bana kalırsa arkadaşının bahsettiği kdv bu olmalı. diğer türlü Almanya'daki kdv ödenmezse uluslararası anlaşmalar gereği burada ödenmeli diye biliyorum.

Üst Alt