Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya'da malulen emekli olan kişinin Türkiye'den de emekli olması..?

yusuf0255

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
hemen Konu ya girmek istiyorum. Almanya da yasiyorum ve Esim icin yaziyorum. Kendisi 24 yasinda Trafik kazasi sonucu 4 Yil önce Boynu kirildi. Boynunda Platin Vidalari var. Bi isde calisamiyor, ev islerinde bile yardima muhtac cünki herhangi bi zorlamada veya temizlikde, Boyununda Agrilari Asiri derecede Agri kesici almadan dinmiyor. Almanyada malulen emekli, is göremez ve yüzde 70 lik Raporu var. Türkvatandasiyiz ve Türkiyeden Malulen Emekli olabilirmi? SGK da kazadan sonra 3 hafta lik Sigorta Kayiti buluniyor, Kaza dan önce yoktu. Türkiyede Ilk önce ne yapmamiz gerekiyor? Yardimci olursaniz cok Sevinirim.
Saygilarimla

geçmiş olsun;
Her iki ülke kendi mevzuatını uygulamaktadır. Almanya’dan malulen emekli olmanız Türkiye’den de doğrudan malulen emekli olmanız için yeterli değildir. Maluliyet durumunuz ayrıca SGK tarafından Türk mevzuatına göre değerlendirilecek ve buna göre karar verilecektir.

Almanya'da çalıştığı süreyi borçlanarak sgk ya öderseniz oradaki sigorta başlangıcı Türkiye'de geçerli olur diye biliyorum.
Ancak eşiniz 24 yaşında ve emekliliğe esas hizmet başlangıcı 18 yaşın doldurulduğu tarihten itibaren başladığına göre ancak 6 yıllık hizmeti var sayılır.
Türkiye'de malulen emeklilik için 10 yıl sigorta süresi ve 1800 prim gün sayısı istenmektedir.
Başkasının bakımına muhtaç ağır özürlüler için 10 yıl şartı aranmayıp 1800 gün prim yeterli görülmektedir.
Durumunuzu bu bilgiler ışığında değerlendirebilirsiniz.

Öncelikle yorumlariniz icin tesekkürler,
peki O süreyi bekledigimiz takdirde ilk olarak ne yapmamiz gerekiyor. Devlet hastanesinden Engelli Raporu icin Randevu mu almamiz gerekiyor?
Bu Raporu aldikdan sonra SGK daki Yetkililerden yine mi Muaneye girmemiz gerekiyor?

yusuf0255

Kazadan önce sigortalılığınız yok idiyse Türkiye'de malulen emekli olamazsınız maalesef.

Üst Alt