Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya'da Sosyal Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi arıyorum?

Zaur

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
0
Selam,arkadaşlar Kurban bayramınız kutlu olsun Allah hepimizin duaların kabul etsin AMİN, arkadaşlar benim 1 sorum olacak ben 27 yaşında 1 engelli vatandaşım ve ben kendi ihtiyaclarımı karşılıyamıyorum Aileminde yavaş yavaş gücü yetmiyor benim yaşadığım ülkedede ekonomi yavaş yavaş gelişiyor engelli vatandaşlara çok iyi bakacak duruma gelince her halde genclik heyecanımı itirmiş olucam hayatdan küsmüş olucam zaten o aşamadayım çünkü aynı sıkıcı hayatı yaşamakdan bıkmış durumdayım,şimdi benim sorum şöyledir benim öyle 1 hukukum varmı ki ben muraciat edeyim herhangisa 1 kuruma bana hakkaten yardımcı olsunlar başka 1 muhitde (Ülkede) yaşamımı devam etdireyim ve yavaş yavaş tedavi olayım? ben inanıyorum ki Almanyada böyle 1 şey olabilir ama adı nedir nasıl muraciat edebilirim onu bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?! İnternetden böyle 1 haber buldum belki bu kurumda olabilir ne dersiniz?

[size=4][4 Kasım] BAŞBAKANLIK ÇOCUK ESİRGEME KURUMU ENGELLİLER İÇİN ALMANYA'DA

KÖLN (CİHAN)-Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Soma Sosyal Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri 'Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci Engelli Bireylerin Mesleki Eğitime Entegrasyonu' pojesiyle ilgili çalışmalar yürütmek üzere 8-20 Ekim tarihleri arasında, Almanya'da bir dizi temas ve incelemelerde bulundu. Heyete eşlik eden Köln Üniversitesinden Dr. Nurettin Konar, projenin Manisa ili Soma İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı başta olmak üzere 29 kamu ve sivil toplum kuruluşu tarafından desteklendiğini hatırlatarak projenin amacını anlattı. Konar, "Projenin amacı Almanya'da engellilere yönelik olarak bu alanda yapılan çalışmaları yerinde görerek incelemektir. Daha sonra Soma ilçesindeki İŞKUR'a kayıtlı yetişin engellilerin Soma Mesleki Eğitim Müdürlüğü ile Anadolu Kız Meslek Lisesi'nin işbirliği ile açılacak kurslarda engellilerin vasıflı hale getirilmesi ve iş bulmalarının sağlanmasıdır." dedi.

Projenin yurtdışındaki ortağının Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Alman-Türk Engelliler Merkezi (DİTİB-ATEM) olduğunu bildiren Dr. Konar, AB destekli projenin 1 Haziran 2006'da başladığını ve 1 Haziran 2007'de biteceğini aktardı. Çalışmaların ve sonuçlarının Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) bağlı olan Avrupa Birliği Ulusal Ajansına rapor halinde sunulacağını söyleyen Dr. Nurettin Konar, projenin engellilerin eğitim, bilgi ve deneyimlerinin yaygınlaşmasına ve bu tür çalışmaların kalıcı olmasına katkıda bulunacağını bildirdi. Dr. Konar, "Bu proje engellilere yönelik tüm çalışmalarda yol gösterici olacak. Bu Türkiye'de engellilerle ilgili bu konuda yapılmış tek proje olması, projeyi hazırlayan ekibin içerisinde engelli bir arkadaşımız olan proje koordinatörü Rıfat Emekçi'nin de bulunması bu çalışma açısından çok önemlidir. Aynı zamanda Spastikler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Soma Engelliler Merkezi Müdürü da olan Rıfat Emekçi 2005'te çıkarılan 'Özürlüler Yasası'nın hazırlanması sırasında Meclis Sosyal İşler Komisyonu'nda, sivil toplum örgütleri adına katkılarda bulundu" şeklinde konuştu.

Başta Köln şehrinde olmak üzere Almanya'daki temas ve incelemelerinde 5 Engelliler Meslek Eğitim Okulu, bir İlk ve Orta Düzey Engelliler Okulu, iki normal okul ve Dortmund Üniversitesi Sosyal Hizmetler ve Eğitim Bölümü'nü gezip incelediklerini aktaran Dr. Nurettin Konar, "İçlerinde engellilerin de eğitim gördüğü normal İlk ve Ortaokul'larda engellilere sunulan şartlar ve engellilerin durumları gözlemlendi. Ayrıca iki engelliyle günlük hayat, iş, ev ve sosyal yaşam üzerine konuşmalar yapılarak bilgiler alındı. Bir gün boyunca başta çarşı-Pazar, tren, metro ve otobüs olmak üzere çevre incelendi. Özetle engellilerin sosyal hayattaki konumu gözlemlendi. Arkadaşlarımız gerçekten burada engelliler için hazırlanmış şartlardan etkilendiler. Tren ve metro duraklarında her zaman çalışan asansörler, durağa yanaşınca engellinin rahatça binebilmesi için alçalan otobüsler, okullarda engelli öğrencilere uygun tuvaletler ve tekerlekli sandalyelerin kolaylıkla sürüldüğü kaldırımlar arkadaşlarımız tarafından çok beğenildi. Tabi Avrupa'da eğitim ve sosyal haklar da çok iyi. Ülkemiz de bir düzelme yolunda ilerliyor. Bütün bunlar tabiki uzun zaman isteyen şeyler. Ülkemizdeki güzel gelişmeleri küçümsemeye de hakkımız yok" ifadelerini kullandı.

Projenin inceleme gezisine Manisa'nın Soma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Ersoy, Soma Halk Eğitm Merkezi Müdürü Mehmet Tatar, Soma Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Rıfat Emekçi, Müdür Yardımcısı Cafer Öcal, Soma Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdürü Melek Yaman, öğretmen Berrin Çankaya katıldı.[/size]

Arkadaşlar Almanyada kas hastalıklarını masaj ve farklı sporlarla tedavi eden 1 merkez biliyormusunuz her hangi 1 kurumun para yardımıyla orada tedavi olunayım biliyorsanızs lütfen adın yazın veya site adresin yazın?!

Arkadaşlar böyle 1 merkez veya hastane Türkiye'dede olabilir, bilgisi olan varmı?

Ben yillardir almanyada yasiyorum kendim ortopedik engelim oldugu icin öyle bir merkezlerle ilgim olmadi hic ama her sehirde illaki vardir tanidigim engellileri gelip otobüsle evden alip eve birakiyorlar ailenin ev ortamini veya bakimini begenmezlerse aileden cocugu aliyorlar .Burda yasamayanlar icin nasil olur hic bir bilgim yok bilindigi gibi bundan sonra buraya gelmek imkansiz gibi bir sey .

Bilgin ve ilgin için teşekkür ediyorum arkadaşım sağol.

Ama arkadaşlar detaylı bilgisi olanlar olursa lütfen paylaşsın.

:) sevgili zaur

detayli bi bilgim ya da sana verebilicem "kesin" bi cevabim olsaydi yazmaz miydim bu güne kadar, seninle paylashmaz miydim, he?!! ;)... klavye elime yapishicak diil ya iki satir yazsam :)...

ama -pek öle genish bi arashtirma yapmadiysam da- ii kötü bakindim ve malesef ne "tamam arkadash! öyle bi hukukun var, almanya'ya gelip, hem rahabilite edilip hem de sosyal bakimdan faydalanarak hayatini burda sürdürebilirsin" diyebilicek ne de "unut gitsin bu ishi, imkansiz! bosh hayallere kapilma!" diebilicek kadar kesin bi cevap bulamadim... bu yüzden shimdiye kadar bishi yazmadim... seni yanlish yönlendirmek istemedim... benim buraya yazabiliceklerim ancak kendi tahminlerim, kendi spekülasyonlarimdan ibaret olur... ama yine de fikrimi örenmek istiosan;

bu ish imkansiz diemesem de coooooooooook zor görünüo, arkadash... bi kere yashin 27... eger cocuk olsaydin rehabilite masraflarini ve gerekli olabilicek diger masraflarini karshilamaya razi olan bir veya bikac sivil toplum örgütü veya masraflari paylashan herhangi bashka kurumlar bulmak biras daha kolay olabilirdi belki... ama senin durumunda imkansiz diemesem bile cooook uurash gerektirir öyle birilerini bulmak... ve ben böyle bi aramayi yapmak icin gönüllü olarak ortaya atilmiom dersem anlayish gösterirsin umarim ;)... ayrica senin ne istedigini tam olarak anlayamadim da ben... hayatini burda devam ettirmek istedigine göre iltica talebi gibi bishi mi senin yapmak istedigin... tr'de bana sahip cikilmio bu yüsden de almanya'ya siginmak istiorum gibi bishi mi amacin... eger öyleyse daha farkli yerlerde aramak gerekir senin bu sorunun cevabini gibi gelio bana... üzgünüm ama bu konuda da shu yolu izle diyebilicek bi bilgiye sahip degilim :-| (ki bildigim kadariyla mümkün olan sadece politik iltica, bu da sana uymas)...

sakatligina uygun rehabilitasyon merkezlerine gelince; öyle bi yer hatta kas hastaliklari üzerinde yogunlashmish bi merkez bulmak pek zor olmasa gerek, bulunur bulunmsina da........ :-|....... bak, bundan iki sene önce kendim sectigim bi rehabilitasyon merkezinde tedavi görebilmek icin sigortami mahkemeye vermek zorunda kaldim, kendileriyle sözleshme ilishkisinde olan yerlere gidebilirmishim ancak diye tutturdular (ki onlarin yerleri daha lükstü aslinda, ama benim amacim tatil yapmak degildi :))... mahkemeyi kazandim ama kolay olmadi istedigim yere gidebilmek... dicem o ki; zor!... masraflari karshilayan bi kurum bulsan bile gidecegin yeri secme hakkin ne kadar olur bilemicem...

moralini bozmak istemiom ama cok ayrintili bi konu ve cok inceden arashtirilmasi gerekio gibi görünüo shu an bana... eger almanya da bu ishlerinle ilgilenicek bi yakinin yoksa; daha da zor :-|... bu konuda pek ümitlenme dicem ama gercekten cok istiosan hepten de ümidini kesme...

bak ne dicem; ilk mesajinda, köln üniversitesinde yapilmish bi projeyle ilgili alintiladigin yazida adi gecen dr konar var ya hani, o bu konularda daha ii bilgi verebilir belki sana... kendisine ulashabilmek icin telefon numarasi, e-mal adresini falan aradim ama bulamadim... köln'de deilmish, türkie'de yashiomush... sen benden daha kolay bulur, daha kolay ulashabilirsin ona ;)... (ayrica alintiladigin yazidaki bahsedilen proje cok daha farkli bi konuyla ilgili yanlish anlamadiysam; dünyanin ceshitli yerlerinden engellileri getirip almanya'da meslek hayatina entegre etmek degil o projenin amaci, burda yashayan cocuk ve genc engelliler icin yapilanlari görüp tr'de uygulamak)

sana güzel haberler veremedigim icin üzgünüm :-|... arashtiricam, inceliciem, bi cevap buluncaya kadar bu ishin peshini birakmicam diye bi söz veremem sana, bunu benden bekleme lütfen... ama emin ol ki herhangi bi yerde, herhangi bi cevapla veya ipucuyla karshilashirsam mutlaka bildiririm sana ;)...

selam & saygi & sevgiler :)...

İlk önce sağolasın, ama dostum beni yanlış anlamışsın,şimdi ne istediyimi detaylı anlatayım:

Ben Türkiyede yaşamıyorum,benim Almanyanı seçmekdeki maksadım şudur,Almanya avrupa hatta dünyada engellilere en iyi hizmet eden 1 devletdir hem kaliteli hemde insani,benim oranı seçmemdeki başlıca sebeb budur ama bu o demek deyil ki benim bu addımım milletimi veya devletimi küçümsesede kabulümdür HAYIR ASLA, sadece Türkler orada daha çok sayda ve uzun 1 zamanda yaşadıkları üçün 1 sorayım dedim belki böyle 1 bakım ve tedavi markezin tanıyan çıkır diye.

Eğer öyle 1 yer çıkarsa para bulmam sorun olmayacak teki bulunsun çıksın :)

Yukarıdakı alıntını sadece örnek açısında verdim hemde bu konunu en iyi bu tip işlerle ilgilenler bilir değimi?

Ama yinede sağol ilgi görsetdiyin üçün, sana inanıyorum ki bilgin olunca paylaşacaksın arkadaşım, sağol varol bülbül ol ama kafeste olma.

Bendende sana selam saygı ve sevgiler.

:) ooops!... "yashadiginiz shehir" kismina shimdi baktim, zaur, pardon :)...

seni dooru anlayip anlamadigimdan emin olmadigimi sölemishtim zaten... ayrica bi vatan millet haini oldugunu düshünmedim, merak etme :)... para bulman sorun olmayacaksa sana göre bi rehabilitasyon merkezi bulmak da sorun olmaz tabe... o zaman tedavi maksatli turist olarak gelmen gerekir heralde, sanirsam, galiba :?... ama bunu birilerine sorabilirim ishte bak :)... yalniz bilmen gereken iki önemli nokta var;
  • 1) "almanya avrupada hatta dünyada engellilere en ii hizmet eden devlettir" dienler yalan sölemish ;)...
    2) bu ish icin gercekten cok büük para gerekebilir...
evet, antenlerim dikili, radarlarim sürekli acik olucak ;); bu konuyla ilgili herhangi bishi gözüme, kulagima ilishirse mutlaka bildiririm...

benden de sana tekrardan; selam & saygi & sevgiler :)

Inşallah dostum en kısa zamanda bulunur,inşallah ömrüm yetecek zaman içinde olur veya tedavi yanıt verecek 1 yaş içerisinde olur:)

1.Dostum 1) "almanya avrupada hatta dünyada engellilere en ii hizmet eden devlettir" dienler yalan sölemish diyorsun peki neden böyle düşünüyorsun? deyilse neden deyil ve Almanya deyilse neredir?

2.Söylemişsin ki 2) bu ish icin gercekten cok büük para gerekebilir... takriben ne kadar olabilir 1 fikrin varmı?

Arkadaşlar yunus38 arkadaşımız böyle 1 poliklinik önerdi http://www.werner-wicker-klinik.de/index.html ama bana poliklinik lazım değil bana lazım olan şöyle 1 şeydir,şu özel huzur evleri var ya aylık 1500-2000 dolar ödüyorsun her türlü bakım görsetiyorlar bana şu şekilde olan bakım ve tedavi merkezi lazımdır para yatırılsın ve normal 1 hayat yaşanılsın yani Anne Baba veya akraba olaya müdahile etmesin bakım olarak, sadece müdahile para şeklinde olsun,eğer ki böyle 1 bakım ve tedavi merkezi bilirseniz lütfen paylaşın!

werner-wicker-klinik'i zaten akut bel ve omurilik agrilari/hasarlari icin bir hastaneymish, baktim shimdi... akut durumlarda ameliat falan yapiliomush yane orda, sana uymaz gercekten...

ama shimdi daha ii anliom galiba senin ne istedigini, zaur;
almancada "pflegeheim" dedigimiz bi bakim evinde bi süre icin kalip ayni zamanda rehabilitatif "tedavi" görmek istiosun ve mümkünse ikisi ya ayni yerde/binada (rehabilitasyon merkezi gibi mesela) ya da birbirine cok yakin yerlerde olsun ki gidip gelmeye gerek kalmasin istiosun galiba ;)...

eger dooru anlamishsam, senin bu isteklerine en iyi uyabilicek "aatal klinigini" buldum shimdilik (tikla da bi bakiver ;))... indikasyonlar arasinda kas hastaligi (distrofi mesela) ve ataksiler de var ;), zaten gördüüm kadariyla nörolojik agirlikli bi yer... ayni zamanda st. antonius isimli bi bakim evi de [size=2](pflegeheim kelimesini tikla)[/size] bu klinige bagli olarak calishio... gerek kisa süreli gerekse -örnein yakinlari olmayanlar icin- sürekli olarak orda kalma imkani varmish... fena bi yer gibi de durmuyo ;).. ayrica benim yashadigim eyalette bu yer, cok uzak sayilmaz yane bana, arada bi ziaret edebilirim seni, shööööle bi kafami uzatip bakabilirim sana ne yapiosun diye :p... yalniz, ayda 1500-2000 dolar mi tutar yoksa daha mi fazla, bilemicem... bu büük ölcüde gerekli olan tedaviye bagli olur, o ishleri de ben hic mi hic bilemem walla, örenmesi de pek kolay olmas...

bi de geriye kalio, almanya'ya gelebilmen... burda bi yakinin yokken böyle bi izin verirler mi, verirlerse ne kadar bi süre icin verirler, bilemicem :?...

selamlar :)...

Ya dostum süpersin çoook sağol hem tedavi hemde bakım harika,peki bunun prosüdürü nasıldır uluslararası bir yermidir yoksa sadece Alman vatandaşlarına özelmidir? benim Almancam yok rica etsem bir sorarmısın nasılmış diye yani ben Azerbaycandan yazılabilirmiyim birde fiyatı kaçmış ve orada Türk arkadaşlar varmı anlaşa bilme bakımından? gerçi sen varsın ama sende her başını çıkartdığında boynuna soğuk olur kıyamam :)

zaur arkadasim ben yukardaki aataklinigine simdi e mail yazdim bakalim

ciddiye alip cevap verirlerse

gülsen' Alıntı:
zaur arkadasim ben yukardaki aataklinigine simdi e mail yazdim bakalim

ciddiye alip cevap verirlerse

Sağolasın dostum teşekkürler,acaba telefonla öyrenilemezmi?

zaur

1- Können sie bitte mir ein Zentrum für die behabdlung meiner
Krankheit in Deutschland empfehlen zoo wie diese Zentrum
www.atakklinik.de

2-Von der firma Alber das praparat E-fix 26 soll es zu geben.
Weil es zu teuer für mich ist kann ich es aus meiner finanziellen lage
nicht kaufen können Siemir bitte behilflich sein

Vielen Dank

Dostum bize Türkçe bilgi lazımdır ama sen Almanca yazmışsın :wink: bunun anlamı nedir çevirebilirmisin?

sevgili zaur,
kusura bakma, gecikmeli oluo biras ama yine de sorularini cevaplamaya calishiym;

uluslararası bir yermidir yoksa sadece Alman vatandaşlarına özelmidir? (...) yani ben Azerbaycandan yazılabilirmiyim (...)
:) elbette ki sirf alman vatandashlar icin degil, bak; sitelerinde klinik ve bakim evi arapca diliyle bile tanitilio ;)... dünyanin neresinden gelirse gelsin, masraflarin karshilanmasi shartiyla ;) herkesi kabul ediolar... bu da bizi bi sonraki soruya götürüyo;

(...) birde fiyatı kaçmış
daha önce de dedigim gibi bunu ögrenmek öle sandigin kadar kolay degil, arkadashim... bakima muhtaclik dereceni, neleri kendin yapabilip, neleri yapamadigini, hastaliginin, sakatliginin tam olarak ne oldugunu ve hangi durumda oldugunu, hersheyi ince ince bilmek istiolar... cünkü bakim evinin masrafi, ihtiyac duydugun bakimin yogunluguna, rehabilitatif tedavinin masraflari ise hastaligina, sakatliginin durumuna ve ceshidine bagli... herkese standart bi tedavi uygulamiolar ki sana standart bi fiat verebilsinler, sevgili arkadashim...

yine de hakkinda sahip oldugum azicik bilgilere dayanarak telefondaki kadincaazla (bakim evinin bürosundan biri) düshündük tashindik ve bakima muhtaclik derecenin 2 veya 3 oldugunu tahmin ettik ve sirf bakim evinin masrafi ayda yaklashik 3700 euro tutar dedi... klinikte görecegin tedavi masrafinin ne kadar olabiliceni hala ögrenemedim... bana bu konuda biraz olsun net bilgi verebilicek kishiye ulashamadim henüs, bu hafta tatilden dönücekti güyya, önümüzdeki günlerde tekrar denerim ona ulashmayi... [size=2](shimdi senden ricam; eger buraya yazmak istemiosan, özel mesaj olarak durumun ve hastaliginla ilgili aklina gelen ve önemli buldugun hersheyi bana yaz ki telefon actigim zaman insanlarin sorularini cevaplayabiliym... hastaliginin tam ismini ve derecesini de yazmayi unutma lütfen (shimdiye kadar konushtuklarima ya kas hastasi ya da friedreich ataxisi, tam olarak bilmiom dedim)... kendi ihtiyaclarimi göremiom derken tam olarak neyi kastettigini de yaz lütfen...) [/size]

(...) benim Almancam yok (...) ve orada Türk arkadaşlar varmı anlaşa bilme bakımından?
doorusu bunu ben sormaya firsat bulmadan telefondaki kadin kendisi sordu; "arkadashiniz almanca bilio mu, onunla nasil iletishim kurucas" dedi... almanca bilmedigini ama ingilizce bilip bilmediginden haberim olmadigini söyledim kendisine... "o ingilizce bilse bile personelimizin hepsi ingilizce bilmio, o konuda problem yashayabiliriz" dedi... personelden ya da orda devamli kalan hastalardan yardimci olabilicek türkler var mi diye sormayi unuttum acikcasi :oops::-|... ama personelin hepsinin ingilizce bilmemesini problem olarak gören, hepsinin türkce bilmemesini de problem olarak görücektir sanirim...

gerçi sen varsın ama sende her başını çıkartdığında boynuna soğuk olur kıyamam :)
:) aman da boynumun souk almasini düshünüp bana kiyamayan arkadashim, saol :)... ama merak etme, souk alicak kadar kafami uzatmaya nietim yok zaten ;)... benden sana samimi bi tavsiye; sen en iisi türkiye'de böyle bi merkez bulmaya calish... hem hic olmasa dil problemi yashamassin hem de masraf bakimindan daha hesapli olur gibime gelio... icimden bi ses; "ayda 3700 euro bakim masrafi + tedavi masraflari (ki onun da bakim masrafindan ashagi kalicana inanasim gelmio pek) ödedikten sonra tr'de de alasini bulursun" dio... ayrica, akraba evliliklerinin yogun oldugu, dolayisiyla bu tür hastaliklarin daha cok görüldügü türkiye'deki doktorlarin ve diger saglik personelinin bu konuda daha tecrübeli olduklarina inaniorum ben shahsen... bu tecrübeyi de yabana atmamak lazim...

selamlar, sevgiler :)...

yunus38'in yazdigi mesaja gelince;
sanirim bi yerlere senin icin e-mail yazmish ve shu sorulari sormush;
  • 1- hastalagimi tedavi ettirebilicem shu ashagidaki merkeze benzer merkezler tavsiye edebilir misiniz bana almanya'da...
    www.atakklinik.de

2- alber firmasinin e-fix 26 isimli bir ürünü varmish... maddi durumum o ürünü almaya müsait deil... bana yardimci olabilir misiniz lütfen...
bu e-mailleri nerelere yolladigini yazmamish yunus38...

Rekursion;
Selam peki Türkiyede bu işi gören yerler hangileridir ve ne kadar güvenilirdir?

bu e-mailleri nerelere yolladigini yazmamish yunus38...

Bana bu metnin Almancası lazımdı Azerbaycanda kı Alman konsolosluğuna gönderecekdim.

Üst Alt