Selam,arkadaşlar Kurban bayramınız kutlu olsun Allah hepimizin duaların kabul etsin AMİN, arkadaşlar benim 1 sorum olacak ben 27 yaşında 1 engelli vatandaşım ve ben kendi ihtiyaclarımı karşılıyamıyorum Aileminde yavaş yavaş gücü yetmiyor benim yaşadığım ülkedede ekonomi yavaş yavaş gelişiyor engelli vatandaşlara çok iyi bakacak duruma gelince her halde genclik heyecanımı itirmiş olucam hayatdan küsmüş olucam zaten o aşamadayım çünkü aynı sıkıcı hayatı yaşamakdan bıkmış durumdayım,şimdi benim sorum şöyledir benim öyle 1 hukukum varmı ki ben muraciat edeyim herhangisa 1 kuruma bana hakkaten yardımcı olsunlar başka 1 muhitde (Ülkede) yaşamımı devam etdireyim ve yavaş yavaş tedavi olayım? ben inanıyorum ki Almanyada böyle 1 şey olabilir ama adı nedir nasıl muraciat edebilirim onu bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?! İnternetden böyle 1 haber buldum belki bu kurumda olabilir ne dersiniz?
[size=4][4 Kasım] BAŞBAKANLIK ÇOCUK ESİRGEME KURUMU ENGELLİLER İÇİN ALMANYA'DA
KÖLN (CİHAN)-Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Soma Sosyal Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri 'Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci Engelli Bireylerin Mesleki Eğitime Entegrasyonu' pojesiyle ilgili çalışmalar yürütmek üzere 8-20 Ekim tarihleri arasında, Almanya'da bir dizi temas ve incelemelerde bulundu. Heyete eşlik eden Köln Üniversitesinden Dr. Nurettin Konar, projenin Manisa ili Soma İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı başta olmak üzere 29 kamu ve sivil toplum kuruluşu tarafından desteklendiğini hatırlatarak projenin amacını anlattı. Konar, "Projenin amacı Almanya'da engellilere yönelik olarak bu alanda yapılan çalışmaları yerinde görerek incelemektir. Daha sonra Soma ilçesindeki İŞKUR'a kayıtlı yetişin engellilerin Soma Mesleki Eğitim Müdürlüğü ile Anadolu Kız Meslek Lisesi'nin işbirliği ile açılacak kurslarda engellilerin vasıflı hale getirilmesi ve iş bulmalarının sağlanmasıdır." dedi.
Projenin yurtdışındaki ortağının Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Alman-Türk Engelliler Merkezi (DİTİB-ATEM) olduğunu bildiren Dr. Konar, AB destekli projenin 1 Haziran 2006'da başladığını ve 1 Haziran 2007'de biteceğini aktardı. Çalışmaların ve sonuçlarının Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) bağlı olan Avrupa Birliği Ulusal Ajansına rapor halinde sunulacağını söyleyen Dr. Nurettin Konar, projenin engellilerin eğitim, bilgi ve deneyimlerinin yaygınlaşmasına ve bu tür çalışmaların kalıcı olmasına katkıda bulunacağını bildirdi. Dr. Konar, "Bu proje engellilere yönelik tüm çalışmalarda yol gösterici olacak. Bu Türkiye'de engellilerle ilgili bu konuda yapılmış tek proje olması, projeyi hazırlayan ekibin içerisinde engelli bir arkadaşımız olan proje koordinatörü Rıfat Emekçi'nin de bulunması bu çalışma açısından çok önemlidir. Aynı zamanda Spastikler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Soma Engelliler Merkezi Müdürü da olan Rıfat Emekçi 2005'te çıkarılan 'Özürlüler Yasası'nın hazırlanması sırasında Meclis Sosyal İşler Komisyonu'nda, sivil toplum örgütleri adına katkılarda bulundu" şeklinde konuştu.
Başta Köln şehrinde olmak üzere Almanya'daki temas ve incelemelerinde 5 Engelliler Meslek Eğitim Okulu, bir İlk ve Orta Düzey Engelliler Okulu, iki normal okul ve Dortmund Üniversitesi Sosyal Hizmetler ve Eğitim Bölümü'nü gezip incelediklerini aktaran Dr. Nurettin Konar, "İçlerinde engellilerin de eğitim gördüğü normal İlk ve Ortaokul'larda engellilere sunulan şartlar ve engellilerin durumları gözlemlendi. Ayrıca iki engelliyle günlük hayat, iş, ev ve sosyal yaşam üzerine konuşmalar yapılarak bilgiler alındı. Bir gün boyunca başta çarşı-Pazar, tren, metro ve otobüs olmak üzere çevre incelendi. Özetle engellilerin sosyal hayattaki konumu gözlemlendi. Arkadaşlarımız gerçekten burada engelliler için hazırlanmış şartlardan etkilendiler. Tren ve metro duraklarında her zaman çalışan asansörler, durağa yanaşınca engellinin rahatça binebilmesi için alçalan otobüsler, okullarda engelli öğrencilere uygun tuvaletler ve tekerlekli sandalyelerin kolaylıkla sürüldüğü kaldırımlar arkadaşlarımız tarafından çok beğenildi. Tabi Avrupa'da eğitim ve sosyal haklar da çok iyi. Ülkemiz de bir düzelme yolunda ilerliyor. Bütün bunlar tabiki uzun zaman isteyen şeyler. Ülkemizdeki güzel gelişmeleri küçümsemeye de hakkımız yok" ifadelerini kullandı.
Projenin inceleme gezisine Manisa'nın Soma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Ersoy, Soma Halk Eğitm Merkezi Müdürü Mehmet Tatar, Soma Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Rıfat Emekçi, Müdür Yardımcısı Cafer Öcal, Soma Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdürü Melek Yaman, öğretmen Berrin Çankaya katıldı.[/size]